Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Негде читав дека е просек 3,5 во бременост, а лошо е ако е испод 2,2

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    мене ми е 3см не е мн али па не е за серклаж. Ќутам и траам. И не пијам утрогестан а треба ми рекоа.

3. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Gledav video na youtube za labor and delivery ii zhenskata kazhuvashe deka doktorite i sestrite vo tekot na nap ja sovetuvale da ne vika zoshto ja troshi energijata na toa. Namesto da vika da proba da gi napne stomachnite kolku shto mozhe najmnogu. I guess polesno bilo.
    Inache se javiv kaj maticniot da prasham za krvnata grupa i za vakcinata koja treba da se prima, rece deka ne trebalo kje me izvestele ako trebalo zoshto jas sum bila 0+ i nemalo vrska koja krvna grupa partnerot e, a da sum bila 0- obavezno kje sum trebala da primim.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    26mm ми е и тука само ми препорачаа: да не стојам долго на нозе, да не патувам долго со кола и да се движам бавно. Толку.:sweat:

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    И мене ми рекоа да мирувам повеќе. Дека јас се изнашетав. :D

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @LadyC ќе истуркаме уште малце. Послушни се нашиве мажиња. :hug::l:

7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mene mi e 2.7 od pocetok. Duri pred eden mesec me stavija na lezenje. Na GAK samo mi rekoa da lezam deka tezat bebinjata, da ne prsne vodenjakot, a cerviksot e ok. Jas sum so malo dete i lezam, ama ne celo vreme. Utrogestanot mi go prekinaa so 32 polni nedeli.

На Lepaaa и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Сестра ми беше таква. И двете бремености ги почна со некое килце вишок и негде до 5-6месец само симнуваше, после како растеше бебето до крај качи 4-5 кг само. Докторот браво и викаше за тоа, роди без никакви проблеми;)

@pink95 тоа со викањето е апсолутно точно. Со првото малце врескав, а со второто се сконцентрирав, стиснав заби и давав напон. Второто многу побрзо и полесно излезе:)

На pink95, Надежна и LadyC им се допаѓа ова.
  9. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Женски за што ви го даваат утрогестанот,вагиналети не таблети претходно пиша некоја мајка не ги пијам,мене док ми ги препиша имав болки во долниот дел од стомакот цервикс 3 см ама не ги земав, и што ставате за кандида освен канестен има ли нешто природно како да се излечи?

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Се јавив во ГАК на бројот што го пиша @Kristula
    Ми рекоа дека точно на време сум се јавила со неделите, почнуваат од вторник, има вежби секој вторник во 18 часот
    ЈАс се пријавив....ајде кој е За јавувајте се :)

На pink95 и ^angel^ им се допаѓа ова.
  11. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    E zenski da vi se javam seva sum dobro voda ima uste bolki nemam me spustija na pataloka nesum vise na intenzivna se nadavem deka se ce bide ok samo mi najdoa skrien secer i sum na hrana za diabeticari

На eleni27, Smizzy, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Dobro e stom e se ok.
    Za hranata, ke jadis posle se sto sakas ;)

На Jokiiniki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    286
    Zosto vaginalni pregledi??

14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво женски, ние сме добри, движењата почнав да ги чувстувам почесто и чувството е прајслес :inlove::l:... Презакажавме за втор скрининг на 6.10.2016 година, бидејќи темпирав за да се поколопи и со контрола на теродината, со еден удар две муви што викат да не доаѓаме за Скопје два пати, така да наредниот четврток ќе го видиме бебушот, па валјда ќе ни го потврдат полот или ќе не изненадат :sun:
    Ме интересира тие што биле на втор скрининг во Систина кај др.Петровска дали им дале ЦД и дали се задоволни од прегледот?
    Се надевам дека нема да биде како на првиот скрининг, бидејќи др. во Плодност многу не ми зборуваше :?::shake: Поздрав лепотици:f::hug:

На Jagoda123, tanja manja, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    А која недела се прави вториот скрининг? Мене ми закажа 18 +2 ама дали е скрининг не знам и тогаш прашав дали ќе почнам да го чувствувам бебо ми рече рано ќе е

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    И јас почнав на школа за бремени. Утре ми е вториот час. Интересно е имавме психофизичка подготовка за пораѓај, па неколку совети и на крај вежбавме дишење. Од утре вежби и прошетка низ болницата (а јас на памет ја знам чекајќи по ходници за резултати, фоликулометрии, ХСГ и сл.) Сега конечно ја гледам за убаво.:clap:
    А пред 2 дена ни стигна и количката, ставив слики. Пресреќни сме, сношти 2 саати ја возевме по дома, па ајде земи ја ти, па мене поубаво ме фаќа и така ни врви времето:D:inlove:
    Гледам за цервикс сте се разборале. Откако јас ја имав таа мака. сфатив дека не сум доктор и глупаво ќе звучи да се правам така. Го применувам правилото дека во медицината 2+2 не се 4 и тоа е тоа. Сме прочитале некаде колку е правилна должина и се тресиме за без потреба. Сега правам како што др ќе ми каже и мирна сум;)
    @Anetaoh рано ти е за скрининг. Најубаво 21-22 недела. Ова ти е веројатно обичен преглед, а после 2-3 недели на скрининг ќе одиш. А за чувствување на бебо индивидуално е. Јас после 20-та почнав малце да ја чувствувам.Како и да е пол ќе ти кажат сега:)

На menelele, pink95, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Исто. Се сложувам дека сами паники си правиме, а не сме доктори.
    туку, кај одиш ти на вежби? Во скопје или не во скопје?

На menelele, LadyC и BirMelek им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Здраво женски. Ич ве нема.
    Јас бебе осеќам од 16-17 та недела некаде, ама сите сме различни ич не се секирај и да е покасно, а за втор скрининг ти е прерано тогаш. Не знам како толку рано ти закажале. :)

На menelele, Bebulleee, Anetaoh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Вториот скрининг се прави од 18 гн до најкасно до 22гн, јас наредната недела ќе бидам во 21гн т.е. 20+6, иначе од овие денови го чувствувам и чудно ми е, не е клоцање туку како меурчиња или пукање на пуканки и ми е наобично :inlove: те потсетува дека е тука :l:

На menelele, pink95, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @kikin Битолчанка сум јас, во Плодност одам на школа. Едвај го чекам следниот час утре. 2 саати одма летаат.
    Да си се занимаваме со такви работи, што си е до докторот тој си прави и готово. Како што тој не може да ми напише тужба мене, така и јас не знам цервикс да мерам и да знам колку е правилно. А, признавам:!: некогаш самоуверено настапувам кога делам совети, но со еден доктор живот делам, па од него што ми е пренесено за сигурно јас да кажам:$

На pink95, vitamina, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.