Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас сум полна 30та од утре. Имам временце уште. :D
    Како си ти? Леле колку фалиш во темава, мнооогу! Како ти се малата и голема ќеркичка? Се чувате? Растете? Те гушкам силно! :*

Последна измена: 2 октомври 2016
    На Еме 22, Bebulleee, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    А машалааааа убаво убаво...со лесно само да е .. :)
    И вие мене премногу ми фалите, ве читам кога наоѓам време .... А големата од малата ќерка не се дели...само ја бацува, само ја гушка, ја малтретира буквално.... А ова малово па како во господ гледа во неа... Сега почнува да разбира и како само и се радува малото кога ке дојде големата од школо, абе мислиш ќе полета бебе :D

На pink95, vitamina, Еме 22 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Нема поубаво од тоа да имаш помош. Сигурно поголемата помага колку може. Срцки најубави. И јас едвај чекам да осетам како е. Само некако споро време ми минува понекогаш. :D

На Еме 22, kavadar4anka и only44you им се допаѓа ова.
  4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Да не е големово ќере не знам што ќе правев. Премногу ми помага само таа и никој жив друг. Ама ако си велам, фала му само на господа што ми ги подари овие две принцези, а се друго ќе помине. Ние мајките сме јаки, посебно кога се работи за нашите деца. Ќе видиш, ќе го осетиш и ти тоа наскоро...А за времето ...тоа одма ќе помине , па после ќе ти фали мешко....
    Ве гушкам сите тука трудници најсилно што можам.....

На Jagoda123, vitamina, Еме 22 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Добро Ви утро женички...
    Јас пак знам дека тоалетна хартија не се става ни под разно таму доле поради материјалот од кој се прави истата. Ако имате инфекции од влошки кој се прават од памук и фина мрежа за апсорбирање, тогаш замислете доле да тлее обична хартија изработена од рециклирачки материјал која во допир со кожата останува мокра а со тоа и извор на разжножување на бактерии.
    Ова е барем она што сум го чула јад и сум го прифатила.
    Моја препорака е подобро чист памук отколку тоалетна.
    Јас зошто сите 8мес сум со утрогестан за ова време ги пробав сите влошки од големиве маркети и аптека од најскапи па до најевтини и се пронајдов во секојдневните влошки на ларасофт кои ги има само во Кам.. 50комада за некои 80-90 ден, убаво се лепат, средно дебели и апсолутно највпивлива моќ од сите до сега пробани. Никаква иритација од нив.. и менувањето чисти гакички неколку пати во денот е истотака сигурна опција...
    Да имаме сите убав ден со активни бебуши во мешковците и мирна работна недела :*

На Jagoda123, Lolipop23, Еме 22 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Добро утро
    На муабетот за инфекциите, и јас пијам течности и тоа вода само по минимум 3 литри во денот, плус други работи. Ама ме фати од негде ете и сега ја лечам :)
    Туку, чај од камилица смеам, така?

7. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Добро утро мешиња Јас немав проблем со инфекции ама па машина само со мојот веш пуштав на неколку дена :D
    Инаку блиска пријателка на бабами која е гинеколог одамна во пензија ми има кажувано дека секојдневните влошки ствараат инфекција често, секако други материјали освен памукот, не добро исплавени од прашак, сега се поагресивни прашациве па треба и за вешот наш дополнително плавење, а ако веќе имате инфекции подобра опција е од оние марамчињана памучни,маживе порано си ги носеа у џеб, убаво испеглано за да биде стерилно и да се става доле и да се мења по потреба. Тоа беше нејзин предлог. Но јас немав проблем, само мењав веш често и се одмивав секој ден.
    Иначе едвај чекам утре да си го видам бебуш влеговме во 38ма недела и сега си чекаме, дома сме при крај со спремање битно торбицата е спремна за во болница, јас на крај се одлучив за чаир без врски сум па со господ напред. :)

