Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Сабатини срцка ти ќе си прва или јас? :D

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Да не ве претркам јас и двете :D

На dzanina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    хахаххаа е могуче е и ти си тука блиску :D јас имам како менструални болки али ми поминуваат бе на 3-4 саати ме фаќаат

4. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Forko ајде со ленсо нека ти е...и што побрзо да се гушкате со бебушка...Па те чекаме да се вратиш и да кажеш како поминало се :hug: :hug:

5. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Forkooooo srce so lesno :*

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Форко со лесно,ќе видиш дека за 5 минути ќе се породиш,џабе толку се плашеше.
    А по неа спремајте се и вие девојки што сте на ред.Штом се повлече нога после како подмачкано иде.
    Сабатини ти не го брзај толку бебето, знам дека си нестрплива ама не ти бега шеткање цело лето,енмај гајле :*

7. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Forko ajde so lesno neka e, ili mozebi i porodena si do sega. Ajde nestrplivo te cekame site tuka : )

8. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Dobro utro mesinja ubav den da imate :*
    Hahaah silk srcka ma jas ne ja brzam tuku od sto mie tesko sakam veke da se olesnam hahhaha da ne mie kako sto mie sega nwka si sedi ona kaj mene :):):) kako i da e ne ne pita nas pa mozeme nie samo da se zalime tuka hahhahah :* gusni mi ja lanicka ;)
    Anicke duso manje bitno koja ke e prva hahaba samo da bide a i trite sme tuka nekade pa moze vo isto vreme da sme hahah kako i da e uste malkicko e ....:) :) :)
    Inaku bolki tuka tamo ne e strasno se izdrzuvaat ke vidam deneska sto ke kaze ginek....
    :* ;)

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Форко срцушкааа :) Ајде со лесно! :hug:

10. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Форко ајде сите те чекаме :call: :lol: со лесно нека е :*
    ПС. Лелееее па мене сега ми текна (малце поспана сум :D ) за една недела и јас влагам во WELCOME TO THE CLUB :rock: ауффф се наежив, обично не мислам на пораѓај, ама почнува да ме скокотка нешто по телото кога ќе ми текне :) :tmi:

11. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Eve me mene se vrativ od pregled isplasena do daska :( :,(
    ..pravev Ctg ne pokaza kontrakcii no koga go pogledna listot ginek.mi rece deka ne mu se dopaga otcukuvanjeto na srceto ....bas so ovie zborovi ovaa ne mi se dopaga dojdi utre da vidime ako pokaze pak nesto vaka sto ne mi se dopaga ke te pratam do bolnicata.....
    Si dojdov placejki so strav deka nesto ne e vo red so mojata cucka :(
    Celo vreme mislam na toa znam deka ovaa vecer nema da mozam da zaspijam ....utre od sabajle ke odam pak se nadevam deka se ke bide vo red i deka samo taka bez potreba mi e dal pricina da stravuvam.....
    Dusata me boli koga ke pomislam deka nesto ne e vo red :(
    Neka bide na mene samo ona da mie zdrava i ziva :(
    Se izvinuvam na negativnosta no nemam komu da se pozalam....

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Сабатини, не се паничи вака одма. Знаеш и самата дека докторите знаат еднаш вака - другпат така. Да бил сигурен докторот и да било нешто страшно и итно ќе те прател одма во болница и сл., а не да дојдеш утре па да видите.

13. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Не се секирај мила, ти пуштаме позитивна енергија и многу насмевки. Јасно е дека ништо не можеме да направиме, но знај дека ја имаш нашата поддршка. Само не ми е јасно зашто да чекаат до утре пак да те видат? Па имаат ли осет колку е тоа стресно за една трудница, па и за чедото во себе? Дај боже да биде, а и ќе биде се во ред... :*

14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Се надевам дека се ќе биде во ред, штом ти рекол да отидеш и утре кај него може и не е ништо, денес излези со друштво, изгледај некој филм, помалку да мислиш на тоа.

15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Сабатини срц, мене исто на цтг така ме препаднаа, со срцето не било во ред, три сестри гледаа во она листовите како на нив да пишуваше дека катаклизма следува, па викаа докторка, па ми рекоа да излезам да се напијам кафе и за еден час да дојдам пак да викнат специјалист.

Можеш да замислиш како го поминавме тоа време со мм?!?! Среќа пократко беше од саат, ме викна сестрата на телефон да се вратам. Ме прегледа доктор на ехо, се е во ред рече, веројатно проблемот бил технички.

Така да не се секирај многу, побарај си второ мислење. :*

16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Ke vidam utre sto ke kaze ako ne ke si odam sama do bolnicata da me vidat .....se nadevam deka ne e nisto ...kako ke izdrzam do utre do 8.30h i sama neznam ama toa e sto da pravam ....
    Se nerviram bidejki toa mu ispaga ti majka ne se sekiraj i nerviraj nase e da si kazeme nesto .......loso e kaj mene sto sum sama i sum placka mnogu i odma si pomisluvam na najlosoto.....drugo e koga ke si u svoja drzava drugo e tuka tuginec vo tuga drzava a i plus mm terenec....hahahah go cekam denot koga ke ja vidam i ako ne drugo barem razmisluvanjata ke si gi skratam.....
    Sega ke probam da se zanimavam so nesto da mi pomine pobrzo vremeto....no i koga poubavo ke razmislam ako bese nesto ne daj boze nemase da me ostavi za utre ke me pratese denes do bolnica....
    Toa tie ne bilo lesno ama ajde ke pomine pa posle se nadevam se ke se zaboravi.....;)
    Mila tebe i na drugite vi blagodaram na utesnite zborovi ponekogas znacat mnogu....:* :* :*

17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sabatini mene me zadrzaa na gak poradi tahikardicno ctg,vecerta mi ptavea na dva saati I cela vecer bese dobro taman da me simnat na patoloska pak pokaza isto I me ostavija vo porodilna(mene I vodenjakot mi bese puknat)
    Cim ne te zadrzale ne bi trebalo da e strasno
    Kaj tebe se somnevam te spremaat za carski za carski se zema nesto plus paricki
    Samo losoto e sto nie si zemame stresovi I traumi a oni perat pari

18. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Simona duso jas go prasav ginek.za carski da ne ja vrtat rabotata no toj strikno mi odgovori deka dodeka tie ne vidat deka nesto ne e vo red ne pravat carski...e sega za pari pojma nemam kako niv gi isplakaat na mene mie se pokrieno od zdrastvenoto sto go plakam.....samo ne mie jasno kako moze koga sum tamu ni edna bolka a si dojdam doma me fakaat bolki hahahha ...kako i da e iako imam strav od carski manje bitno ke mie koga e vo prasanje zdravjeto na bebeto....ke vidam sto ke kazat utre pa ke pisam.....:*

19. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Не се плаќа ниту царски ниту природно.

20. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    не знам и јас имам слушнато без разлика каков и да е дали царски или природен пораѓај дека во државна болница доколку имаш здравствено и бесплатно :)