Исто и мене како и на Тинкербел, можеби и уште порано, во 7-8 месец, не сум точно сигурна на кој преглед ми рекоа дека си е наместено со главчето надоле. А Форко само ја породуваме милата, што мекици се изнајадовме уште пред време
Често читам прашања во темава, дали некој лек може да се користи за време на бременост, па реков да го споделам ова линкчево да си го прочитате (таа табелата) пошто сметам дека е корисно. http://mz.gov.mk/lekovi-vo-bremenost/ Сега ни го кажаа на факултет, значи е веродостојно.
Правев контрола за крв и мокрача. Во мокрачата протеините ми се 1, има фосфатни урати, 4-6 леукоцити и доста бактерии. Немам никакви проблеми само што забележав дека последените неколку дена мокрачата ми е заматена. Дали е нешто опасно ова со протеините и фосфатните урати и што велите дали да направам некои дополнителни испитувања. На контрола кај гинекологот сум следната недела
Обично тие вредности е нормално да бидат покачени во бременост, а некогаш може да бидат знак и за воспаление на уринарен тракт. Затоа кај секоја трудница покрај уринарен статус е препорачливо да се направи и уринокултура.
ako имаш повеќе од еден + за бактерии треба да направиш уринокултура за да се види која бактерија е застапена....уреатите и мене ми се појавија околу третиот месец и ми се изгубија...сето тоа со 1 л увин чај ( ) и 2 л течност..минимум, абе јас се подувам тотално......но ми се среди.... еве сега повтоно ми се зголемени леукоцитите, заматена урина, бактерии +, триста чаролии!!!! мислам дека не е опасно ништо само многуууууууууу течнсти и увин чај обавезно, ке се среди не се секирај..
Bela imela sekerot mi e vo red samo ova vaka mi go pokaza so ketonite, a butterfly krvna slika pravev sekoj mesec zasto maticnata mi barase da vidi sekojpat novi rezultati
епа најверојатно ти е или од недоволоно течности, а можеби си била гладна, оваа состојба е честа кај трудници. Штом ти е гликозата во ред, мислам дека нема место за паника.
ААААААААААаааааааааа Форко наша на ГАК ја појма немам. Со лесно мила, те мислиме сите да знаеш Наскоро гушкање со Кјара и за нас доооооолгоочекуваните мекици за кои пресвиснав више
konecnoooo FORKOOO se iznamaci ama ke vredi sega koga ke ja gusnes bebuska . da vi se pofalam i jas deneska si go vidov bebushot i jass gi otvoril i ocinjata za malku ke zaplacev od sreka i vozbuda uffff .pozz do sitee
Лелеее Форче, ајде мила со лесно, најлесно да поминеш... Лелееее конечно! *А таман се мислев да пишам, ама си викам ај и јас да не ја пораѓам пред време
Ajde forko mila so sreka i so lesno povlece noga super Dva dena po red se osekam bez sila edvaj se pridvizuvam po celo vreme sedam zatoa sto koga lezam se boram so kiselini .....nemozam da se naspijam ko covek so dusa cekam da se odluci cucata da izleze ama izgleda se fativme na inaet....dva pati ja sopiravme sega pak sama nesaka.... Ne deka ne mi se gleda krajot eve ne se doblizuvame do celta ama epten mie tesko veke... Se nadevam deka ke se smiluva nad mene i ke se odluci vo brzo vreme hahaa Ve pozz i vi posakuvam ubava vecer Ah da utre ke odam na pregled da vidime do kade sme hahahha