Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    received_10207088263347157.jpeg

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    И јас заради грчеви пијам по 2 од по 375мг

3. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Денес и утре не сум на работа, примам системи насабајле и навечер, со канила сум во рака.. за нијанса сум подобра ама сеуште ми се врти... секое чудо за три дена, ќе помине и ова... Поздрав:l:

На Jagoda123, majavel1, savana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро вечер.
    Извинете вечерва касно ама со гости сум како се вратив од доктор. Проф Џикова е ѕвер! Ме гледаше детално и рече дека има као проширување (некој стручен збор кажа ама јас не памтам) ама не е за сонда. Рече дека треба да спијам на лева почесто и да одам по мала на два саати за да не се собира мокрача и да се празнат бубрезите. Пресреќна сум. Контрола имам за 1 месец. Тоа е срцки, се надевам вака дека ќе остане. :)

На Mama_Mia, kavadar4anka, Надежна и 18 други им се допаѓа ова.
  5. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Najprvo najsrecen rodenden @LadyC golema da ni rastes i se sho ti saka dusa da ti se ispolni, zadocnet podarok kje imas godinava :D
    Za kogo se zbori ne razbrav. Neka mi pishe nekoj vo lp.

Inace do sega koj me videl vo stomaceto mi rekol mnogu sum malecka za 7-mi, ne znam lugjevo shto ocekuvaat kolkav treba da bide??
    Se osekjam prekrasno ne se ni osekjam trudna, rabotam i niz doma i na dvete raboti i nishto ne osekjam da boli :D se nadevam vaka kje prodolzime.

На Mama_Mia, letters, tanja manja и 4 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Никој не и спомна име (ник нејм) затоа не си разбрала и најчесто ја знаат оние кои се породија веќе или се при крај. Јас бев скроз тазе она кога беше на крај.
    Крај краева кој што прави за себе прави а не е мое името да и го пишувам. Глупо ми е.

А за мешето ако тебе ти викаат дека ти е мало, кој ги врти, што народ ќе бевме што замараат и коментираат Господе. Боже.. . (facepalm)

И најбитно фала ти за честитките, здрава и жива да си и ти и малото :*

Последна измена: 26 септември 2016
    На kavadar4anka, Bebulleee, ruruk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Јас да се надоврзам само у обратна ситуација сум кој ме знае и ме виде сите ајде ти уште си трудна? До кај си? А од тие што не ме знаат бетер ми се темни нарочито стари жени како ми го буљаат мешето ми иде да им се пуштам ама све успевам да се воздржам. Значи бабине ми се хорор ко да не виделе стомак на трудна жена. Ама затоа дедовците се закон дури ми стануваат во автобус еден дедо дури ме карсше зашто сум стоела :D

На Bebulleee, tanja manja, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Реткост се тие што стануваат во автобус. Пишував во др тема, кога ќе влезам во автобус сите накај прозор се вртат демек не ме гледаат....страшно.

9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Komentari sekogas ke ima. Jas premnogu se nerviram i epten si gi zemam pri srce. Ne treba, znam.
    Do pred nekoe vreme site zagrizeno me prasuvaa kaj gi nosam bliznacite- vo tashna im vikav, a sega pa se naucile, lele masala ko 12ti mesec da si :D
    Mene naj jako mi e ko ke izlezam so sin mi i stomakov, obavezno nekoja baba ke mi rece lele dete (mene kosata bela od sto ne sum dete kako prvo) aj mala majka, ama sto ke pravis so dve deca?!?!? Im vikam tri ke bidat i edna mi vika lele greotaaaa:D:D:D
    @LadyC sreken rodenden i ovde, se najubavo :*
    Jas uste ne mozam sin mi da go uspijam, ete kakva majka sum.
    Leka nok lepotici :*

На kavadar4anka, tanja manja, pink95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    И јас неможам да заспијам прво ми дојдоа мисли околу пораѓај, што ме чека и сега почнаа да ми мрдаат нозеве,не седат у едно место тешко мене ноќва пак ненаспана (facepalm)

На tanja manja и LadyC им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Колку не можам да лежам на лева у задњо време и колку само на грб спијам и на десно кога можам, како ли да издржам да не се свртам у сон. А и јас ко тебе и мн трудници, несоници еден куп. Има да се препелкам у кревет тек допрва...

На tanja manja и ^angel^ им се допаѓа ова.
  12. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Ја се напив б6 ќе видиме дал ќе ме спаси од долгава ноќ а ти маче сврти се на лево и стави позади грб перница голема. Бррр ладничко некако е :yawn:

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Еве ме и мене во клубот "Будни до доцна и вечито ненаспани"
    Само да ве поздравам и да ви посакам добра ноќ. :hai:

На tanja manja, LadyC, pink95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Море како ми се спие очите ми се лепат, едвај чекам да ми заврши сменава,денес 11 саата утре 10 добра сум не сум за жалење.
    Лека ноќ.

