и јас од денес ја ситнам 30-тата недела и многу често идам до вц, штом се јавува кај повеќето се надевам дека е нормално
Na site majki cestitki,da se zivi i zdravi.Sakam nesto jas da prasam,iako mislam deka e postavuvano 100 pati.Dali moze da se pie uvin caj vo bremenost?Imam uve miks na good nature,i pijam po dve kesicki na 250 ml voda,ednas ili dva pati dnevno.Sega vidov na pakuvanjeto deka se pie vo konsultacija so dr.Jas ne deka go zedov bez konsultacija,ama pak sakav da prasam.Inaku sum 30 nedela.
ова е многу деликатно мојот матичен вика увин чај во бременост НЕ, додека пак на моја другарка кај друг лекар иако беше пред неколку години ја советувал да пие...најубаво е да си прашаш, па ќе видиш што ќе ти кажат
Исти сме и ние... Нон стоп клоца... ика..се превртува...се тегне... доста време поминав на нет околу ова дали е здраво и нормално и секаде пишуваше дека нема ништо страшно во тоа... Јас бев и кај матичниот специјално за ова прашање и ми рече: какво е во стомак, такво ќе биде и кога ќе се роди! Иди дома наспиј се и спремај сили за активно бебе А како да заспијам на волку мрдање..тоа знак прашалник
Dali menstrualni bolki se normalni vo poslednite nedeli od bremenosta? Denes bea pointenzivni i mi traeja okolu 30 min., a inaku i pred 3-4 dena mi se sluci istoto posle podolgo pesacenje.
И мене ми се јави вчера така болка и згрченост во долниот дел после долго пешачење, одморив и се смири, ваљда е нормално.
Добро утро мешковци. И мојава беба размрдана дење-ноќе, трчање за во вц, па судејќи по тоа што горе долу на сите ни е исто - тогаш нормално е. Сношти мм подоцна заспал, а бидејќи спиеме гушнати (се топлиме де) ми вика не можев да те гушнам не те даваше бебево, само ме клоцаше До касно вчера бевме на мекици, јас во посебна фаза, возбудена и нетрпелива сум за нашиот ден. Инаку да се пофалам дека внатрешно многу убаво се чувствувам, тек сега почнав да уживам во бременоста, позитивна мисла имам за бебето, не се замарам со цифри и пресметки, си купивме креветче, количка, алишта и така... П.С Е од пораѓај се плашам, за тука не изигравам храбар воин И уште нешто, да е здраво живо синчето на Диги. Гушки до двајцата
Ете женски почнаа и кај мене проблемите со спиењето,никако неможам да заспијам и да се наместам, ми се укочуваат куковите а најубаво ми е на грб но избегавам така и не апијам воопшто,да ве прашам од која недела почнавте да ги сеќавате бебињата да мрдаат? јас сум загрижена уште не го чувствувам
Која недела си срцка? Јас почнав 16 или 17та али мислам дека @BirMelek па почна да ја осеќа во 20та недела. Индивидуално е сепак. Не се плаши. ако на доктор ти кажале дека е се во ред, значи се е во ред. Инаку за несониците збори ми молим те. Секоја вечер вампир сум, а почнаа да ми се појауваат уште во 4ти месец.
^ И јас си патам од несоници... неможам да се наместам при спиење, ме болат куковите, ставам перниче меѓу нозе но џабе,а последно почна при спиење да ме боли силно под ребрата помслив проблем со некој внатрешен орган, биохемиски анализи ми се ок - значи бебушот ме притиска.. Сега бутам повеќе перници и така спијам на повисоко - слатки маки... никако на грб неможам да легнам во моментот почнува фудбал
Јас сум 28 недела и кај мене бебе мнг мрда. И кога седам и кога лежам ,како и да се свртам мрда. Пред некој ден цел стомак ми се брануваше си викам што му стана..... Изгледа е нормално тоа
Сега сум 18 недела и уште ништо не чувствувам,сите ми викаат ок е супер е но мене место не ме држи од грижа
Ако ти е прва бременост покасно ќе почнеш да го чувствуваш. Прво тоа се некои лесни движења, за подоцна да почне убаво да те клоца. И јас со првото некаде после 20та недела почнав да ги чувствувам движењата, а сега веќе порано, може дека знам што да очекувам