Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

зар можно е некој да се осуди и да лаже за бременост?

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Не е мое да судам, не знам дали за бременоста е лажено или само слики од туѓо бебе се ставани ко да е нејзино. Сепак е недолично . Не ми се коментира за тоа, не е мое да зборам, друга беше поентата . :)

3. ssweety

ssweety Популарен член

Лелеел зар и такви особи постојат и лажат дека се породиле цццц што ќе неслушниш, иначе во право си не треба мн верување на нет, иначе инекции за зреење ми даде дека прокрварев ,долу го носам,плацентата ми е ниско залепена... грлото на матката беше омекнато но фала му на бога тоа се среди сега е 45мм ми рече дека е добро. за најсигурни да бидиме да не дојди до предвремен пораѓај ми ги даде инекциите. :*:hug:

LadyC likes this.
  4. Надежна

Надежна Популарен член

strasno e ova sto go procitav,se naeziv kako moze da laze za takva rabota,toa e odvratno mnogu,a za toa si vo pravo sesto kje procitas i oko moze da ti se uplasi,no edno znaj ne se site isti i ne e se taka po merkite kako sto vikaat,mozebi i e ehoto postaro pa nemoze da izmeri ubavo

LadyC and ssweety like this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Плацента превиа ли е тоа? И јас имам омекнато грло, вчера ми го пипаа. :D
    Али не е страшно ми рекоа, а јас сум со 3см грло. Што не е кратко и не е па и долго мн. Ама фала богу за серклаж не сум. Мора да мирувам. :)
    Ама слушам доктор ( и матичен и другата што ми е) и не се секирам. Немој да се плашиш ( најде кој да те советува) ќе издржиме тука заедно сите.

@pink95 срцка корнам каков коркач сум, али ваљда ќе ми помине кога ќе се породам. :D

pink95 and tanja manja like this.
  6. ssweety

ssweety Популарен член

Јас мн се исплашив кога ми кажа дека е омекнатоа. Јас со повеќе лежење и утрогестан тоа го средив... немој ништо да креваш,да напинаш,да се истегнуваш...повеќе лежи и ќе се среди :hug:

LadyC likes this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

И јас треба утрогестан да пијам али замисли јас од паника а докторката брзаше во операциона не ставивме на рецептата печати. (facepalm)
    А ме мрзи сега да одам, ќе одам попладне да ми удрат. Страхотно човече. Кој ќе среди се ако не јас, мене се ме чека, немам помош дома, мајка ми работи по 12 саати и кога ќе се врати прецркана е. Свеки е далеку. Секојдневно качи симни скали по 2-3 пати правам. Али ако се жалиме, ај ќе видиш на крај лесно ќе се породиме и сите ќе ни викаат „ти реков нема потреба од паники“ :D
    Силно те гушкам ич да не ми се секираш! :hug: :hug: :hug:

ssweety likes this.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

@LadyC кој лажел со туги слики жити се?? какви болни особи божееее (facepalm)

girl-miri and majavel1 like this.
  9. kikin

kikin Популарен член

Јас решив одамна веќе да не читам по нет искуства и да не го прашувам гугл за работи кои мене ми се случуваат зашто една дијагноза кај различни луѓе различно се манифестира....Со голема помош од феминики кои имале мои симптоми и исти дијагнози успеав да не мислам многу на мојата дијагноза. Сега сум толку позитивна и слушам само доктори и знам дека тие најубаво си ја знаат работата (некогаш знам да исклучам и за тоа им пишувам ппак на феминките кои го преживеале истото, ќе ме утешат и затоа цел живот ќе сум благодарна). Откако го правам тоа сум попозитивна. Верувајте, сите имаме некој проблем, и секоја за себе мисли дека нејзиното е најстрашно. Затоа тука сме да си зборнеме и да се утешиме, а за другото докторите ќе кажат. Наше е само да сме позитивни и да се радуваме на секој ден и да се спремаме за најубавата средба во животот. :*

Еме 22, Jagoda123, ssweety and 6 others like this.
  10. Ејприл

Ејприл Активен член

И мене вчера ми го мереа грлото и е скратено 3 см а сум 32+4 др ми рече да лежам да мирувам но колку тоа место не ме држи и многу сум исплашена како за инает на секој 20 мин мене ме притиска за мокренње и секое стануванје ми е се пострашно да не дојде до предвремен порогај.незнам што да правам ми препиша два пати магнезиум и одмаранје не било страшно но мн:огу се испаничив .незнам дали да одам и кај др доктор.иначе бебчето е супер било понапредно и има 2400 килца и мн клоца не го бери.давајте совет

