@lady јас се упрпав скроз, зошо пред некое време докторот ми рече чим имам отоци на нозете да следам притисок ако се качува одма на болница, и сега толку ми требаше :/
Не паничи, ама мора да се следи притисок. И јас го кревав како тебе, па еве ми се стабилизира. Докторите знаат најдобро. Се јави ли? Да пишеш што си направила.
Мене мн често пулсот ми е 100ка и тогаш пијам Б6, чај камилица и практикувам јога дишење. Некад успева-некад не. Пушти од уоutube relaxing music и одмарај
добра ви вечер мамички, наминав да ве поздравам. инаку мислам дека почнав да го осеќам по малце бебуш, стомакот ми клокоти и имам некое чудни движења низ него, преубаво чувство . позз мешиња, имајте убава ноќ
Izvinete sto upagam vo muabetSamo da se nadovrzam na muabetot za WELEDA kolekcijata-kupiv denes 2vo1 kupka i shampon od Zegin 600den.ama mnogu e ubava,kozata na bebus meka kako svila. A na fb.vidov deka vo nekoi apteki bila na 20%popust ama ne pisale kade.
Се јавив женска ми препорачаа многу вода и одмарање и на половина час да мерам притисок, ако не се подобри на дежурен да отидам :/ само принцезата да е добра друго ич не е важно
Од кандида не треба ич да се плашиш, ставај она што ти препишува докторот. Барем една недела почекај до нови брисеви, но зошто би правела пак, ради кандидата? Непотребно е.
Ете срцка. Без паника, таа плус влијае на притисок. Одмарај, пиј вода и пиши ни утре ситуација. Се ќе биде во ред, не се секирај.
Mene 100ce normalen mi bese cela bremenost retko da bese pod 100ce, do 140 mi odese i bev na kardiolog, ama nisto posebno ne kaza, kako se bilo vo red. Denot koga se porodiv 70 padna odma, duri si vikav kaj mi e srceto ne go osekjav, naucena na tahikardii Proveri si zelezo, hemoglobin, mene mislam od toa me lupaa tahikardii bidejki bev so 9ka hemoglobin i 3ce zelezo...
@mar_mar не се плаши и мене туку речи секогаш ми е пулсот околу 100... па до не ми рекле ништо кога ми го мерат на редовните контроли
Добро утро жени.... Јас почнувам со фаза одмарање ќе се издржи во кревет , па не мора цел ден ваљда имам можност да шетнам негде со кола нваму - натаму. Читав некој горе на вагиналети се жали...мене 10 комада ми препишаа без да дочекам резултати зашто очигледно имаше потреба видлива со голо око, ептен имав исцедок кој дури почнуваше да змирисува. Појма немам од што се појави, ама јеби га, жени сме, од се може. Туку, има ли некоја жена во контакт со @DigY да кажите како е што е, она е веќе во деветти месец, па како тера? Мислам @mariz контактираше лично. Прати и поздрави и гушки.
Pazi... jadi seme od kopriva so med i limon, a i plus zelezo apcinja, ampuli nesto, sigurno od slabost na organizmot se zadisuvas, a so toa srceto se opteretuva, pumpa brzo... jas poslednite meseci edvaj 5min na noze dostojuvav, ama dzabe jas piev svasta i ne mi se kacuvase, eve vekje 1god ipol, povekje od 14 ne sum go kacila, sega denovive strasno se osekjam i 100ce mi cuka srcevo, 100% mi ima dosta padnato... (a ne sum trudna, valjda )
Odamna ne sum si pisala so nea, no pred pola mesec mi rece 38ma carski, a togas bese 35ta, pa najverojatno toa e ovoj period, kje vidam cestitki na fb kje vi soopstam tuka ako ne soopsti nekoj drug