Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Господ да е со вас и со лесно мила! :*

LadyIvvy likes this.
  2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

@LadyIvvy со лесно и брзо да си го гушнеш бебенцето!

Вчера резултатите беа добри, магнезиумот и натриумот ми беа на долна граница... така да продолжувам со пиење на магнезиум два пати дневно, Флорадиксот исто два пати и витамнините навечер... иначе друго се е супер... :l::hug:

3. ruruk

ruruk Истакнат член

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Ајде со лесно :)
    Што ти кажав јас? :)

LadyIvvy and LadyC like this.
  5. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Mi zakazaa vo sabota sabajle carski plodova voda si ima bebuska tezi 3300.Mozese uste nekoj den da posedi nz zosto mu se brza na mojot ginekolog edna nedela pred termin.

eleni27, vitamina, Jagoda123 and 2 others like this.
  6. menelele

menelele Популарен член

@LadyC па баш за тоа пишав колку можеме да пазиме:lol::lol::lol:, да не забегаме ептен :lol::lol::lol:.

И јас многу многу не се замарам, во првата бременост ептен по прописи бев од цеден сок, овошје, зеленчук секојдневно, сега што ќе најдам тоа.
    Ајде да сме здрави и живи.

eleni27, vitamina and LadyC like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Мислиш омалаксаноста се појавува од пад на железо? Да си тркнам ако не до кај мојава да направам бар крвна слика една да видиме сега како е. Ме фаќа вака страв некако. :)

8. apple12

apple12 Популарен член

И копија од трансакциона, ама да не е од комерцијална и охридска мислам дека.

ruruk likes this.
  9. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Dobro sum voda povece ne tece nekoj dzep bil imat uste voda gi merevme edno e 1500 a drugo1100toa malku kasni bolki imam slabi ama primam infuzii strogo lezene na intenzivna su u drzavna .Sekoj den pominat sme vo plus sega sum 30nedela.Ce se javam pak cela sum so diazepami i samo spijam

joy1, letters, eleni27 and 9 others like this.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Лута сум си самата себеси, железото за 1 месец од 19 ми паднало на 8. Не смеев да си го дозволам тоа, се опуштив дека ми беше супер крвната слика и ете ти за еден месец драстично влошување. Многу неодговорно! :swear:
    Ќе го правам лекот со мед и семе од коприва, порачав убав домашен мед, друго нешто на природна база да ми препорачате, за зголемување на железото??? Лекарства не сакам... Ми текнува некој пиеше маџун, тоа за покачување на железо е, или?

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас пиев маџун, не ми помогна. :/
    Ми кажуваа од Златна Пчела (не се смејте ако утнав името) мислам беше од Лептокарија шумечите . Али ту мач пари ми се за едно такво шумечи 800-900 ден и немам земено.
    Зашто си се лутиш? Бебе расте и зима од тебе, нормално е да паѓа. Ќе го оправиш, не се секирај.

Lolipop23 likes this.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Си се лутам зашто последниов месец баталив речиси скроз овошје и зеленчук и ете го резултатот. Знам дека бебе црпи ама па до толку драстично да ми падне од 19 на 8???
    Значи маџун да не земам, шумечи исто и мене ми е многу пари, а и плус сакам природно, а не хемии.
    Цвекло почнав да јадам од вчера, ќе пијам какао, па се надевам ќе има резултат. :doh:

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Пиев маџун и какао, јадев овошја и зеленчук ( напоредно со се др) и од 18ка ми падна на 8.5. Затоа и не се чудам срцка. Ама не пиев никакви витамини. Јас сега само на витамините се потпрев. Ќе видиме наредна контрола што е и како. А мош и порано крвна ќе направам.

kavadar4anka and Lolipop23 like this.
  14. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Па и незнам дали ти е намалено од тоа...мене минатиот месец од 27 на 16 ми се намали иако јадев и овошје и зеленчук и тоа многу...изгледа бебињава си зимаат :D

kavadar4anka, LadyC and Lolipop23 like this.
  15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Значи да немам грижа на совест девојки ;) Ете така ми требаше малку подршка, мм вчера цел ден ме караше. :( Не сум внимавала, не сум се грижела... ;(
    Сепак ветувам ќе се потрудам преостанатиов период да обратам повеќе внимание на исхраната.

16. majavel1

majavel1 Популарен член

Рано ми е мене за додатоков ама сакав да ве прашам чисто да си знсм. Јас и мм ае водиме на различна адреса јас си ја задржав старата зошто станот е во моја сопственост така да само презиме сменив. Прашањето ми е дали кога ке дојде време за поднесување може таткото да поднесе барање или јас со време да мењам лична карта :)

17. kikin

kikin Популарен член

Ne moze. Mora da ste na ista adresa I za ova I za od opstina (ako zivees vo nekoja od opstinite koi davaat dodatok )

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Кажете ми што можам да се напијам за смирување, се испокарав со мм и тоа не ради нас, од кожа сум извадена, се тресам цела... ;(;(;(

19. majavel1

majavel1 Популарен член

Фала @kikin ке ја сменам во теков на месеците ;) претпоставував дњка е така ама викам да си прашам поискусни :)

20. kikin

kikin Популарен член

Значи најмногу се нервирам кога се карам ради други. Акде смирисе, напиј се б6 и легни си. Ќе помине