Јас имав еден период константна главоболка од 2-3 дена, ни парацетамол ни ништо не помогна... Совет од гинеколог добив: Може слободно да се напијам ибупрофен..
Ti ista jas koga mi doagjase vreme za ragjanje, jas ocajna bev, sto ne napraviv za da go isprovociram da iskoci i na kraj si iskoci on koga sakase, vlegov vo 42ra i rodiv si doceka deckoto svoj den, bas na veligden na 12ti si se porodiv, a trebase na 1vi Kje si iskoci koga kje bide spremno (osobeno ako e masko, mrzlivi uste vo stomak), samo bez nervozi i povekje pesacenje
Mrzlivo bebence definitivno inace masko e ,jas iskreno.bi pocekala okolu nedela dena posle termin no ne bi sakala povekje od toa da cekam inace mi istekuva odvreme navreme nesto ligavo prozirno (3-4pati se ima deseno) sto moze da e...ne veruvam da e cepot
Ја имам со денови почнав да се загрижувам. Главата ми пулсира неможам да ја одделам од перница,само лежам
Може ќе треснам глупост, има ли шанса да е поврзано со земјотресите нешто? Зашто откако почнаа имам и главоболки, отоци на нозе од време на време, малаксаност и сл. Не ми се смеј те молам,може врска нема, ама така си помислив на 2-3 пати.
Lady I mene terminot mi bese 12 pa se porodiv denes na 13 fala bogu se ubo.pomina.bebe bese mnogu visoko otvorena ic naednas dobiv bolki I za prirodno da se porodam probavme so provokaci I bidna dur se otvoriv 10 bebe malce se spuste dolu I fala bogu se ubo zavrse rodiv zdravo pravo cupce prirodno.ne se sekiraj to preku nok moze da se sluci.jas se se spremiv za carski deka rekovme nema da slezi a veke voda nemav ama ete koga saka gospod.samo so lesno na site ubo da si pominit.poubavo nesto nemalo
I jas ja redev bebuska od prv mesec vo kengur mozda I porano bese Imas kenguri 0+ Samo sto kratko go koristev sea e 4+ i nesaka da sedi vo nego
Јас искрено немам на ум за зимање на кенгур...ја имам носено внука ми и не ми беше ни мене убаво ни на неа и некако потешка ми беше така
и јас помислив на тоа зашто последниве денови ме стега главата и омалаксана сум. Можеби затоа што не сум спиена, ама може и од сите тие потреси....Кој да знае....?
Добро утро девојчиња. Како сте? Нови трудници немаме ли? Термини да пишеме, само до март сме а трудници се помалце има запишани. Ајде која знае кога и е краен термин нека каже. Убав ден.
Знам срце те читав и те чекав да пишеш! Ептен ми е мерак што ќе се дружиме пак. Нека ти е со лесно и до крај да си ја износиш и оваа бременост. Јас ќе те пишам 8ми мај, па и да има промена горе доле тука ќе е .
Више човек незнае ш Мислам дека било какви промени имаат влијанија. Времево веќе е лудо, облачно беше па ладно така да и здрав прав човек осеќа климатски промени. Инаку што знам може и земјотресиве не побудалеа, вечерта пред да задрма прв пат три блиски роднини што се чув станувале преку ноќ со нагони за повраќање. Може коинциденција може и некоја поврзаност
а предходните соцелосна ти се?јас се мислам дали да пробам со спинална а предходно два царски со целосна анес убаво поминав.