Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Иста сум и јас... те топло, те ладно, те на мочкање по 5 пати во ноќта и секое сабајле сум зомби... а сон не да фали мила....

На Jagoda123, LadyC и kikin им се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас со спиење немам проблем. Ама со жештина да. Многу ми е жешко. Се препотувам по 10 пати во текот на ноќта.

На LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  3. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    лелле и мене ми е премногу жешко... неможам да спијам цела сум испотена, :стапала врели, само се отскривам, а кога ќе го видам мм завиткан во кебе колку убаво си спија,а јас.... што ќе правиме вака? Си викав жешкото помина сега рајат ќе бидам... Ама сега по бетар... Кај неможам да спијам од што ми жежи и по пет пати станувам за во вц

На Еме 22, LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  4. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    и јас сум иста само се вртам неможам да се наместам, топло ладно и на крај го покрив само стомакот и во текот на ноќта сум се покрила :( а со идење во вц на саат ипол до два само бам бам по вратите :D

На Еме 22, LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  5. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Женчиња, оваа вечер се разбудив со јаки болки во желудникот, станав не можев да заспијам пак... врти се лево, десно ама никако не помагаше, па се напив парацатамол и Б6 и така некако заспав.... Кога станав имав благи болки, ама некако поинтензивни стануваат. Сега еве на работа си сварив чај од нане и пијам кисела вода, па се надевам дека ќе помине... бтв по колку шолји чај е дозволено во бременоста? Поздрав и ако имате совет за желудников помагајте! :(

6. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Не знам колку е добро да пиеш и чај и кисела вода истовремено. Чајот од нане смирува а к.вода го раскопува желудникот... јас би преминала само на чај од нане... или камилица.... билни чаеви во бременост некаде прочитав дека до 3 шољи во денот е дозволено. Избегнувај кафе и газирано денес...

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро (highfive) денес денов само за спиење и вртење во кревет :)
    @LadyC и јас оваа недела имам мака со спиењето.Убаво ке заспијам и околу4-5 се будам наспана како да сум спиела 12 саати.и си седам така во темно :) Топло,па ладно ....изгледа во овие поголемиве месеци тоа е нормално. :?:
    @kavadar4anka мене само Гастрогард ми помага кога ме боли желудник, ништо друго . Чај по едно-две шољи на ден, немој да претераш ...
    Сакав да прашам какво е тоа ехо 4Д во 30 и некоја недела што се прави ???

На LadyC и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  8. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Како бе женички само јас ли сум замрзната, се мислам како ќе ја поминам зимата, ноќе убаво спијам ама кога ќе станам сабајле или преку ден дремам па станам од под ќебе целата се тресам, ама баш како треска да ме фатило, чаре? Инаку вчера влеговме во 5 ти 16+1 валда е 5 ти :lol: баш го прашував докторот кажа втор скрининг 18+2 и во 22 недела за срце, дали и кај вас е така незнам. Ве поздравувам сите и имајте убав ден

На Miami1 и LadyC им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Во двете бремености ми правеа само еден скрининг, без посебен за срце.
    Искуството на сите е дека е само џабе пари земање од страна на докторите со тој таканаречен скрининг на срце.
    И Димчев кога го прашав рече нема потреба од такво нешто. При скрининг на органи се гледа секој орган, вклучувајќи го и срцето. Не дај боже ако има нешто тогаш препраќаат за подетално испитување, независно срце или друг орган.
    Инаку да, скринингот а од 19-22 недела најчесто, со тоа што се препорачува 21-22 за поубаво да се види. Мене би ми било многу рано 18+2. Двата пати бев во полна 21 и беше таман.

На MiloMalo, Anetaoh и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  10. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Женички за каков памперс се одлучивте? Јас денес 33та недела па да почнам да купувам..
    До сега купив Чико 0+ купка со шампон, јекодерм, оригиналната павловичева и Мустела за тело, и на babyLove од ДМ подлоги за пресоблекување. Ако прашањево не е во соодветна тема Ве молам игнорирајте го. Убав ден мешковци :*

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    ОД подлогите на бејби лове јас сум презадоволна. Јас почнав со памперс, њу бејби. Многу мајки се задоволни од истите а потоа се префрлаат и на други.

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    дали може слика како изгледаат барав ама не ги најдов во дм а може и немале во моментот

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    За скрининг по препорака на сите гинеколози кои се вклучени во мојата бременост и матичен и двајцата во Плодност кои ги прашувам за се и сешто, ми рекоа 21-22 недела најубаво. 18-та недела прв пат слушам и рано е. Така јас се истрчав за прв скрининг и докторот ми рече покасно да дојдеше поубаво ќе се видеше,
    За козметика за мојата бејби јас ќе ја купам од Плодност на бегање на марката Логона, убави биле, за нега на гради и влошки на лансинок, вчера на школа ни дадоја тестери и добри ми изгледаат. Се тоа, плус пумпа за молзење ќе си земам на излегување од Плодност директно од таму, исто пари е. За пумпа само се мислам дали рачна или електрична? Мислев никаква, ама според она што вчера дискутиравме на школа мора да се има за да се избегм=нат оние болни згрутчувања. Инаку прв пат вчера слеков гради освен пред мм (комплекс ми се):$:lol: и имам млеко, црцна малце при проверка:) А, да ви кажам од сите подготовки на часовите ова доењево најтешко ми се виде и ме исплаши малку дали ќе успеам:worried:

На Smizzy, kikin, Еме 22 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добар ден. Ние и понатаму клоцаме активно. Кога ни кажаа дека имаме проблем со десен бубрег ни напоменаа обавезно да го клоцаме редовно. (facepalm)
    А спиеме на лева страна, но пошо јас сум инат ко мама се трудам редовно да ги насочувам моите рачиња и ноџиња кон десна страна. Ете така ми е прекрасно. Битно е мама среќна што ја клоцам. :D

Инаку освен што се клоцаме редовно, наредна недела и за на преглед се спремаме, тато ќе е со нас па да се видиме конечно. Се видовме со тато пред да оди на брод, уште бев тогаш точкичка само. :inlove: Љубов ми е бе!

На pink95, Smizzy, majavel1 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Женски пиете ли C витамнин?

16. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    јас да :)по едно од 500, кога осеќав како настинка и по 2x500 пиев

17. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    какви пиеш?

18. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    сега имам пливит ц

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ќе успееш, штом веќе се едуцираш на таа тема на добар пат си. Обично повеќето жени читаат и се интересираат за самата бременост, ретко која за доење, а важно е.
    Јас наидов на доста ситни проблемчиња со градите и доењето ама некако начитана и едуцирана, лесно применив во пракса.( ме пофалија сите сестри во родилиште, ваљда и тоа значеше дека е ок)
    Биди само сигурна во себе, јас во ниеден момент не помислив дека ми е гладно бебето или дека немам млеко.
    Јас имам дома и рачна и електрична пумпа, ама не посегнав по нив ни еднаш, ниту по ад млеко. Можеби немораш одма да купуваш, туку ако мора ;)

На Jagoda123 и BirMelek им се допаѓа ова.
  20. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Дечки, јас сум 39+3 денес имав вагинален преглед и докторов рече можно е од прегледот да иам неколку капки крв... И да одам за една недела пак на преглед. Јас искрварев доста повеќе и плус парчиња ко менструација исто.... Ви се има ли случено на некој ова? Совет?
    Глупава сум зашо не го прашав... Не очекував волку крв и парчиња...