Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Taman rabota normalno si e toa
    Site virime po nekoja tema taka :bandit:
    :rofl:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    Мешиња да ве прашам нешто
    утре ќе идам за скриен шеќер само гладна и жедна така? нешто посебно треба ли денот пред тоа или не ? :)

3. Bebce :)

Bebce :) Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Zdravo zenicki sakam da ve prasam dali nekoja pravela Vtor skrining za anomalii na plodot vo Sistina i koj doktor mi go preporacuvate ... Pred se sakam doktorot da si ja znae dobro rabotata i plus da mi zboruva sto gleda i kako gleda dali e vo red i slicno ... Mn bi mi znacelo .... Mene maticniot mi e od mojov grad no glavnite skrininzi sakam na privatno .. Prviot go pravev kaj dr Gordana Petrevska i mn sum zadovolna zborese dosta objasnuvase se za bebeto super bese ama sepak kako da sakam za vtoriot i kaj dr doktor da idam pa taka moze bi bila pospokojna....poz

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    Јас бев кај Петровска поради тоа. Како стручен го зборат Димчев, ама нели не е муабетџија....затоа ако ти е да ти кажува пак кај Петровска :)

5. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Prviot mi bese so celosna i imav gusenje posle carski a so vtoro so spinalna i bez nikakvi problemi

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.212
    Допаѓања:
    148.521
    Таа што јас ја познавам и работи во 8ми септември ми рече пред да правам дека и да седам гладна и да не седам исто е, зошто скриен се правел врз основа на последните 3 месеци а не само во тие 12 саати. Јас отидов гладна и жедна сабајлето, ама вечерта се си јадев и пиев без ограничувања. Ова е мој случај, не знам зашто не тераат да не јадеме од 19-20 вечерта ако се прави испитување врз основ на 3 месеци.

7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Не се работи баш за истото, тоа со 3 месеци се вика испитување за гликолизиран хемоглобин и вади просек на шеќерот во последни 3 месеци.
    Скриениот шеќер е за моменталното оптеретување на организмот со шеќери, да се види како работи инсулинот под напор. Затоа пиеме гликоза и 3 последователни боцкања има да се види како трпи организмот.
    Како и да е, различно испитување е.

На Freyja и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Колку време траеше прегледот? И сакам да прашам во која недела прашавте за полот? Матичниот не е сигурен кај мене а на првиот скрининг бев кај Гордана Петровска во Систина а мислев рано е и не прашав?

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.212
    Допаѓања:
    148.521
    Втор скрининг правев кај Димчев, стручен е ама е краток. Мене ме заврши за 10 минути. Мада викаат ако не дај боже има нешто ќе забележел одма . Јас после тоа бев кај матичниот мој кој е ѕвер и он ме гледаше 45 мин. до срце, комори, главче, рбет се се што треба. Не дека не му верувам на Димчев, и он е ѕвер , ама мојот матичен додека не ми каже дека е се ок исто ко да не сум била. :)

На Kejtovska, danichap и eleni27 им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.212
    Допаѓања:
    148.521
    Ете мене не ми кажаа така. Како и да е ми рекоа нема индикации и се е во ред. Може затоа и не ми влегле подетално со испитување. :)

На Kejtovska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Значи двати го правеше вториот скрининг? Јас се двоумам дали само во систина или и кај матичниот? На колку дена од едниот до другиот преглед правеше?

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    Па што знам, 20ина минити. Не паметам :) а на втор скрининг ќе ти кажат за пол сигурно

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.212
    Допаѓања:
    148.521
    јас двата скрининзи ги правев и приватно и кај матичен. Ме советуваа да одам на две мислења зашто се најбитни. Затоа и си бев. Немаш штета ако сакаш. Кај и да одиш на втор ќе ти кажат пол. Ако си задоволна од Петровска оди си пак кај неа. Јас имам двајца гинеколози кои редовно ме следат. Еден ми е у Систина, еден ми е мојот матичен. Фрлање пари се може за некој, ама јас така сум си најсигурна. Инаку двата беа во неколку дена разлика. :)

На Slavka 28 и menelele им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Дали некоја од вас во бременоста користела Канестен крема онаа за вагинална употреба, со неа во пакет доаѓаат едни како епрувети?
    Ја прашав аптекарката, ми рече безбедна е за трудници, само да ја користам надворешно, т.е. да не вбризгувам внатре од кремата со епруветата.
    Ми се појави некое иритантно чешање, ќе полудев, после тоа сфатив дека ми е од геловите за туширање, најверојатно ПХ вредноста, па се префрлив на бебешка Косили купка. Сега се осеќам таман, се мачкам Канестен, не ме чеша више, а и секретот е намален.
    Моиве се многу немирни во стомакот, нон стоп лупаат, особено навечер, кога си идам од работа, вечерам и се смирам. Тогаш они почнуваат.

На menelele и eleni27 им се допаѓа ова.
  15. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Женски кaкo сте.aјде кaжете дoбaр дoктoр вo битoлa.мене мaтичен ми е тoни aмa не сум мн зaдoвoлнa oд негo.сегa дoзнaв декa сум бременa и сaкaм некoј дoбaр дoктoр дa ми јa вoди бременoстa.леснa бременoст нa сите. :*

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    @Offspring јас ги користев канестен. Чепчиња и маст. Безбедни се за бременост впрочем за такви иритации на сите препишуваат.
    Јас имав една таква случка многу непријатна и иритантна едвај чекав на лекар да појдам се преплашив ми дадоа канестен, истата ден ми се смири болката. Ставав 2 3 дена чепчиња и плус 2 дена 3 маст.
    Немаш штета.
    Уште си ја чувам за недај боже.
    Кремата канестен никако не се вбризга внатре таа е за надворешна употреба, чипчињата со епрувета се за внатре. Бар на мене така ми дадоа и кажаа.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Здраво женски. Како сте?
    Јас го направив и последниот брис за стрептокока.
    Бебушка напредува одлично, тешка е 2750 гр.
    За две недели пак на контрола. Мислев оваа ќе е последна, ама има време. :)
    Во недела влегувам во 9-ти.
    Имајте убав и спокоен ден!

На menelele, kavadar4anka, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    Хемоглобинот значително паѓа....Сега ми е 10.8. Не помагаат природни лекови, кажете некои апчиња како хемовитот, ама поевтинки да се :)

19. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Kaj koj doktor bese vo Sistina i dali si zadovolna dali zborese dosta ? Togas i jas ke go pravam vtoriot skrining i ksj maticniot i vo sistina :) fala mn

20. Bebce :)

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Sega vidov Dimcev :)