tanja manja likes this.
  11. BirMelek

BirMelek Популарен член

А бе како во 33 недела грло 3 цм да се рачуна за скратено? Мене откако ми направија паника со скратено грло одам на редовна контрола за мерење. Во 28 ма недела двајца доктори ми мереа пак, беше 3.3цм и двајцата ми рекоја добро е ни мирување ни ништо. Како што расте бременоста нормално е грло да се скратува. Не знам зошто ти рекле кратко, а ти си веќе во 8-ми месец, нормално е да се крати. Со грло од 3цм можеш да износиш цела бременост од 9 месеци. Не знам зошто ствараат непотребна паника.
    @ssweety мислам и тебе отповеќе те испаничиле. ОК е утрогестан и одмор за омекнато грло, ама инекција за зреење заради „ниско“ носење кое се уште е лаички термин за тетки кои распознаваат од гледање во стомак и доктор не смее да ти каже таква глупост. Што е според него ниско носење на 45мм грло да го прашаш? Испаѓа и докториве паничари ама.(facepalm) Немаш никаква индикација за предвремен пораѓај од ова што го напиша, со лежење и терапија заради омекнатото грло, се ќе си биде во ред.

joy1, Ејприл, danichap and 3 others like this.
  12. Ејприл

Ејприл Активен член

Незнам стварно не се разбирам и затоа прашав колку претезно треба да биди и ми рече 4 см да сме биле претпазливи и да лежам но се исплашиш пошто ми е трета бременост а предходните две појма немав колку ми било никој не ми имаше измерено но вака кога ми рече ме фати паника сега за уште некоја недела ке лежам.затоа сте вие тука да знам некој со моја недела колку е должината на цервиксот

13. ssweety

ssweety Популарен член

@LadyC Мила како што е господ никој не е ... нашето што треба ќе си го направиме.Јас сега бев и ја примив втората инекција за зреење и правев ЦТГ ... па ми рече за една недела пак да појдам на ЦТГ. А во ск колку се утрогестанот??? Бидеќи ск мн е поевтино. Кај нас премама се 850 а во ск ги зедов 690ден.
    :hug::*

@BirMelek Женска како ќе кажи докторот така ќе правам ...ако ми речи така ...така ке биди, а да се противам неможам си викам што ако се случи нешто потоа сама ќе се обвинувам. И ти си во право, но таа ми рече демек подобро било да ја примам инекцијата за секој случај таа не штетела бидеќи пред 2 недели прокрварив ....нз стваро што да речам ....

LadyC likes this.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Зашто ми звучи прескапо ценава? Се мислам околу 340 дека беа (сигурно врска си нема ценава) ... Леле не памтам, уште не сум средила рецептата и одамна не сум купила... Ама чим земам ќе ти пишам одма. Кажи на цтг ама е интересно. Овој мојов на секое отчукување на срценцето клоцаше и она машинана ко да пука се слушаше. :inlove:
    Циркус, мн е немирко, а какво бајче беше на почеток.

Ееее прееска @Bebulleee ми пушти еден клип од Плодност како ги мијат новороденчињата и се изнаплакав. Ќе ја молам љепотиц да го постави тука да го видат сите има да се разнежнат како јас по сабајле.[/QUOTE]

kavadar4anka, Bebulleee and ssweety like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Него девојки, како сте со трудничка заборавеност? Кај мене е УБЕР изразена, ништо веќе не памтам, среќа тука што пишувам се па имам намера еден ден да се излистам и битните дати (као прв пат слушање срценце, прво клоцање, прва слика и сл ) да си ги запишам и да си ги имам. :)

16. ssweety

ssweety Популарен член

@LadyC 850ден. се ПреМама ,а утрогестанот се 440ден. Ај кога ќе купиш кажи ми за утрогестанот оти имам човек ако се поевтини да ми земи. А за ЦТГ-то стварно е мн инетерено и моево само мрда и се изместува хахахах таман ке му го најдат срценцето и ќе почни да мрда и ајде пак одново го бараат хахах душичка

Еме 22, Bebulleee and LadyC like this.
  17. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Утрогестанот и во ск се 440 денари...

ssweety and LadyC like this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

440 беа! СИгурна сум таа дека е цената. 440 се со рецепта мораш инаку не даваат ( овој податок сигурно го знаеше :rofl: ) . Арно ме потсети. :)

ssweety likes this.
  19. kikin

kikin Популарен член

Премама се во еурофарм 690 и во Скопје и во секој друг град во еурофарм. И јас на почетокот во зегин се залетував (во скопје) и ги купував околу 800.

LadyC likes this.
  20. pepapa

pepapa Популарен член

Utrogestan vo zegin gi davaat i bez recept, i se 440 den a vo eurofarm 490