Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Сливи, грозје, кафе...мене ова понекогаш ми помага
    И течна храна нешто јади

VIKTORIJA 1 likes this.
  2. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Употребувате ли сода бикарбона против киселини?
    Јас секоја втора ноќ одкако влегов во 8ми мака мачам со киселините и повраќам. По цели ноќи дежурам зошто ако легнам ме гушат... чаре некоја од Вас мамички?

3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Да не те разочарувам, ама мене ништо не ми помага.
    Најубаво ми е кога лежам на лева страна. Во секоја друга положба ме горат, ми се повраќа.

Bebulleee, Еме 22 and tanja manja like this.
  4. mar_mar

mar_mar Активен член

Пробај душо со ориз нркор зрно да голтнеш, или па јаболко, а можеш и сода да пиеш нема нкакво влијание врз бебчо :)

tanja manja likes this.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Мене содата воопшто не ми помага. Сите се чудат и тешко им е да веруваат, ама ете... Единствено што малку ми ги ублажува киселините е јаболко и нејадење. Ако јадам навечер после маки мачам цела ноќ. Еве денес се најадов скара и вечер осеќам нема спиење:( Се мислам дали да земам гастрогард да пробам, као на природна база биле:^)

tanja manja likes this.
  6. kikin

kikin Популарен член

Мене па содата ми помага. И мене најчесто ноќе ме фаќаат, ама да не јадам нема шанси, слатко ми. После си голтнувам сода, кога повеќе, кога помалку, ама ме смирува малку

Bebulleee, tanja manja and LadyC like this.
  7. majavel1

majavel1 Популарен член

Mene doktorkata mi kaza mozam gastrogard slobodno da gi zemam,mozelo i vo bremenost

tanja manja likes this.
  8. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

е ова мислам ми е најголемата мака од се во бременоста и кога се обратив кај матичниот и ми даде чепчиња за помош од пусти страв почнав да идам на секој 3 ден :D

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Откако влегов во 7ми секоја вечер имам киселини. Рупурут ми помага само. ( на природна база биле и не се штетни за трудници)

tanja manja likes this.
  10. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Фала Ви мајкички.
    Јас сум пробала со јаболко, со шоља ладно млеко, со коцка шеќер, но само краткотрајно ме смирува и по некој половина час повторно истото.. за содата не бев сигурна дали е пожелна но ќе пробам и со неа. Си викам ако е стварно она дека ако мајката има киселини-бебето ќе се родело со коса, тогаш моево директно за репче фаќање ќе биде спремна :)

11. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

лелеее ме потсети на мене :angel:,јас додуша 7 дена после терминот се породив,ама баш ме интересира како ќе поминеш.Со лесно нека е:l:

12. mar_mar

mar_mar Активен член

Друшки имате болки во препоните? Јас денес цел ден мака мачам со болки во препони :/

13. LadyC

LadyC Форумски идол

@mar_mar не памтам која недела си?
    Јас сум оној степен кога веќе почнав како патка да одам и да не можам чорапи да облечам. Мешко ми е голем машала за месеците и осеќам тежина и притисок што е нормално. :) Тешко ми станува и пешачењето, а уште потешко ми е да се качувам по скали. Збрефтам. Што ли ќе правам до 9ти, тек сум на пола 7ми. :)

kavadar4anka likes this.
  14. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Уште утре гo чекaме синкo aкo не пoнеделник сaбaјле индукцијa 9 ден е веќе не гo чекaaт oф мaлце ми е стрaв;(убaви сништa нa сите:hug:

majavel1 likes this.
  15. mar_mar

mar_mar Активен член

Денес душо ја почнав 34, 33+, ама прв пат во цела бременост чуствувам некакви болки па затоа прашав.Мешко мој е малечок ко за едвај 7 ми хаха

LadyC likes this.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Јас од денес 30+1. Се уште сум иста во извршување на актвности, чистам како да не постои утре и шетам ко луда. На моменти се заморувам, па малце седнувам и се одново. Единствено што ме мачат се киселините за кои во голема мера сум сама крива зошто не ја избегнувам лошата храна.
    Сега си лежам под ќебенце, лигавам едно кафе 2 саати се канам да зачистам во дневнава малце прашина и да го чекам мм да се врати ми вети ќе шетниме на сонцево. Инаку деновиве сум презафатена со школата за бремени, прекрасно си врвам, вчера демек „научив“ да капам и преслекувам бебе, а како ќе биде ќе видиме:tmi: Утре е час за доење. Ја прошетав болницата ги видов собите за родилки, ѕирнав едно бебувче преку стакло, старо само еден ден и преслатко и ка крај ги видовме и салите за пораѓање. Сите други трудници на школава силни, само јас пребледена цела:worried::sweat: Се плашам од пораѓај, ќе лажам ако кажам дека не ми е гајле, ма страв ми е и тоа како! Октомври дојде, времето се намалува и неверојатно брзо лета....

pink95, eleni27, Lepaaa and 5 others like this.
  17. ^angel^

^angel^ Популарен член

Каде тоа одиш на предавања?

18. kikin

kikin Популарен член

И јас се силев, на работа - дома, дома ручек чистење, па шетање , се јас...ама почнав да се изморувам и ептен да ме боли срамната коска, па и препоните. Појдов на преглед, ми се скратил цервиксот, па да одмарам. А мене пусто место не ме држи, сакам само да праам нешто, не можам само да одмарам. Така да, сите не боли по нешто....

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Плодност. За Ск нека кажат другиве жени, би требало да има во секоја болница. Кај нас има и во двете - државна и Плодност.

20. ^angel^

^angel^ Популарен член

Има и тука ама јас веќе немам време во 38ма влегов, касно ми текна :)