На Jagoda123, vitamina, ssweety и 7 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Истите улошки и јас ги користам. А по препорака на доктори ми е кажано ако не е улошка чист памук е топ зашто диши кожата и е намален ризикот од инфекции. Али ете, кој како сака. Јас тотално се сложувам со тебе. :)

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Добар ден мешиња!
    Ние влеговме во 21 недела... денес 20+2, иначе сме супер еве на работа, кафенце, чајче од брусница :) рани душа да те слуша... и јас обавезно менувам по два пара гаќи дневно, навечер станувам да мочам, ама и некако немам сон... Уште три дена и ќе го видиме бебе пс во четврток, едвај чекам :l:
    Поздрав :hug:!

На Jagoda123, pink95, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    Пoздрaв мешенцa дoктoркaтa ми е пoсле 15 и 30 дежурнa нaјверoјaтнo oстaнувaм нa индукцијa тaкa ми кaжa вo четвртoкoт и јaс aбер немaм зa бoлки држете ми среќa:hai: убaв ден:hug::*

На Jagoda123, vitamina, Miami1 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Sto e so zeka dali se porode dali znajte mamicki

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да бе женче пишано е веќе одамна. :)
    Здрава и жива ќеркичка и она исто. :)

На Bebulleee, kavadar4anka, BO>DA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    И пaк не врaтијa синкo е уште висoкo и вoдa дoвoлнo пoстелкa вo ред утре ctg средa aкo не инфузијa зa зреење нa грлoтo нa мaткaтa четвртoк индукцијa му дaдoa фoрa уште 2 денa aмa некaкo неќе нaдвoр :)

14. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Мамички... 2 недели не сум била во тоалет ради затвор..се осеќам многу надувано и тешко. денес маж ми во аптека, по препорака на фармацевтот ми купил органско ладно цедено масло од ленено семе. По две супени лажици секој ден...му рекле скроз безбедно во бременост.. но јас се плашам. Некоја од Вас со мислење..искуство можеби?

Прикачени фајлови:

Последна измена: 3 октомври 2016
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    јaс лененo избегнувaв не е пoжелнo дa се кoнзумирa вo бременoст предизвикувa кoнтрaкции имaм пишувaнo нa темaвa зa тoa кoгa имaв прoблеми сo зaпек мoжеш дa пoбaрaш вo search , се и сештo прoбaв ништo не ми пoмoгнa oсвен глицерински чепчињa пoтпoлнo безбедни вo бременoст.

На LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мамички што правите кога бебето ќе ика во стомакот? Жал ми е кај што го чуствувам вака, веќе неколку минути ика.

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @tanja manja не знам колку е безбедно во бременост.
    Јас од искуство не бремена пиев често овакво и само истото ми помагаше.
    И сега имам дома ама ми е шубе да се напијам.
    Јас маки мачев и на мене ми помогнаа сувите сливи.. едно пакетче и како нов си утре..

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ништо. И јас прашував ама додека е у меше ништо за жал. А знам како ти е жално и не знаеш како да му помогнеш. Ми се десило и мене. :(

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Одмарај и диши длабоко.
    Ве испрочитав и гледам не сум единствена шо фатила грип.... Почна грлото да ме боли па почна носот да ми тече и сега цела затната....
    За секојдневните и јас имам исцедок и морам да користам, не мењам повеќе брендови почнав со едни и само едни користам до сега не сум фатила инфекција, па ваљда ми пријаат.
    Иначе ја средив бебешката соба, креветче купивме, душече купивме и постелнина.. Исто и шампончиња и се остало за козметика. Сега ни останува само пешкирчиња и торба.

На Еме 22, Lolipop23, ssweety и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Значи ќе прснам, се мачам со спиењето од прееска и не можам да заспијам претопло ми е. А тргнам ќебе ми е преладно, нозе немирни и ова не е прва вечер. Почнав да се реметам со спиење, а мн ми треба сон. :(

На Еме 22, Jagoda123, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.