@LadyIvvy со лесно и брзо да си го гушнеш бебенцето! Вчера резултатите беа добри, магнезиумот и натриумот ми беа на долна граница... така да продолжувам со пиење на магнезиум два пати дневно, Флорадиксот исто два пати и витамнините навечер... иначе друго се е супер...
Tvoe drzavjanstvo izvod od bebeto licna karta tvoa I od maz ti I potvrda od ginekolog deka e prvo zivo rodeno brbe ama nz tocno kaj se nosat
Mi zakazaa vo sabota sabajle carski plodova voda si ima bebuska tezi 3300.Mozese uste nekoj den da posedi nz zosto mu se brza na mojot ginekolog edna nedela pred termin.
@LadyC па баш за тоа пишав колку можеме да пазиме, да не забегаме ептен . И јас многу многу не се замарам, во првата бременост ептен по прописи бев од цеден сок, овошје, зеленчук секојдневно, сега што ќе најдам тоа. Ајде да сме здрави и живи.
Мислиш омалаксаноста се појавува од пад на железо? Да си тркнам ако не до кај мојава да направам бар крвна слика една да видиме сега како е. Ме фаќа вака страв некако.
Dobro sum voda povece ne tece nekoj dzep bil imat uste voda gi merevme edno e 1500 a drugo1100toa malku kasni bolki imam slabi ama primam infuzii strogo lezene na intenzivna su u drzavna .Sekoj den pominat sme vo plus sega sum 30nedela.Ce se javam pak cela sum so diazepami i samo spijam
Лута сум си самата себеси, железото за 1 месец од 19 ми паднало на 8. Не смеев да си го дозволам тоа, се опуштив дека ми беше супер крвната слика и ете ти за еден месец драстично влошување. Многу неодговорно! Ќе го правам лекот со мед и семе од коприва, порачав убав домашен мед, друго нешто на природна база да ми препорачате, за зголемување на железото??? Лекарства не сакам... Ми текнува некој пиеше маџун, тоа за покачување на железо е, или?
Јас пиев маџун, не ми помогна. :/ Ми кажуваа од Златна Пчела (не се смејте ако утнав името) мислам беше од Лептокарија шумечите . Али ту мач пари ми се за едно такво шумечи 800-900 ден и немам земено. Зашто си се лутиш? Бебе расте и зима од тебе, нормално е да паѓа. Ќе го оправиш, не се секирај.
Си се лутам зашто последниов месец баталив речиси скроз овошје и зеленчук и ете го резултатот. Знам дека бебе црпи ама па до толку драстично да ми падне од 19 на 8??? Значи маџун да не земам, шумечи исто и мене ми е многу пари, а и плус сакам природно, а не хемии. Цвекло почнав да јадам од вчера, ќе пијам какао, па се надевам ќе има резултат.
Пиев маџун и какао, јадев овошја и зеленчук ( напоредно со се др) и од 18ка ми падна на 8.5. Затоа и не се чудам срцка. Ама не пиев никакви витамини. Јас сега само на витамините се потпрев. Ќе видиме наредна контрола што е и како. А мош и порано крвна ќе направам.
Па и незнам дали ти е намалено од тоа...мене минатиот месец од 27 на 16 ми се намали иако јадев и овошје и зеленчук и тоа многу...изгледа бебињава си зимаат
Значи да немам грижа на совест девојки Ете така ми требаше малку подршка, мм вчера цел ден ме караше. Не сум внимавала, не сум се грижела... Сепак ветувам ќе се потрудам преостанатиов период да обратам повеќе внимание на исхраната.
Рано ми е мене за додатоков ама сакав да ве прашам чисто да си знсм. Јас и мм ае водиме на различна адреса јас си ја задржав старата зошто станот е во моја сопственост така да само презиме сменив. Прашањето ми е дали кога ке дојде време за поднесување може таткото да поднесе барање или јас со време да мењам лична карта
Ne moze. Mora da ste na ista adresa I za ova I za od opstina (ako zivees vo nekoja od opstinite koi davaat dodatok )
Кажете ми што можам да се напијам за смирување, се испокарав со мм и тоа не ради нас, од кожа сум извадена, се тресам цела...
Фала @kikin ке ја сменам во теков на месеците претпоставував дњка е така ама викам да си прашам поискусни