Осекам пулсирања во стомакот значи бебуле мрда 16+5 сум иако е само 128гр ,а бај д веј втора бременост мие не ми текнува дали осеќав за првата ццц ☺
Пред еден месец мене ова ми се случи па и јас се пожалив овде. Кога отидов на контрола ми рекоа дека нормално е во бременост не се сеќирај. Пред некој ден истото пак ми се случи ама сега ептен крвави партали имаше. Да не бев предупредена ќе умрев од страв
јас и ти зарем не сме заедно.. според апликацијава јас си рачунам, а и кога одам на доктор исто ми кажува
Добро утро. Шу праите? Да ве поздравам и да ви кажам дека кај нас од вчера почнаа да се осеќаат јаки кикови кои почнаа да ме виткаат на пола. Кога ќе ме акне у некоја положба боли бре. А јас па викам нежен е. Инаку ептен се изнервирав кога носев документи за привремена спреченост во сметководство, ми кажаа дека месецот кога ќе ме пратат на породилно ( тие 45 дена ) немало никаква исплата од Фондот додека не однесеш извод од бебе. Дали има некоја искуство со ова ве молам пишете, споделете...
Gresno sum napisala 17+5 i jas sum ☺go osekas bebeto neli koga zakaza sa vtor skrining?jas na 17.10.2016 vo 12:30 na gak
Море племето нивно им го ... Они нек седат без пари 45 дена! Што држава ќе бевме лее страшно. И после зашто си одела младината.
ЈАс па ич не го осеќам малиов ...Не знам шо му е, чат -пат по некое благо ударче еднаш во денот. Може да има врска што постелката ми е на преден ѕид?
Да, и тоа голема. И јас сум 22 недела и неспоредливо е со првата бременост кога беше на заден. Сега едвај едвај по малку, и тоа од кај 20та. Опуштено, нормално е така со плацента на преден ѕид.
Вчера цел ден беа мирни, ама ниеднаш не се мрднаа. Ноќта околу 1 мм кога си дојде од работа, збеснаа, си викам во себе, дали го слушаат, па знаат дека е он, или си правам филмови, ама збеснаа. Еве и сега, се напив чоколадно млеко и почнаа да шутираат.
Терминoт ми е 24 септември дoктoрoт викa aa убaвo му е мoже дo крaј ќе терa a јaс сo душa чекaм дa гo видaм нa ctg сум нa 21 пa ќе видиме убaв ден нa сите ☺
Здраво девојки.... Се мислам и правам план отприлика што треба да купам за бебушот. Бидејќи ќе се роди во зима, немам појма како треба да го облечам, ве молам помагајте. Дали само боди+ѕиври, или врз тоа и некакви шпикозни? Или боди+бенкица, а долу хулахопчиња и панталончиња... (Може прашањава се смотани, но немам никакво искуство со бебиња, последното новороденче кое го имам држено во раце го мотаа како кифла и сега е бруцош )
Normalno bodi zivri I spikozni zgora ne e dobro I da e prenatrupano ama to si e normalno za bebe Mojata se rodi vo Maj I uste bese ladno znam ogan palevme I imase bodi zivri I spikozni ili nekoe kompletce
здраво девојки, јас да ве поздравам. сеуште лежам во кревет, имам гнојна ангина и примам инекции линкоцин 600, а вчера примив дексазон и линкоцин мешано заради тт. кажете некој лек да пијам освен инекциите. позз мешковци
Мешковци Како што ветив, денес сукња и штикли, пресно депилирана нели? Нозеве ме убија, ама ќе издржам. Дефилирам на работа по ходници до копир и назад. За 5-6 саати, закажана сум да се видам со беба, таа отсега се радува и ме поздравува.
Ах се надевам дека брзо ќе ти помине, гнојна ангина најчесто е предизвикана од бактерија, пробај локално со природни антибиотици како мед или раствор од прополис за деца...