Леле немој вакви муабети зашто јас не сум имала никакви проблеми со бубрези до сега, нема индикации и нема воспаление. Ова ми беше второ мислење од жена врв за нефрологија. Дај не ме плаши беспотребно, никој не рече дека со бебето ќе имам проблем, сите рекоа дека бубрегот се проширува (едно мислење ќе го изгубам бубрегот ако не стаам, друго да не се става сонда, за месец дена сум на контрола да видат дали е ок или сепак ќе мора) никој не ми спомна дека на бебе ќе влијае.
Не сакам да те плашам само да се распрашаш убаво, братучеткава имаше проблеми со бубрезите од секогаш но не значи дека е исто ете ти си немала но штом така велат така е јас не сум доктор само ти пишав од тоа што го знам за неа, ти пишав за убаво не за лошо немој погрешно да ме сватиш не знам дали неа и рекоа за сонда првиот пат и дали може нешто да му се случи на бебето... Сепак извини не ми е лоша намерата
Чим си немала до сега проблеми со бубрези, туку ти се појавиле сега во бременоста, не се секирај. Јас цела бременост ја поминав по лекари што од мојот паника-карактер што ради сообраќајката и на последниот преглед кај интернист, докторот ми рече Тања, во бременост нормално е да имаш поинакви реакции на телото и поинакви контролни резултати од она кога не си бремена. Ако имаш констатнтен здравствен проблем, во бременост го контролираш повеќе, но оние појавените во бременост не се застрашувачки, зошто телото ти е во во скроз друга состојба од вообичаената. Имало вистина во ова или не-јас малку се растеретив. Мисли позитивно и гали мешкото.
Тоа и праам, а ќе контролирам ова ради себе, а и знам дека и коментарот на @Anetaoh не беше злонамерен.
I mene svashta mi se vrti vo glava. Zenski, toa e normalno. Koga mrdaat, lele kolku mrdaat me boli. Deneska mi se poslabo aktivni jas odma panika krevam-sto e problemot. Denov e prekrasen, uzivaajteeee Site ke se porodime, koja polesno, koja potesko, bitno e zdravi zivi bebuski da si doneseme doma. I bremenosta i poragajot ke gi zaboravite odma.
Дa прaшaм пред мaлку приметив густ белo жoлт секрет немaше рoзевo низ негo ептен густ и леплив беше (извинете зa детaлниoт oпис)мoжнo ли е дa е чепoт или знaк декa скoрo ќе биде пoрoдувaњетo.Акo некoј имa искуствo некa пише фaлa ви убaв ден
Леле како јас да сум го пишувала постов Постојано размислувам како ќе се породам , ми е став да не ми се случи нешто на сред пораѓај. Јас мн сум слаба на болки и ми се чини дека кога ќе ме фатат болки ке се онесвестам ....
Јас доста време пред раѓање имав таков исцедок, гаките некогаш и жива вода ми беа Се додека не видиш розевко, не би требало да е чепот, јас три дена имав лигав исцедок со крвави лиги и крв розева, па се породив.. Која недела си?
Можно е, тука исто имаат цтг. Ќе пишам во понеделник како сум поминала и што ми рекле. Мене ми одговара да не одам на ГАК без болки, да избегнам и непотребни вагинални прегледи.
Здрави мешина, пред некој саат на фб ми се појави гел за полесен пораѓај, читав нешто околу тоа и јас прв пат го гледам ова чудо.. Па ми текна на вас и реков да споделам можеби ќе и се најди на некоја http://www.dianatal-neo.com/mk/html/primena.php
Zdravo drugarki bidnaa i moite brisevi. Me bolese mnogu... Ama svitki mi se gledaa na ocive znaci! Ic ne se stegav, ama bolese pusto! Za iscedokot si dobiv vaginaleti. Sigurno imalo i bakterija pa naknadno da si ocekuvam i antibiotici Bitno bebko e dobar. Tezi 2.600 Bi trebalo uste 700-800 grama da kaci do kraj. Jas ja sitnam 36ta nedela. Veke na sum na rabota Super se osekam. Nisto ne mi e tesko osven vrtenjeto dodeka spijam ama vaka nemam nekoja maka. Ne znam dali pisav, odev na klinika na vezbi. Dosta se korisni. Ubavo e koja moze od vas da odi. Vcera ne kacija vo predrodilna pa vo rodilna sala i na kraj kaj sto gi banjaat bebinjata srcinja kakvi bea ubavi. Inaku predavanjata opfakaat dosta korisni raboti. Za povivanje, doenje, nega na papoce, masaza na gradi, procesot na raganje itn. Jas do sega nekako ic ne mislev na ragjanjeto, ama vcera koga gi vidov trudnite kaj sto lezat, setaat niz hodnik...nekako se osvestiv deka i jas naskoro ke sum tamu. Se nadevam deka ke bidam disciplinirana. Vcera dva boksa bea zafeteni i niedna ne vikase. Samo tivko si ofkaa. Dusicki... Mozebi i ne im bese pocnat najbolniot proces, ama bitno vikanje nemase od nikade Hrabri sme nie, ke izdrzime! Vikanje ili ne, prirodno ili carski, bebkovcite ke izlezat sekako
Ајде имаш фора уште некој ден Повеќе шетај, пешачи.. Јас се породив 8 дена над термин и тоа природни болки си добив, а ме планираа за провокации наредниот ден, ама ги зафркна синко
И мене сaкaaт вo петoк дa ме прoвoцирaaт oти дoктoркaтa е дежурнa тoгaш aмa јaс неќaм уште дa се предaдaм зa прoвoкaцијa
Женски убави да ве прашам,има некоја како мене што наместо да се дебели слабее трудна,пред да останам трудна бев огромна сега се послаба и послаба сум и само среќавам луѓе и ми викаат ааа не е убаво што слабееш наместо да се дебелиш,првите три месеци не повраќав а сега нон стоп,и сега од страв седам и се мерам на вага а сум ослабена многу
@kikin @^angel^ eve broj, javete se utre i videte sto ke vi kazat 078 485 445 Mislam deka nema da e problem da pocnete. Vo grupava kaj sto bev jas site bevme vo razlicna nedela, nekoi pomalku trudni, nekoi poveke
Јас немам такво искуство. Една мајка, @anina ми се чини, имаше споделено проано дека со двете дечиња имаше ослабено во текот на бременостите а потоа за време на доење прилично качила на килажа. Си имала најнормални бремености. Табела не најдов, но стои дека до 15мм е алармантно, до 25 мм е сериозно, помеѓу 25 и 35 мм доволно е само да се најбјудува. Над 35мм е супер.