Добар ви ден! На запад ништо ново. Но да ве прашам нешто. Гинекологот ми е на одмор наредните две недели. Дали може замената да ми закаже скрининг на ГАК, тој што се прави во 21 недела?
35та пред влез во 9ти ако добро сум запамтила од феминкиве што кажуваа. Стрептокока и др. Рано ни е на нас, мислам дека си ти две недели пред мене така да имаме уште време. П. с. ако ти требаат фустани пошо бараше, јас на моминска вечер сум во сабота и си купив два од SuiteBlanco еден 700 и нешто, а др 800и нешто. Ги има во соодветната тема ставено ако сакаш види ги. Уз тело се моите, над колена. Такви сакав. Добро утро на сите. Јас се разбудив пренаспана сега и се осеќам прекрасно. Помина она гадно чувство дека ќе има уште земјотреси, а ме држеше 2 дена. Мислам дека може да почнеме да уживаме. Ве гушкам сите. Убав ден.
Не знам која недела си ти, јас сум полна 29та во 30та Инаку фала на инфото за фустани, баш ќе проверам, мада сега последно се подновив со некое парталче од Вајкики, така да можда и ќе ми е доста за уште 2 - 3 месеци. Али кога ќе појдам да проверам, 100% и нешто ќе ми се свиди така да ништо не ветувам
Јас полна 27 у 28ма. Така сме, две. Имаат попусти моментално таму 50% и затоа и ти пишав. Овие се еластични моиве и ќе си ги носам и по пород. Не фрлам веќе за труднички раб. Две беа доста. Се др ми е и за после тоа.
https://www.facebook.com/events/251933325207396/ Ваљда ќе ви го отвори, Бесплатна Интерактивна Предродилна Подготовка За Идните Мајки во Даре Џамбаз.
Srcki fala mnogu sto me mislite i ste so mene, se borime sekoj den. Golem e Bog, se molam da mu dade zdravje i zivot na bebceto.
Здраво на сите.нова сум на форумот но ве следам цело време.сакам да прашам вчера правев тест и позитивен излезе.е сега прашањето ми е кога треба да одам на доктор?читам на форумот пишуваат некои за 10ден од доцнење.кога вие отидовте позз до сите и лесна бременост
Жени значи во сабота здравје пунам 26 недели. 7ми месец е од 27 . И сега со 26+1 веке сум 7 или со 27+1 ... јас незнам ова колку читам толку поише се бунам @Twins02
http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci Јас се водам по оваа табела и си рачунав дека со 26+1 сум во седми. Кој како сака, битно тука си, нема бегање
Јас отидов одма после тестот (нареден ден) и беше констатиран зачеток ( во 4та недела). Мене ми е многу редовно (читај швајцаски саат) и откако ми каснеше 3 дена одма направив тест. Така викаат сите за да чуеш срценце некаде во 6-7 недела. Ама ако си ко мене нетрпелива оди уште сега. Но не се плаши ако не се види ништо зашто може и да е прерано. Јас бев после две-три недели пак и тогаш чув срценце и имаше ембрион.
Здраво микимаус... пред се ти честитам за позитивниот тест ...да си имаш убава и лесна бременост. Јас лично од кога видов позитивен тест закажав на гин. по една недела и тогаш виде само точкичка (бременост)но ми рече да појдам по 7недели да слушниме срце. Мое мислење е да си закажиш за една недела да потврди бременост . позз
И јас исто после позитивниот тест закажав за една недела, така да 5-6 недела прв пат појдов и тогаш се потврди пременост. А за срце подоцна во 7-8 недела.
Јас сега сум добра ....повеќе одмарам, крварење уште има во матката ...па сега примам утрогестан од 200 се надевам ке биди подобро. ти како си ? како е бебето?
Fala vi mnogu lepotici.vie kako ste mene me faka strav malku dali ke e se vo red i zatoa sakav da znam koga da odam.ok togas od ponedelnik ke odam dotogas ke cekam
Дали некоја ја имате книгата: „Што да очекувате додека чекате бебе“, вреди ли да се купи и прочита? Или џабе фрлен новац би било? И, BTW, колку пари е?
јас на англиски ја имам . Нарачана преку нет, и џабе. Ми стои во фиока Сосема ја заборавам дека ја имам