Ова ме потсети на мене, и нашата гардероба беше 90% од братучед и', ама ептен ме спасија да не се трошам. Што има везе, бебе е бебе, плус не разбира. Ќерка ми сеуште носи по некоја тренерка, дуксер од него. Еднаш како бебе во супермаркет беше облечена во плаво боди а продавачката ни вика-голем да расте, а јас ја поправам "голема", и ме погледна чудно Женски, купете си има пластични спекулуми во аптека, околу 50ден. Мојот матичен само со такви прегледува, и не е непријатно како со металните.
Имав од сабајлево малку менструални болки, не беа контракции и кратко траеа, не се појавија веќе Секој ден одам на цтг и чекаме...од наредна недела ќе ме договараат за провокација, се е презрело веќе и нема уште многу чекање
Мешиња да ве поздравам се видовме со бебе... докторката ми рече дека е машко, свекорми најмногу се израдува иначе се е во ред, само заради отоците ќе мора во понеделник да направам некои дополнителни испитувања... Крвта ми е ослабната, ми препиша сируп Флорадикс и Фемибион 2... поздрав цурици имајте убав викенд
Ah kolku ne sakam provokacija ama kako sto gledam ijas na toa odam nekako... Sabajle sum.na ctg pak ke mi kazat sto kako i do koga...so lesno da ti e i sto pobrzo da si gi gusneme plackovcite
Osekjam nesto kako da mi klokoti vo stomakot..a ne e zeludnikot ...isto zvuk kako kamenja golemi da frlas vo voda....aa strav me fakja gotovo
Ajde i ovde da si ja kazam i drugata maka-Sto znaci ako se gubat tonovite na kontrakcija? Eve mene denes dva pati mi se desi bukvalno se iskluci ctg i odma za nekolku sekundi se vrati vo normala...
100% без спекулум. За стрептокока не се зема брис од вагина или цервикс. Површински поминува во пределот околу вагината и анусот. И во двете бремености така ми земаа брис. Нема потреба од спекулум!
Видиш скоро исто јас немам отоци крвта ми е ок. И кас ги пијам фемибион 2. А од што ти се појавија отоци? Позз и со лесно
Мене три бриса ми зема од цервикс,вагина и стрептокока. А нели понапред негде пишуваа девојките по пет дека им правеле?
Сите брисеви во бременоста се земаат или од вагина или од цервикс само тој за стрептокока површински. Ако ги земаат сите заедно тогаш ставаат спекулум (заради останатите) Мене и во двете бремености за стрептокока посебно ми земаа брис - без спекулум.
Па на работа сум во канцеларија во седечка позиција и нозете ми висат, можно е од тоа... во пон ќе одам за проверка на магнезиум, калциум, калиум, натриум, албумини и протеини па ќе видиме... рацете ми трпнат Со лесно нека ни е сите и Господ нека е со нас!
Добро утро. Уште сум трудна јас Чудни работи ми се случуваат, ноќеска ме утепаа контракции, едни почнаа во 1, слаби, малку појаки од лажните но со стегања со траења од 1 и пол мин и така...почнаа со интервали, па се изместија и накај 2 и нешто ги снема. Ок, заспав. Во 4 ме буди страшна болка и контракција, кичмата како да ми се одлепува од телото, стомакот ниско боли убива, поминува контракцијата ама болката јака менструална стои нервозно шетам лево десно боли не попушта. По 10 мин уште една јака, го будам маж ми стануваме да се спремаме полека кога одеднаш престанаа. Назад у кревет заспав. У 7 пак контракции ме будат, слаби, не толку болни, да не кажам фини. 5-6се повторија и тие престанаа и еве мирна ситуација. Јас ова незнам што е, има ли некоја искусна од вас да поминала слично?
Idi u bolnica. Moite kontrakcii ne prestanuvaa, ama ne bea bolni. Sepak mozno e da se otvaras, pa ke si dobies provokacija. Aj so lesno, za mene tri mekici
Вингс со лесно нека ти е женче . Јас добра, освежена од времево и полна со енергија. Кој рекол дека 5 и 6 се најубави и најсвежи месеци не згрешил. До крај на 4 ти се борев со дремки и спиење, биквално ова. Сега се е во ред. Уживаме, после преглед е многу подобро, но баш и не знам когаќе поминат неколку недели дали пак ќе е добро, ама нема да е. Пуста психа, мајка на се си мисли. Па затоа сум решена да одам и на приватно. Кај нас залади и освежи, супер е.. ќе шетаме колку што можеме и че галеме меше. Тука е и беба со тук там по некоја клоца, да ме гали.. чуството е навитина незаменливо. Едвај чекам да промрда почесто и поинтензивно. И на мене постелката ми е на преден ѕид, последица - слабо чуствување на беба која со жив зорт ја чекам да се појави. Го направив и првиот шопинг, така возбудена, изнакупив за мерак на душава. Се загубив во бутикот ми се чини. Радост голема е. Кој кажал не излажал.
Мешковци поздрав Јас од сабајле излезена да пазарам храна мора да се има нели да не заслабнеме? Дека вчера се мерев 6 кг сум здебелена откако ја почнав трудночава и темпото на јадење само се зголемува. Инаку со беба се видовме. Таа пред да се видиме се радува и клоца, а кога ке стигне ехото се крие. Вчера двете раце на носот ги ставила и не мрда, не сака да се слика. Во фаца иста на татко и е богами ќе да е и карактер, индиферентна како него Во 27+6 тежиме 1.227 гр. добри сме. @kikin Па и не бев баш некој херој со штиклите, на крај морав да ја позајмам службената кола за да си одам. Памет за до крај на бременост во ниски да си шетам. Отидов јас, денес кај нас има панаѓур, па и таму да се оди, да се види што има. Мајка отиде во Ск на шетња, ми пушти куп слики, пола Венис го купила за беба. Каде ни е крајот вака Ставам слики утре и од новите алишта и од мојов стомак, да ме видите