Јас пијам прегназон, цената е на премама слична ама имаш таблети за 2 месеци. Не фрлам пари за толку скапи апчиња.
Јас повеќе од недела дена не сум се напила премама, а магнезиум месец веќе не пијам. За ќотек сум знам, ама ме убија киселини, а од витамини и магнезиум се повеќе ми се лоши, мака мачам кога пијам. Посебно омегата навечер кога ја пијам, мислам стомак ќе ми експлодира. Знам дека мора да се пие. Поручек ќе тркнам до аптека да си земам. И крвна слика не проверив минатиот месец, ќе проверам понеделник ветувам, сакам со скриен шеќер барем едно боцкање да заштедам. Инаку замена за премама користев едно време центравит пренатал 730 денари. А има едни ефтини на фармавитал 400 и нешто денари, заборавив како се викаа, зошто не би зеле од нив на пример?
Се што е витамин а е за трудници јас мислам не треба да штети. Смени. Пробај . Јас имам дома и утрогестан и прегназон и магнезиум, а не сум пиела ама баш НИШТО од нив може од 5ти месец навака. Ама сега мораме изгледа. Тек сега почна мали да ми цица железо.
И мене можеби почнала, ама кој видел, не сум проверила. Кога ќе кажам на контрола партали ќе летаат од мене. Преку глава ми е од боцкање ради тоа инфузиите што ги ставив кога вирусот ме напаѓаше минативе два месеци. Мило ми е што има и друг како мене на кој му стои трудничката аптека дома недопрена
И мене ме искараа бајаги сега на контрола и ми рекоа обавезно барем витамини. И сега па почнав од вчера.
Да се припремам значи. А и мм не знае, а со мене ќе биде на контрола. Ќе си добијам едно солидно делење памет и од него Имам одговори спремно јас уште од денес
Jas p jas pijam na fortevital 400 i nesto se, pregnancy care se vikaat i super gi podnesov za razlika od premama od koi mi se losese epten
Jas tie gi pijam i vo prvata i vo vtorava bremenost. Ni loshenje, ni gadenje. Daj kazete za krvta sto piete? Hemovitot mnogu se skapi, a na hgb nikakov efekt. Ferumlek?
И јас сум цело време на прегнакер и никогаш не сум почувствувала лошење ни тегоби. А за железо само ферум лек еве денес проверив крв серумското ми е 20 а ми беше околу 13
Jas pijam za zelezoto heferol, maticniot mi vika deka nema potreba da zemam nekoi sto ne odat na recept, vika samo firmata im ja plakame, kolku e tocno neznam
Дали некоја била на клиника за 4Д со приоритетен упат, дали знаете кое време да се оди со ваков упат и дали многу се чека?
Со првата бременост имав многу мака, тогаш се консултирав, ми рекоа може и на неколку пати лизнував. Еднаш и при настинка пиев еден домашен рецепт од сода со сок од лимон. Денеска испитував крв и урина. Урина уредна, хемиглобинот паднал на 12.3, а железото 18.1. Терапијата за железо ми предизвикуваше запек во првата бременост и веднаш ја прекинав, сега се надевамд а ми предложат нешто поефикасно. Се останато во нормални рамки. И димери проверив, 681. Имаше една табела таму, прв семестар да е помалку од 950, втор помалку од 1290, трет помалку од 1700. Па и тоа ок испаѓа. Во исчекување да ја видам бебушка во вторник.
Моиве се 890 денари ама рачунај у Богданци ги купив кога бев у приватна аптека ( у 4ти месец некаде ) и уште ми стојат истите. Овие се 890 а знам дека се тука поефтини. Провери во Еурофарм. Девојки се покрева иницијатива за продолжување на породилното на тие со едно бебче што се бремени, еве видео ако не сте гледале и има фан пејџ повелете. https://www.facebook.com/ivana.trajkoska.71/videos/10211443948720895/?pnref=story https://www.facebook.com/groups/1861231224100324/?fref=nf
Е ќе земам и јас пола лажиче сода оти и вечерва плачки ќе има. А како се зема, растворена во вода или директно со лажичка па вода? Не сум пиела досега никогаш, пред бременост не знаев киселини што се. А баш дека мака имам денес пиперки полнети правев за ручек Срам ми е да кажам дури, сама си го барам. П.С Само јас ли немам испитано д димери? На контрола ќе се распрашам и за ова сега.
Колку што ме држи сеќавање јас лизнував па потоа ќе се напиев нешто, но сигурно може и во вода. Нека поделат другите исскуство И мене никој не ми рече за димери, ама од што тука сите ги кажуваат, викам ај да си проверам, да не бидам покусо и јас
Оваа бременост и јас не испитував Д-димери, а претходната да. Гинекологот овојпат ми кажа дека нема потреба. Иначе и мене чудно ми падна тоа што сите испитуваат. Мислев е задолжително испитување. Бидејќи порано без потреба ниту скриен шеќер не се проверуваше, а сега веќе е задолжително. Но не, Д-димери и хемостаза се испитуваат само ако има потреба.