Добро е фала богу после сите стресови деновиве. Клоца и активен е. Ми викаат сите дека сум била баксуз, се што не треба ме снашло сега кога сум трудна. Прво крварење, па поплави, па земјотреси. Глупост невидена. Како можат да го кажат тоа не знам. Тоа не се предвидува. Ама не им паѓам на таквите на провокација. Се галиме и чуваме. Ти одмарај, чувај се и не се секирај. Се ќе помине. Супер што пиша, те мислев.
Od denes proglasuvam depresija definitivno! Terminot mi e 15.09 denes bev na pregled bebeto aaaaaber nema ne sum nitu otvorena ne e nitu spusteno kaj sto treba ,nisto...so glavata si e nadole,doktorot rece moze da pocekame plodova voda ima dovolno postelkata e super za taa nedela...noo...nemozam povekje ne sakam vo nikoj slucaj da go nadnosam se iskarav i so mm toj pa se plasi ... Jas se nadevam deka za dva tri dena ke ima nekoj znak deka ke se rodi...mozno e da se spushti tolku brzo i da se otvoram prirodno ili pa da ne se nadevam mnogu????
Мило ми е што сте добро по случувањата во ск. Но мора да останиш силна за бебето. Остави ги луѓето што зборуваат такви ги има на секој чош, не си го гледаат сопствениот живот а кажуваат за другите. Ти галиси се со бебето и размислувај само позитивно... Ајде уште малце ќе се гушкате и со мт па за скоро 3месеци ке си имаде душиче во рацете.
A zosto da ne se spusti? I moeto prvo dete vo petok aber nemase, pa vo ponedelnik se porodiv. Nema sto da panicis. Za da se spusti, odi po skali, pesaci, a za da se otvoris jadi ananas i urmi. Kaj mene deluvase ovaa babina prikazna, probaj kaj tebe.
А зошто толку ти се брза? Едноставно не е време. Јас син ми го родив 4 дена по термин. Не се знае кога е зачнато, не е воопшто правило дека до термин треба да се породиш. Многу поминало, малку останало. Секако дека има шанси природно да се породиш. Зошто да нема? Стрпи се, зошто се брзаш толку и се нервираш? Тој "краен термин" не е во буквална смисла краен. Ако е добра плодовата вода, немаш крварење, не си отворена тогаш рано е. Може вечер болки да те фатат, утре, за три, пет дена. Нека излезе кога сака. Стрпи се, спремај си се и чекај си.
Едно глупаво прашање-Јадете слатки од слаткарница? Шубе ми е малку од нехигената која ја имаат. Ама стрвна сум мноооооогу. Колешката имаше роденден па донесе слатки од слаткарницата и нормално не издржав да не се заблажам
Најпрво честитки и добредојде...мене ми доцнеше 3/4 дена и правев 2 теста, па ме фати нетрпение и отидов да испитам крв и тој тест излезе позитивен па утредента бев кај матичниот и го видов точкичето мое најслатко....
Nestrpliva sum se plasam da ne e vonmatericno sekakvi misli mi pominuvaat.a mnogu sakam da ostanam bremena se obiduvame 6meseci i ete pokaza dve crticki.ajde ke pocekam ponedelnik ke odam.sega na kolkulator mi pokazuva deka sum 4nedela i 4den
I mene mi e tocna ko saat.mi docnese 2dena ete denes 3den i napraviv i vcera i sabajle test pozitiven e.sega edvaj cekam da otidam da vidam sto kako i dali se e vo red pozz i lesna bremenost
Не ни смеат да ти поминуваат такви мисли низ глава. Јас па не ни помислив на таква работа. Леле овој интернет што прави... Да не се секираш, се ќе биде во ред. И нека ти е со лесно цела бременост! Ти посакувам и две точкички да ти видат! @Lepaaa a да не глумам сезнајуча пошо врска си немам, ама и гинеколози тука и плус во продавница ми викаат дека не е препорачливо бебче да ставаш во кенгур од одма. Дури и на самите кенгури го пишува од 3м. па нагоре - на некои) Не брзај со кенгур, јас мислам ќе си покаже и бебе дали ќе треба. Еве нека те советува и некоја мајка, јас ова како ми кажувале.
Lepaaa, i jas go gledav ovoj kengur. Se dvoumam sepak, neznam dali bi go iskoristila i kolku e prakticen? Iskreno vo vrska so istiot nemam citano drugi iskustva, ili se zavisi od samoto dete..
Тука во Франција кенгурите ги носат од 0+. Незнам, збунета сум, огромна е разликата помеѓу мислењаа во Македонија и тука. Во Македонија знам дека препорачуваат од 3+, некои педијатри и 6+, а тука гледам бебиња буквално може и недела дена имаат ги шетаат во вакви кенгури.
Еве ние си сме домичка,пак не вратија исто отворена цтг крева до сто а болки немам.Утре е среда среќен ден можи ќе сака да излези,ако не сака ќе почекаме до петок со 2 провокации ќе се роди
Бидна и скринингот кај Димчев. Најискрено сум разочарана од целиот преглед и должина/организација на истиот. Човекот може е стручњак и има знаење...јас не би го препорачала. Најважно малата е добро и се е во ред.
Мора да примиш ако сакаш уште деца понатаму. Телото создава антитела па со секоја наредна бременост фетусот твојот организам го препознава како "страно тело" и пробува да го исфрли, така што или неправилно се развива плодот или доаѓа до спонтан абортус.
Девојки ве молам дајте лек за главоболка. Ја имам повеќе од 4 саати, многу ме боли а парацетамол не ми помогна пиев пред 2 саати. Не знам што да правам.
вода со лимонче напи се или измасирај ја малку главата кај што те боли,јде порзо да ти помине размислувај на бебушко и ке помине