Кога сме кај спиењето....и мене ми е згодно на грб. Гледам колку можам да не спијам на грб, ама па додека си лежам или гледам тв, се на грб лежам. Не знам какво е дејството.
Девојки јас сум по*рана од страв. Стварно се мислам утре да средам документите од боледување и да фатам за Богданци. Пре страв ми е, спиена сум само 3 саати... И тоа со паузи, будења и грч во мене...
Abe ne znam sto e pametno Ima kaj da odam ama ne sme namislile. Ne znam sto da recam, a za strasno - strasno e.
Ете сум и јас, на 2,000 км од Македонија но со мислите воСкопје. Моите се таму и неможам да престанам да мислам, па затоа во целост ве разбирам и само ќе речам Господ нека не чува сите! Иначе кај мене ништо ново освен што ко луда почнав да купувам за бебе, но мислам дека си е време и е таман. Ме исполнува премногу и само бебешки работи гледам на интернет. Сакам да нарачам рачна пумпа за измолзување на Авент, сега е на попуст во една продавница тука, ама па си викам да не е рано, да не ми е џабе може нема да ми треба. Од друга страна си викам ако ја немам, нема да знам дали ќе ми треба може ќе ми биде од корист и така, во дилема сум што да правам. Бебе денес е помирно, вчера се умори, бевме на ручек кај пријатели целден и таму гужва, се вознемири мислам, не застана, пошто навикнат нели на тивко јас и татко му сами па сега наеднаш гужва. Или се вознемири или се радуваше трето нема. мајкино!
Ne mi dadoa nikakov paperwork za rezultati. Rh - A mm e Rh + Sho mozhe da se desi ako ne ja primam( dosega ne spomnal nikoj sama kje si pobaram da primam)?? Barav na net ama ne naogjam nishto za toa.
При наредна посета на ординацијата побарај ги да ти бидат исфотокопирани. Имаш право на истите. Обавезно разговарај и за инекцијата.
Obavezno da razgovaras za inekcijata. Da ne ne znae doktorot koja krvna grupa si....kazi I ti deka si negativna
Zenski ke ve prasam nes ama nemojte da mi se smeete.Za vo bolnica da si spremam li kufer? Imam torbica no pola raboti ne mi gi sobira treba vo kesinja ili 2 torbici da vlecam,sto da pravam nez
Фала ви женски, на крај на месецов сум на контрола и обавезно ќе си побарам. Иначе денес го почнав денов со многу енергија, ама после 14 часа смена очиве ми капнаа.. Пак купив стварчиња за бебо тоа ме држи силна да го довршам шифтов.
Јас носев торба + ќеса. Сега ќе биде пак исто. Инаку веќе почнав да се спремам. Само пелените во торба не ми ги собира, а не друго. Купив пелени, влошки, влажни, павловичева. Ќе спакувам неколку влошки за гради, четка, паста, чешел, сапунче, две пешкирчиња, папучи и пењоарче. Обавезно мобилен и пуњач. Стегач за коса, чорапи и гаќи за секој случај. Документите во папка и тоа е тоа. Штета што немам голема торба па да можам се да ставам во неа. Со патничка или куфер некако срам ми е.
Pa i mene mi e sram zatoa prasav,nekako ko na ekskurzija da ke odam so kufer ,peskirite ne mi gi sobira,isto pampersot,priborot za jadenje sto i toj kaj nas se nosi ,i licnata higiena
Ако ти е за некаква утеха јас 2-3 дена пред да се породам осеќав тапи менструални болки, така да нормално е, да не се секираш
Нешто во торба, нешто во ќеса стави си. Не му се замарај многу, многу. Дури и да заборавиш да спакуваш нешто ќе ти го донесат од после. Јас дојдов со торба и ќеса во болница, а си заминав со торба и неколку ќеси. Секоја посета по нешто ми носеа за јадење и пиење. Скоро се ми остана непипнато па си го вратив дома. + транспортерот со бебе, балони и цвеќе. Лудница!
Jas veke povekje od nedela dena imam menstrualni bolki celo vreme nesto me turka dolu me sece noze mi otrpnuvaat grbot me boli...omeknato grlo na matka a nikako maliov da izleze
Најлошо е кога од 36 ќе ти кажат бебе е спремно и убаво е наместено. Почнува чекањето, нетрпеливоста...а на бебуш убаво му е внатре и абер си нема колку нетрпеливо сакаме да го гушнеме.
Дали некоја после породување добила уртикарија, чудна алергиска реакција која ја немала претходно? Јас при крај на бременоста добив осип на десниот бут но ова сега е неподносливо, мислев ќе помине но трае уште откако излегов од болница. Не знам на каква база е ова, да не е нешто на нервна база. Ме чеша претерано. Некогаш нема но некогаш е неподносливо. Обично тоа се рацете (насекаде, подлактици внатрешна страна највеќе, потоа кај прсти), ме чеша стомакот, вратот и под вратот, под пазуви, по чешање се појавуваат ситни брунчиња кои после некое време ги снемува. На српски форум прочитав дека ја викале копривњача, зашто чешаното место изгледа како допрено од коприва и се јавувала после бременост. Кај некои ја снемувало после месец дена, кај други се повторувала. Не можам да се воздржам од чешање, си направив и рани. Пиев лоратадин десет дена, витамин ц, се мачкам со хидроциклин, поретко со декотал и една течна пудра со анестезин за чешањето, се смирува чешањето но пак се појавува. Некоја со сличен проблем?
zenski edno prasanje.jas sum A+ krvna grupa a mm e 0-.dali ima vrska ova sto soprugot e negativna krvna grupa zosto znam deka akoe majkata nrgativna krvna grupa se prima inekcija. uste nesto.dali imate praveno pedikir vo bremenost.imam losi nokti na nozete koi posle letovo se napravija uste polosi pa bi sakala da odam da se sredam.kiss