15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Здраво женички! Вчера бев на ехо кај мојот матичен гинеколог колку ради реда да ми отвори мајчина книшка, да не ми прави проблем за породилно инаку бременоста ја водам кај приватен гинеколог е сега ме виде кратко на ехо иако ехото беше од 41 вата рече дека ниско го носам бебето. Дали има место за паника, дали повеќе да одмарам? Може ли нешто да ми се случи?

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво, здраво!
    Јас мора да се пожалам од себе си, и каде ако не овде, зашто со колеги не си праам вакви муабети како со вас...:)
    Значи, не знам дали вие хрчите ноќе, ама јас почнав, т.е. така ми кажува мм зашто јас не се слушам нели...:)
    Досега кога ќе ми кажел не сум се лутела и не знам што ми стана ноќеска кутриот не можел да заспие и ме подразбуди као хрчиш за да се поднаместам па и да престанам. И тогаш од мене се разбуди Баба Рога, почнав да викам „како смееш ти мене да ме будиш сега нема да можам да заспијам, јас тоа не го праам намерно женско сум и срам ми е кога ќе ми речеш така“, и му реков ако ти сметам одај си во дневна, и 100 пати му кажав да си оди од спална и си замина...јас сум заспала и се будам едно време во ниедно доба, појдов во дневна кутриот превиткан на тоа гарнитурата жал ме фати и го разбудив да си дојде во спална...стварно ми беше мака што изреагирав така, а тој кутриот за да смири топка одма појде во дневна...Офффф, јас сум лоша или хормони работат, на таа карта ќе се тешам зашто инаку тоа што го направив е многу злобно...

Ете си кажав да ми излези од душа, и дека ми е жал и дека го сакам мм најмногу на свет :)

Се читаме после, сега малку да ја заработам платата :)

На kavadar4anka, pink95, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Здраво мешковци , кажете ми или пратете линк во која тема се вашите слики од невести , од мешињата , не можам да најдам , поздрав и убав ден :*

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро утро и убав ден на сите ..
    2016-09-27-08-58-30-784187553.jpg

Сакав да прокоментирам за секојдневните случки што ви се случуваат вас па и на @eleni27 воедно.
    Просто сите тие муабети ми се смешни и несватливи..
    Индиферентна ќе сум ете.. нема да ме допира ако некоја рандом баба од улица што очигледно културата и е "толкава" колкава што и е и што сака паметна да се направи па и муабет на своја сметка колку некој да ја изрегистрира во животот нема никогаш ама никогаш да и се изнервирам и да и обратам внимание бидејки не го ни заслужува.
    Ситуацијава е за жалење по народот не е за нервирање бидејки дошла дотаму да се дразни да коментира на рандом личност за бременост и да се пика кај што не и е место.
    Глупости.
    Главата горе, насмеј се и одврати, да си ја гледа својата работа, или тотална индиферентност и одминување, ќе види ќе невиди нема со кого да праи муабет ќе тргне настрана.
    Стомакот мал бил голрм бил тоа е значи нивната преокупација низ маало.. ахх.. за жалење се сите. Просто не ми се верува на муабетите што ги слушам.

Инаку јас добра, 6 ти месец на повидок, енергија и освежена.
    Уште повеќе и од времево што олади се подруго е..
    Поздрав и убав ден на сите.

На kavadar4anka, pink95, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Колку ти е долг цервиксот? Јас цело време ниско го носам ама цервиксот си е ок, ми рекоа во 8ми месец се подига бебето нагоре па па у 9 ти се спушта. Ако е се во ред, без грижи.
    @kikin мила, како останав трудна носот ми е сув постојано и крчам ко луда. Со мајка ми сме најјаки, си се будиме една со друга секоја вечер од една у друга соба се слуша. :rofl: Те она крчи, те јас. Да си го изгушкаш мт после работа зашто е греотка, нека ти текне дека има и ко мене кои со месеци не можат да си го гушнат. П.с. и јас сум ултра нервозна цела бременост. Ќе помине, ситно се брои драга, сигурно не ти замерил. :)

@mecolino пиши у search невести и ќе ти ја извади темата. :mm:

Последна измена: 27 септември 2016
    На kavadar4anka, pink95, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  20. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Добро утро и од нас. :)
    Ја тераме 38ма недела, денес 38+4, на синко сеуште не му се излегува. :angel:
    Мислам дека последниве денови се најтешки. Секој ден чекам да ме фатат болки, мислам, си правам филмови како ќе биде :whew: немам трпение одвај чекам веќе да се роди.:hug:

На kavadar4anka, eleni27, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.