Јас во петокот баш испитував ми беше 10, а хгб ми беше 108 и ми препишаа сируп Флорадикс еве од денес почнав да го пијам, па ете и витамините ќе почнам навечер да ги пијам... Денес пак ме боцнаа за проверка на магнезиум, протеини,..... па после работа ќе одам по резултатите и кај матичната, па ќе видиме како ќе поминам.... Денес времето ме уби, неподносливо е.... постојано се потам, ептен е спарно...
Jas piev premama 9 meseci vcera poslednite gi ispiv i ne planiram da kupuvam pak dosta e inace zelezoto mi bese pred eden mesec 9 i piev feroglobin pa sega koga ispituvav pred dve nedeli mi bese 14 i prestanav da gi pijam do pred dva dena koga mi se potrosija...se mislev dali da dokupam da pijam uste eden mesec no neznam se dvoumam...kaj i da e ke se porodam a okej si e zelezoto jas mislam...
Јас да се пријавам со една недела навлезена во 7ми, сеуште можам да ја наречам блажена состојба бременоста (пу, пу, да не се урочам). Апетитот ми се врати, си јадам од се помалку, иако во последно време слабо консумирам овошје и зеленчук, за ќотек сум, ама еве сабајлево бев да проверам крвна слика па ќе видиме како ќе излезат резултатите. @LadyIvvy железото ми беше 19 претходниот месец, од денес ќе видиме. Поправена сум 6 килограми, многу се движам, на работа сум нон стоп во движење, но не ми смета, едино ме фаќа кичма кога ќе полежам на грб некое време, е после за станување ми треба кран. Киселини ме фаќаат меѓутоа се напивам чаша ладно млеко и ми поминуваат веднаш. Градиве почнуваат да лачат млекце, по малку секој ден имам на прслукот флека, а левава ме боли убива, дали оти спијам на таа страна и ја налегам. Бебушот сега го осеќам многу убаво, но сепак движењата му се сеуште нежни, не ми предизвикуваат никаква болка, битно знае преку цел ден да ми се јавува да не го мислам @kavadar4anka витамините ги пијам буквално кога стигнам, по доручек, навечер, не е битно, нема правило, само ги ставам некаде на видно место за да не ги заборавам. Во среда сум на контрола кај матичната, се надевам ќе сака да ме гледа, да си го видам бебушот
@LadyIvvy мене железото ми падна на 5 (долна граница 15), бидејќи последните 2 месеци не ги пиев апчињата за железо, гадни ми беа и ми правеа проблеми. Кога ги видов резултатите се исплашив и почнав пак да ги пијам, ама за 3-4 дена се породив и престанав. Сега врска немам каква ми е крвната слика, битно јас се осеќам убаво. Ако не се лажам пред крај си, да не ти останува цела кутија со витамини пробај преку здрава храна да се одржаваш, а после ќе видиш каква ќе ти биде крвната слика и дали има потреба од дополнителни витамини.
лелеее само јас немам колострум или whatever ? Ниш, само испукани брадавици од време на време кои ги оправам одма со АД капки и павловичева... Се тешам само со муабетот дека и мајка ми немала ич до пораѓај па можеби тогаш ќе се појави...
So prviot sin imav samo 2 needeli mleko i toa edvaj. Ovaa bremenost mng me bolat gradite pogotovo levata, i bradavicite mi se cudni. Kamo srekja da imam.
Не се секирај бе, не значи ако немаш колострум дека и млеко ќе немаш. Ќе ти дојде штом ќе ја родиш бебушка, ќе видиш.
И јас до породување немав воопшто млеко, па по породувањето си надојде. Гордо можам да се пофалам дека си го доев синко 20 месеци.
Девојки, јас ја започнав бременоста со 50кг а сега во 31 недела сум 67кг. Активна сум и нон стоп во движење но ете се здебелив како никогаш до сега. Читав дека не е здраво толку накачување на кг Ама здравје Боже, само да е се во ред со малите душички во нас па отпосле ќе се фрлиме на слабеење. Поздрав до сите мамички
Ne pisuvam brojki, sram mi e. Jas sum 31+6, i imam 20+ . Na sekoja kontrola po 5+ kacuvam i po pola saat mi zborat deka ne e vo red toa, kontrolite mi se na dve nedeli. Sega koga ke otidam, pak toa ke mi zborat. A ne jadam nisto posebno, ajvarot li na mene se lepi
@Jagoda123 Beba e dobra, mama nestrpliva da ja gusnam sto poskoro. Uste malku imame, samo se da pomine kako sto treba.
Olaaa lejdis veke nekoe vreme nemam pisano. Opravdano otsutna, poveke za neubavi pricini, ama pomina. Za nekoj den vleguvam vo 9ti mesec do petok sum na rabota, posle odmor i otvaram trudnicko. Veke mi e mnogu tesko. Navecer nikako ne mozam da se namestam. Na grb spienje veke nema sansi. Ne mozam da disam taka. Na desno ako sum imam kiselini, na levo me boli gradniot kosh i pak ne mozam da disam ubavo i taka po cela nokj, vrti se navamu, natamu kako riba na suvo Ama ajde. Mnogu pomina, malku ostana. Bebe kloca, aktivno e epten. Se e spremno. Duri i torba spremiv uste od sega se mi se cini deka porano ke izleze... Bas ke vidime Nisto ne mozan ni da jadam. Mislam deka zeludnikov vo vrat mi e kacen. Od edno zalce se osekam prejadeno. Se ispozaliv a ima uste cel mesec do krajniot termin 20.10. Ubava vecer zenski
Девојчиња, ме советуваа душече кога ќе купам да не го вадам од најлон за да не ми се мокри ако бебуш се измочка. Имате ли вакво искуство и ве молам за совет да знам на време што како да правам.
искуство немам ама знам дека има навлаки кои не пропуштаат вода може тоа е подобра опција зашто најлонот нели ќе шушка
Знам али ми рекоа дека не сметал и била најдобра опција. Дури и самите продавачи ми викаа дека билеџабе фрлени пари тие водоотпорни постелнини пошо не мочкаат толку мн на почеток,т ие биле за поголемки кои одвикнуваат пеленки, само да е у најлон било најдобро. И башка мои другарки не толку блиски истото ми го рекоа. :/