Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ај не се потресувај мисли си на синчето, гали си го пупето и смири се.
    Се чувствува тоа кутрото. Вреди ли?
    И јас будала ко тебе неколку пати од кожа се имам извадено. Сум се тресела од нервоза, после грчеви во стомак имав и огромна грижа на совест.
    Излези малку на воздух, земи B6 или пушти некое релаксирачко филмче.
    Па за други ќе се нервираш будалче едно!

На tanja manja, kavadar4anka, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе сите знаеме да кажиме како треба, ама сите сме се нервирале...ќе помини тоа е тоа, б6 и добар филм и да си заспиеш. Тоа е тоа

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не можам да се смирам, тешко е многу, се работи за негова блиска која само пари бара и не е прв пат. Поарно да не пишувам повеќе само бетер се нервирам и не знам дали има излез. Не знам... ;(;(;(

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женска немој да се нервираш за други...невреди со мажот ти да се караш за некоја си непотребна особа. знам дека не е лесно но мора да се смириш заради бебушо бидеќи и тоа се чувствува.:hug:

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Море јас си се научив да се контролирам, ако не мислиме ние на себе кој треба да мисли на нас?

Јас имам обзир и трудна жена не би изнервирала никогаш!!!
    Баш ме чуди што некои луѓе мува не ги лази, ти прават нервози и ич око не им трепнува. Па уште ако се тоа блиски... ужас!

Ајт у пм, мислете си на себе во такви ситуации, избегајте од нервозите, игнорирајте, повлечете се.

На НаталиЛили, tanja manja, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    женски што се боцкате со клексан.до која недела е дозволено во стомак и освен во рака каде на друго место може да се боцка?пробавме со мм да ме боцка во рака ама многу боли и одма синица огромна ми се направи.стомаков веке од ифв не е престанат со боцкање па сакав малку да го одморам.ама денес мораше пак во стомак зошто ракава ептен ме боли?
    фала

7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A kako se kontroliras?
    Jas uste se tresam od vcera iskreno. I golemoto dete svedok, plus jas, plus dve bebinja... Eve pak solzi mi potekoa. Neznam mene pa samo mm uspeva od koza da me izvadi, posle toa eve go se kae se izvinuva, ama dzabe e. Poarno da si kuti. Sega pod stres bil da ne sme im napravile nesto na bebinjata, vikam ti da ne im naprai nesto, i on pak po staro za kavga trebale dvajca(facepalm)
    Ne znam zeni, mislete na sebe i na decata vo vas, nervozi kavgi, toa ne se izbegnuva.

На mal.ecka, kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    И јас уште плачам, вака се немам од кожа одамна извадено. Претешко ми е и ми е жал за бебчето, стомак ме корне, ама не знам како да си помогнам. Ние немаме никаква помош од никој и дури и тоа што мм заработил се потроши за да се купат за дома работи од стил фрижидер, кујна и сл пошо никој не ни помага, никој ниш не ни дал. И ќе се појави некоја глупача која цитирам „животот ми е тежок не знам како да се справам, ми треба нов тел овој од летово што го купив го скршив “ ќе бара. Уште мм се лути што јас му се лутам. Како може да е толку слеп не ми е јасно. Значи ова маживе како лесно можеш да ги свртиш страшно нешто. Ете затоа сакав да носам девојче. Утре некоја глупача ќе се појави и ќе го користи, а јас ќе бидам немоќна да му помогнам... ;(;(;(

На butterfly.mk, tanja manja и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Лелее маче смири се ќе видиш ќе ја средите работава со твојот човек утрото е помудро, сега си бесна и ти е насобрано ама ќе видиш дека утре посмирено ќе гледаш на се и ќе успееш да го решиш проблемот... Искочи земи воздух исплискај се со вода и напрај си чајче од каѓилица да те смири. Бебуш не се секирај ќе биде добро :hug:

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @eleni27
    Си наоѓам утеха во син ми.
    Бегам од луѓето кои ме изнервирале. Шетам со син ми, се гушкаме, си играме.
    Во тие моменти мислам САМО на него.
    Што ќе му е нервозна мајка?
    Него му треба среќна мајка.
    Јас не сакам да сум нервозна заради него, не дозволувам да почувствува нервоза кај мене.
    Не сакам да го потресувам, зошто се додека дозволував да бидам извадена од кожа, негативната атмосфера и лошите вибрации забележував дека и детето ги чувствува. Жално!
    Потоа претешко ми беше зошто како родител сум дозволила детето да ми биде под стрес.
    А зошто? Заради кого? Па кој ми е поважен од него?
    НИКОЈ! Така секогаш и ќе биде!
    Кога сум нервозна несвесно повишувам тон, се возбудувам, а син ми ме гледа чудно и исплашено.
    Вреди ли? Ма ништо не ми е повредно од него! Ништо!

На kavadar4anka, Lolipop23, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мене сите кавги до сега за други ми биле. Исто и јас сум се карала за давање пари на други од причини што и кај нас е иста сотуација - се сами правиме. Ама последниве месеци да не се урочам се немам изнервирани ич. Ниту искарано со мм. Не дозволувам поради други да си плачам јас. Некако успевам да се контролирам, ако почне да ме "јади јанѕа" за нешто и да се нервирам одма барам друга занимација или лњгнувам спијам само да не се карам. Тешко е да се контролираш посебно што тебе мт не ти е до тебе па да си се гушните за смирка, ама гушни го мешко, пушти си филм и легни си. Како што кажа некој погоре -'утрото е попаметно од ноќта.

На kavadar4anka, Jagoda123 и LadyC им се допаѓа ова.
  12. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    30 недела сум ми се нафрли јазикот 3 дена ми е таков и која јадам ме печи од се .. не ме чеша и брунче имам едно .. од што можи да е .. и плус тоа насабајле кај 4/5 сатот многу ме боли карлицата ... мислење ? или нешто да направам дам и помини ?

13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Карлица ваљда сите не боли. Мене ме боли цел гз и кукови и нозе и све кога.ќе станам од спиење. Друго стање :)

На pink95, kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  14. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Може да е опаднат имунитет дупла доза витамин ц медче и ќе се повлече,а за карлицата е нормално да се осеќа болка поради тежината на бебето и целото тело, највеќе трпат карлицата кичма и нозете. Магнезиум за тоа помага колку толку.

На LadyC и anastasija mitic им се допаѓа ова.
  15. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    маки.. ама мене мн ме боли остра болка петок ке одам па ке видам што ке ми речат..

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Веруј сите не боли, нормално р. Ама ако ти е шубе појди си - прашај си.

17. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    ке прашам и ке видам оти користам утрогестан утро вечер и пак ништо порано ми ги смируваше болките малку од малку

18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @LadyIvvy има ли нешто ново?
    Се гушкаш со бебушко? :)

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Спиете жени? Јас се разбудив и не можам да презаспијам.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    @Jagoda123 da bebko vecerva vo 1 i 35 izleze ,uste ne se guskame deka izgubiv mnogu krv pa imam mn infuzii kaj i da e ke go gusnam pak zlatoto malo

На pink95, MiloMalo, butterfly.mk и 14 други им се допаѓа ова.