Епа докторот ми кажа ко демек се жалеле од мојата докторка дека многу рано ги праќала пациентите на ГАК, па сега веќе не ги пуштале во 36-та недела. Ќе сме се виделе ние уште неколку пати. И мене не ми е јасно. Нареден понеделник сум таму, а што после не знам, ќе видиме што ќе ми кажат.
Мене цтг ми беше само малтретирање и стрес. Кај мене почнаа од 28 недела и рекоа на секои две недели....ама јас почнав на крај на трета да закажувам преглед. Дури се чудев, на старт едвај чекав да дојде терминот, месец ми се гледаше вековиште, а на крајот не гледав причина за толку често. Не ми беше веродостојно некако...треба ептен дента да се пораѓаш или да си веќе отворен па да покаже нешто, инаку ми беше џабе време губење. Плус вечито се изместуваше бебето, се губеше сигналот, па ај на ново уште 20-30 минути... Ова само моое искуство. И да не правите цтг од порано не е страшно, прегледот кај др. е далеку поважен.
По долго размислување закажав за втор скрининг кај др.Петровска во Систина на 05.10.2016 година т.е. наредната среда... Се поизарнивме, завршив вечерва со системи, утре сабајле само инекција и на работа... Добра ноќ мешковци!
Здраво жени Само да ве поздравам и да прашам...се замислив нешто....Нели зборевме за вагинален исцедок и јас кажав дека цело време имам ...Е слушнав муабети од жени демек некоја така цело време имала и си мислела тоа е вагинален исцедок, па кога пошла на редовно ехо и рекле дека нејзе цело време и течело од водењакот, бебето немало доволно вода па морале да го ваѓаат....И сега се прашувам....Што е ова моево што течи?
mene mi rece jas ke te pregledam ovde,(najverojatno moze ima ctg,zaboraviv da prasam)demek da ne prakam u
i jas imam slusnato isto,i imam vaginalen isedok .Posledno koga bev na pregled mi rece imas dovilno plodova voda,taka da neznam sto da kazam
Па и мене истиот муабет ми го прават - дека е се ок, ама сега скоро месец не сум појдена, наредна недела имам закажано, од кај да знам што се случува внатре....
@LadyC jas i pred bremenost si imav problemi so bubrezi. Vo 4ti mesec, vecherta na registracijata so mm me fati napad na bubrezi i treska i temperatura i se.. I lezhev vo bolnica primav lekarstva (nesoodvetni za bremenost ama toa ne e tema na muabet), pa pomina i ne me fati ushte ednash.. Poentata mi e, mislam deka chesto se sluchuva vo bremenost da fatat bubrezi.. Ne znam dali imash pishano dali si bila na lekar, i koja dijagnoza ti ja dadoa. Sluchajno prochitav deka imash problem so bubrezite pa sakav samo da ti kazham za mojot sluchaj. So lesno
Ми кажаа сега за сега да спијам на лева страна , да мокрам почесто и на контрола за еден месец. Не дозволувам сонда, се ќе направам да ја избегнам. Фала ти срцка инаку, ми значи ова.
ne se plasi nisto ne e ,deka ne si bila dolgo na pregled i zatoa mislis deka se slucile 100 raboti ,i jas taka mislam
jas posle 10-ti ke idam na kontrola...i mene mi se vrtat glupi misli ama nejse,samo neka e se vo red. pocnav so magnezium+b, zosto imam mng grcevi... pa ke vidime.
Mene se mi se vrti vo glava ,a najveke mi se vrti kako ke se porodam ????Mnogu mi e strav mislam deka od panika i strav ke napravam nekoja belja na poragaj
src,posle tie bolki so prvoto,rekov ne ragjam vtoro,koga zavrsi se ,odma posakav vtoro. UTEHA- prvorotka bev a ne me secea
https://www.facebook.com/events/1214043048637411/ Нешто слушнато за настанов имате? Што како, кои се овие? BTW, кај е @Jokiiniki да се пријави, како стои работата, како сте?
Слушај ме мила, мое мислење е да си ставиш сонда. Имам братучетка што имаше од секогаш проблеми со бубрезите за првото дете доби напад на бубрези во 8 ми, се отвори и го роди... Да не пишувам што понатаму за второто и ставија сонда, лежеше и го износа цели 9 месеци... Побарај и друго мислење па одлучи се, направи се за бебо ако велат мора сонда ќе издржиш ако велат не не...