Не ти го знам интензитетот на болките но нормално е да се има болки. И кичма да боли, и опавче да боли, и да се укочува човек, и како со нож да рассекува, и зголемен секрет... Без страв во однос на положбата, дури и последна минута што се вика може да се сврте, а не па месец уште имаш пред тебе. Како и да е, со лесно да е.
Една моја пријателка се пораѓаше во Плодност и ги прашала сестрите што да ги почасти,најљубезно ја одбиле со објаснување дека се е платено да не се изложува на дополнителни трошкови.
Еве ме и мене да ве поздравам сегаси дојдов од кај матичната, си го видов бебулето мое,наместено е со главчето надоле си добив и фотка, мајкино тоа пораснало Следно гледање за три недели ми закажа матичнава и ми зема три бриса само меѓу кои и стрептокока, нели беа пет последните
Женички мислење за позитивна уреоплазма бо бременост? Има место за паника? Се лечи само со антибиотик?
Zdravo zeni. Spievtev i? Jas ne bas. Sonot me fati ko slusnav sveki deka e budna, pa se osetiv posigurna i jas i decata vo mene i ova do mene. Nikogas den kako vcerasniot, na nikoj! A uste trese @BirMelek i jas i mm mnogu se raspravame, samo ne mi se veruva deka ke go zamrazam za stalno Neznam dodusa kaj tebe sto e problemot, moze ke se stabilizira koga ke se porodis, kaj mene e skros druga rabota, nikogas nema da bide poinaku, covekot takov si e. A okolinata, sekogas ke ti preci, toa 100%. Nie utre polna 31nedela, sitno broime veke, no panikata mi zamina. Posle vcerasniot den, nisto veke ne me plasi, ni carski, ni anestezii, nisto. Samo decata da mi se zivi i zdravi. Ve pozdravuvam i vi posakuvam miren den
Се лечи. Антибиoтик и вaгинaлети спoред aнтибиoгрaм, упoрнoст и хигиенa. Битнo е дa се лечи и сoпругoт.
Жени бе ,периодов многу ми е згодно кога спијам/лежам на грб . колку и да се вртам на страна мислам дека кога ке легнам на грв сон ме фака одма .Спие некој на грб освен јас ?
Здраво мешковци.Ние сме 40+3 yтре сме на контрола. Докторот ми кажа дека че одиме до 41 недела ако не ме фателе болки тогаш со провокација. Вчера бев 2-3см отворена,а бебко успан докторот ми рече да се вратам за 2часа да каснам нешто благо,топло чоколадо ,кока кола па се разбуди.Ќе биди спанко на тато
Јас спијав на грб до пред 2 недели сега неможам никако.Секогаш ќе легнам на страна а се разбудував на грб,мм секогаш кога ќе ме видеше ме разбудуваше да се завртам на страна или ме вртеше тој
Три се, мене пред три недели ми зема два (цервикс, вагина) во среда и за стрептокока треба да ми земат. Требаше трите во ист ден, ама зошто вака ми направија не знам. И јас очекував 5 брисеви. Нели 4 како претходните + за стрептокока. Барем пред две години така беше.
Женски јас сама констатирав дека не сум здрава,до пред нњкој ден имав болки нон стоп а сум 14 недела и кукав зошто имам болки да не не е ок нешто е сега,вчера и денес ги немам воопшто и се плашам да не нешто не е во ред со бебуш што ми прекинаа болките.Има место за паника? или само до мојата болна психа е се,аман више од мислење ќе се разболам.Ве гушкам сите
Здраво мешиња Среќен празник на тие што го слават. Јас денес бев на контрола и се е во ред со беушот.19 недела сме и вагата почна да оди нагоре.До претходната контрола немав покачено ниту едно кило и наеднаш 3кг.Тука следеше мало советување од докторката и така.Инаку вие како стоите со килограмите?Зборнавме и зА полот и докторката рече дека е женско.Јас искрено на почетокот сакав машко но откако керками посака сестричка за да си игра сакам да и ја исполнам желбата.Сепак ништо не се знае има уште време .Кон крајот на месецот треба да правам скрининг па тогаш поубаво ке се види и ке бидеме посигурни.Поздрав и имајте убав ден
добар ви ден мешиња, конечно после подолго време да одвојам малце време да ви пишам и да ве поздравам. инаку сакам да ве прашам вас поискусните дали се нормални болки во јајници и матка ама само на неколку секунди. сега сум 15+1, пијам редовно премама, ама магнезиумот го баталив, не можам на вкус да го поднесам
Здраво мешиња... еве привршуваме со работа... вечерва ќе имаме пријатели на гости, па ќе треба да спремам некоја салата набрзина... уште 4 дена ќе го видиме бебе, еве скоро месец помина од последниот преглед, едвај чекам да го видам моето ... бтв бабами уште сабајле ми се јави да ми каже дека сонувала сон во кој машки глас и рекол дека носам машко бебе, па ќе видиме дали е цоце или дунде на мама Поздрав и гушки
Aj pomognete ve molam 40 nedela suum bolki imam sekoj 20 min.bev naa kontrola otvorena ic bebceto ne e spustena dolu na kanalot mnogu r visoko dr mi rece najverojatno carski kr zavrsam da cekame do utre sabajle.dajle nekoj sovet so da pram da se spusti mnogu se plasam od carski plus ko ki rece spinalna uste tolku me fate panika dali boli to da nema poslednici.ima sansi do utrre da se spusti pomognete mnogu mi e strav
Мешиња добар ден и од нас. 36+4 денес, дали е нормално да се јавуваат менструални грчеви? Еве денес и вчера ги има ама ептен се кратки по неколку секунди траат. Инаку како ми се пријаде баклава или некоја татлија Изгледа ќе тркнам набрзина до Кам да купам од таа со вишни.
Mila ne se plasi jas imam dva carski i sega tret ce bide so spinalna e podobro ne e strasno svesna si si go gledas bebeto koga ce go izvadat .
јaс се пoрoдив прирoднo нo имaв спинaлнa , ич дa не се плaшиш oд aнестезијaтa, немaв никaкви нус пoјaви oд неa, мaлку бoлки вo грбoт aмa не дентa пoсле тoa се јaвијa другo ништo.