Прво миламамица исклучи го caps lock, во интернет комуникација пишување со големи букви значи дека се дереш, а мозочен удар не се добива од нервоза Форко мила мислам дека тука на форумот без заебанција те вадат непотребно од памет, веќе наназад 2 месеци нонстоп те породуваат а убаво ти кажале докторите од крајниот термин кој ти е утре имаш + - 15 дена. Тоа водата со крв може да ти е чепот, а за мрдањето на бебушот напиј се нешто со шеќер, легни си и брои, треба да има најмалку 10 покрети во еден час, не мора да се јаки удари затоа што и нема место за мрдање, така да без паника.
Па и јас мислам чепот е ама ете викаат не е. и сега се мислам дали да се пукам со лекарства штио ми рече да ги земам.Сега лапнав пола чоколадо бебето ми мрда ама полека што викаш нема место.Па не може цел ден да мрда.Не е активна како што беше ама што би рекла мајка ми па и они си се спремаат за надвор.Фала ти мила Фала ви на сите
Попрво би кажала подобро некој Б6 или чоколадце отколку цигара. Али возрасни сте си, па валда досега сте ја научиле лекцијата “одговорност“. Сите сме имале тешки моменти и навидум неиздржливи и во бременоста а и после тоа(кога биле 1000 пати по неиздржливи), па поголемиот дел знаеле што е добро а што лошо за нив и нивното дете ...
.....аха, не сум знаела дека големи букви секогаш значеле „дерење“, мислев дека тоа се заклучува од самиот контекст на реченицата.....друго, НЕ ДАЈ БОЖЕ (без дерење сега) МОЗОЧЕН УДАР и те како се добива од нервоза, само овде беше симблично кажано, што е пак моја граматичка грешка оти не ставив наводници, очигледно. Како и да е, на ФОРКО и е најтешко сега, затоа и препорачувам да се косултира и со друг д-р. инаку данева ми правеше скринитг и е нова докторка на ГАк, ми се гледаше ок жената. и на крајот, не се замарај, ако е во прашање некоја инфекција, ќе те породат царски и готово....само стисни заби до утре! а кои леарство ти ги дадоа?
....Б6 или чоколадце, во право си.....само прашај ја ФОРКО дали ја смирува сега Б6 или чоколадце... за тие што ја научиле лекцијата за „одговорност“, ама браво но и тешко, за оние кои зборуваат од искуство за оваква работа!
Ееее сите вриеме од хормони тука изгледа Што има врска, кој што сака нека прави, па ова со фолни, непушење, органски храни и сл. последните години е, а се поише болести има по светов. Кога помалку се пазеле порано и помалку се оптоварувале, подобро било за сите. Никој никого не треба за ништо да осудува тука ниту да раѓа грижа на совест. Инаку сум чула дека за пушачи подобро е да не ги оставаат нагло цигарите во бременоста. Башка ако веќе збориме за што треба а што не, велат не е толку страшно бремена да пуши колку што не е препорачливо доилка.
Секој за себе...така е. Не значи некој ако пуши дека е помалце одговорен . На моја блиска пријателка, докторот и рече подобро пали по некоја отколку да трпиш стрес. А иначе не ова се пиело, не тоа, јас пијам само магнезиум директ, Вит.Ц, кога ќе ми текне фолна, и се што има на пазар еве моментално таманам јаготки А мојот безименко (ако верувате се сме спремни, уште име да му ставиме на сине ) како си се радува на јаготки, се наместил точно на желудник
Па нема смисла колку пати ја породивте женава, не знам ама вака некој да ми прави во реалниот живот , јас ќе се налутев искрено. Само без нервози сигурно дека не е лесно исчекувањето, ама ќе се јави тоа кога ќе треба да излезе, па се надевам дека до толку барем знаат докториве, се надевам.....
Forko ne si stavaj se na srce,sekoja trudnica e prikazna sama za sebe. Inaku bebeto pri kraj mnogu malku mrda poradi toa sto nema dovolno prostor ic da ne mu se sekiras. Jas kerka mi ja nadnosiv 10 dena i koga otidov mi rekoa deka plodavata voda mi istekla,kapka po kapka sto jas ne sum ni primetila samo ulavite vo cair neznam sto gledale togas. Sreka togas najdovme vrski pa so provokacija carski me porodija na Gak. Zalno e sto za vakvi raboti treba da baras vrski ama toa e segde ne samo na ginekologija. Ajde so Gospod napred se ke bide vo red samo ti smiri se toa e najbitno i za tebe i za bebusot!
Forko src ajde iskluci se malce ako imas sila prosetaj edno krukce na vozduh i bez Panika i stres koga ke ti dojde vreme togas mila nemozes Tuka nisto zatoa smiri si se à za doktorive nemam komentar mene od sega Strav me faka.
Inaku mamicki mene vcera maticniot mi kaza deka narednata kontrola kaj nego mie posledna i deka kaj ke se porodam Tamu da si pobaram drug doktor shto ke me porodi Kako toa ide dali znaete?
Еве ме мене после една недела.Ова е последното мое јавување во темата хехехех.Се олеснив конечно и немам време да ви пишам.Само да знаете дека сега сме дома и се гушкаме со малата Ангела.Во некој од наредните денови ке ви пишам во друга тема ...позззз и со лесно на сите
ќе ти даде болнички упат и упат за цтг таму каде што сакаш да се породиш, ти во меѓувреме одлучи каде и кај кој доктор и најдобро е тој што ќе те пораѓа тој и да те води до крај ако е тоа возможно.
знаеш што е најстрашно кај пушачи кога ќе ги остават цигарите??? на крај на вага добиваат +40кг , од пуста желба со првото дека се изнамачив додека забременив се заколнав дека денот кога ќе забременам ќе ги фрлам цигарите. така и беше со сласт ја испушив последната цигара и ја фрлив кутијата и еве веќе 4.5 години сум горд непушач и мн. добро се оеќам, немав никакви кризи, проблеми и нус појави освен вишок на килажа кој што фала богу и него го снема за брзо време. јас бев трудница по книга, мајка по книга и мн. пазав на исхрана за бременост и по неа и фала богу родив здраво право бебе со кое што немав никакви проблеми ни со грчеви ни со ништо, ама затоа другово мислам дека ќе наплати за се
офффф бре форко душата ти ја извадија, само не се нервирај уште малку и се ќе заврши. за жал така функционира оваа наша држава во која ако немаш врски си оставен на милост и немилост што не е и правило дека ако ѓи имаш се ќе биде како во бајка. уште малку радувај се на бебчо во мешко зошто после почнуваат слатките маки и долги ноки непроспиени. , а да и не се држи според последен циклус пресметај термин ако знаеш ден на забременување така може најдобро да знаеш кога би требало да се породиш, поздрав и дај боже оваа денешнава агонија да ти биде последна. следно одење во болница да се гушкаш со бебчо
Девојки, а малку да оладете од форумот, во смисла да не пишувате се и да си го слушате само докторот. Овде на форумот колку што има корисни совети, толку се и штетни. Паники се креват и кога не треба, затоа најубаво со резерва се што ќе прочитате и помалку споделувајте. Ова не се однесува само за Форко, повеќе пати наидов на вакви ситуациии. Секоја трудница си е приказна сама за себе. Туку, се надевам дека ќе ме удостоите сега со одговор . Сонувате ли повеќе? Јас сонував и порано, ама сега растур правам и се некои чудни сонови, на моменти страв ме фаќа.