Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Taman rabota normalno si e toa
    Site virime po nekoja tema taka :bandit:
    :rofl:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    Мешиња да ве прашам нешто
    утре ќе идам за скриен шеќер само гладна и жедна така? нешто посебно треба ли денот пред тоа или не ? :)

3. Bebce :)

Bebce :) Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Zdravo zenicki sakam da ve prasam dali nekoja pravela Vtor skrining za anomalii na plodot vo Sistina i koj doktor mi go preporacuvate ... Pred se sakam doktorot da si ja znae dobro rabotata i plus da mi zboruva sto gleda i kako gleda dali e vo red i slicno ... Mn bi mi znacelo .... Mene maticniot mi e od mojov grad no glavnite skrininzi sakam na privatno .. Prviot go pravev kaj dr Gordana Petrevska i mn sum zadovolna zborese dosta objasnuvase se za bebeto super bese ama sepak kako da sakam za vtoriot i kaj dr doktor da idam pa taka moze bi bila pospokojna....poz

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас бев кај Петровска поради тоа. Како стручен го зборат Димчев, ама нели не е муабетџија....затоа ако ти е да ти кажува пак кај Петровска :)

5. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Prviot mi bese so celosna i imav gusenje posle carski a so vtoro so spinalna i bez nikakvi problemi

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Таа што јас ја познавам и работи во 8ми септември ми рече пред да правам дека и да седам гладна и да не седам исто е, зошто скриен се правел врз основа на последните 3 месеци а не само во тие 12 саати. Јас отидов гладна и жедна сабајлето, ама вечерта се си јадев и пиев без ограничувања. Ова е мој случај, не знам зашто не тераат да не јадеме од 19-20 вечерта ако се прави испитување врз основ на 3 месеци.

7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Не се работи баш за истото, тоа со 3 месеци се вика испитување за гликолизиран хемоглобин и вади просек на шеќерот во последни 3 месеци.
    Скриениот шеќер е за моменталното оптеретување на организмот со шеќери, да се види како работи инсулинот под напор. Затоа пиеме гликоза и 3 последователни боцкања има да се види како трпи организмот.
    Како и да е, различно испитување е.

На Freyja и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Колку време траеше прегледот? И сакам да прашам во која недела прашавте за полот? Матичниот не е сигурен кај мене а на првиот скрининг бев кај Гордана Петровска во Систина а мислев рано е и не прашав?

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Втор скрининг правев кај Димчев, стручен е ама е краток. Мене ме заврши за 10 минути. Мада викаат ако не дај боже има нешто ќе забележел одма . Јас после тоа бев кај матичниот мој кој е ѕвер и он ме гледаше 45 мин. до срце, комори, главче, рбет се се што треба. Не дека не му верувам на Димчев, и он е ѕвер , ама мојот матичен додека не ми каже дека е се ок исто ко да не сум била. :)

На Kejtovska, danichap и eleni27 им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ете мене не ми кажаа така. Како и да е ми рекоа нема индикации и се е во ред. Може затоа и не ми влегле подетално со испитување. :)

На Kejtovska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Значи двати го правеше вториот скрининг? Јас се двоумам дали само во систина или и кај матичниот? На колку дена од едниот до другиот преглед правеше?

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Па што знам, 20ина минити. Не паметам :) а на втор скрининг ќе ти кажат за пол сигурно

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    јас двата скрининзи ги правев и приватно и кај матичен. Ме советуваа да одам на две мислења зашто се најбитни. Затоа и си бев. Немаш штета ако сакаш. Кај и да одиш на втор ќе ти кажат пол. Ако си задоволна од Петровска оди си пак кај неа. Јас имам двајца гинеколози кои редовно ме следат. Еден ми е у Систина, еден ми е мојот матичен. Фрлање пари се може за некој, ама јас така сум си најсигурна. Инаку двата беа во неколку дена разлика. :)

На Slavka 28 и menelele им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Дали некоја од вас во бременоста користела Канестен крема онаа за вагинална употреба, со неа во пакет доаѓаат едни како епрувети?
    Ја прашав аптекарката, ми рече безбедна е за трудници, само да ја користам надворешно, т.е. да не вбризгувам внатре од кремата со епруветата.
    Ми се појави некое иритантно чешање, ќе полудев, после тоа сфатив дека ми е од геловите за туширање, најверојатно ПХ вредноста, па се префрлив на бебешка Косили купка. Сега се осеќам таман, се мачкам Канестен, не ме чеша више, а и секретот е намален.
    Моиве се многу немирни во стомакот, нон стоп лупаат, особено навечер, кога си идам од работа, вечерам и се смирам. Тогаш они почнуваат.

На menelele и eleni27 им се допаѓа ова.
  15. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Женски кaкo сте.aјде кaжете дoбaр дoктoр вo битoлa.мене мaтичен ми е тoни aмa не сум мн зaдoвoлнa oд негo.сегa дoзнaв декa сум бременa и сaкaм некoј дoбaр дoктoр дa ми јa вoди бременoстa.леснa бременoст нa сите. :*

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Offspring јас ги користев канестен. Чепчиња и маст. Безбедни се за бременост впрочем за такви иритации на сите препишуваат.
    Јас имав една таква случка многу непријатна и иритантна едвај чекав на лекар да појдам се преплашив ми дадоа канестен, истата ден ми се смири болката. Ставав 2 3 дена чепчиња и плус 2 дена 3 маст.
    Немаш штета.
    Уште си ја чувам за недај боже.
    Кремата канестен никако не се вбризга внатре таа е за надворешна употреба, чипчињата со епрувета се за внатре. Бар на мене така ми дадоа и кажаа.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Здраво женски. Како сте?
    Јас го направив и последниот брис за стрептокока.
    Бебушка напредува одлично, тешка е 2750 гр.
    За две недели пак на контрола. Мислев оваа ќе е последна, ама има време. :)
    Во недела влегувам во 9-ти.
    Имајте убав и спокоен ден!

На menelele, kavadar4anka, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Хемоглобинот значително паѓа....Сега ми е 10.8. Не помагаат природни лекови, кажете некои апчиња како хемовитот, ама поевтинки да се :)

19. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Kaj koj doktor bese vo Sistina i dali si zadovolna dali zborese dosta ? Togas i jas ke go pravam vtoriot skrining i ksj maticniot i vo sistina :) fala mn

20. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Sega vidov Dimcev :)