Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

ohooo sonuvame sonuvame i sto treba i sto ne treba :) normalno bilo i eroticni sonovi taka da ne se sekiraj ;) :lol:
    E sega jas da te udostojam i so drug odgovor ( ne me svakaj pogreska ne pisuvam za da navredam ) : znaci nie tuka spodeluvame iskustva i se sto ni se slucuva vo sekojdnevieto t.e potocno kazano se osekame site kako prijatelki i koga pisuvame tuka e isto kako da se slusame preku telefon i da se istazuvame t.e da si ja olesnime dusickata....bidejki ne samo jas i drugi no eve jas ke se zemam kako primer ne bi od drugi iminja da pisuvam : tuka sum sama bez prijteli na koi bi mozela da si gi raskazam problemite koi ne sekoj den no pocesto me vadat od koza nadvor ili ednostavno custvuvam deka ke mi bide polesno ako si ja olesna tuka dusickata anonim,no....
    No :!: vo pravo si koga napisa deka sekoja trudnica e prikazna sama po sebe pa zatoa i site i se osmeluvame da dademe sovet ( nekoi pominale niz toa nekoj taka pisuvat za da utesat ( da ne se razbereme pogreska utehata i utesnite nekolku zborovi i te kako se ponekogas od polza ) ))
    Ne sakame nikoja trudnica da se isplasi od toa sto nie go pisuvame ili prozivuvame zato i e dozvoleno koj sto saka da prasa ( iako na pr e prasanjeto bilo do sega postaveno ) od novo i od novo sekoj dava odgovor ;) Tuka vo tie nekolku stotini stranici niednas nemam procitano nekoj da napise pa prelistaj stotina strani nazad i ke najdes odgovor ( kako vo mnogu dr temi sto i e pravilno da ne se povtoruvaat prasanjata )
    Kako i da e ne napagan nikogo najmalku tebe Julee mila samo iznesuvam moe mislenje :?:
    Gledam deka si vo pocetokot na bremenosta ti posakuvam so lesno da si ja iznosis i niednas da ne prasas nisto t.e nisto da ne te isplasi no veruvaj kako odminuva bremenosta forumot ke ti stane kako sekojdnevie kade i da nemas sto da prasas ednostavno ke pozdravis nekogo ili samo ke posakas ubav den ..... :*

Epa eva i jas vi posakuvam ubava vecer na site mesinja i ke pisam utre sto sum napravila koi ke bidat novostite se nadevam deka deneska e bilo samo edno nedorazbiranje |(

Forko srce moe izmaceno nemam zborovi :x ajde ke bide se kako sto treba ....Te guskam i :*

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    259.841
    Јас сфаќам дека некогаш чуствуваш потреба да се олесниш, ама буквално се да напишеш не.
    Затоа си постојат лекари.
    Јас од почетокот имав бројни проблеми, спомнав само дел. По форумите прочитав сешто, па престанав да читам бидејќи паничев без причина.
    Јас сум бремена, а имам сериозна дијагноза која никому не би му ја посакала, проблемот со половината ме убива, ама си молчам. Консултации само со лекар.
    И јас порано, и пред да бидам бремена, читав се, за да дојдам до степен да се опседнувам со болестите.
    Затоа решив форумите со резерва, а се друго на лекар.
    Најдобронамерен ми е советот ;) .

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Сабатини ич не се секирај за ЦТГ-то што не му се свиѓало на докторот.До сега се си беше добро и неможе сега да се смени состојбата.Гледаш дека овде на многу девојки тоа им се случило-ги паничеле без потреба. Истото и мене ми се случи, веќе една недела ми беше надносено бебето,отидов на рутински ЦТГ и ,,нешто не им се свиѓаше,,. Се губеле тоновите на бебето,па ме прашаа дали имало проблеми со срцето :x .Срамота.Инфаркт ќе добиев,готово припаднав.Па ново ЦТГ,па ехо и на крај -АПАРАТОТ НЕ ИМ РАБОТЕЛ (се дерам сега). Од тогаш па до пороѓај секое ЦТГ го сфаќав несериозно.Или ќе се лизне тоа крукчето од стомак па ќе се изгуби тонот, или бебето ќе се помрдне па пак избегал тонот...па апаратот им е од дедо Адам па он си губи тонови...Жал ми е што порано не се уклучив да ти пишам да си спиеш мирно :* нека ти бидеме пример ние тоа што сме го поминале...

Форко тоа ти е чепот, он така си паѓа, ако до сега све ти било чисто сега пред пороѓај од кај ќе фатиш...плус кога они сумњаат на некоја инфекција зимаат брис таму на патолошка...Си треснала таа докторката... Така е кај нас на клиника,само гледај побрзо таму да завршиш работа и после да си уживкаш дома со бебето. А за мрдањето, па фала богу дека слабо мрда при крај,скоро и да не мрда. Бебињата на крај цело време спијат, собираат сила за породувањето, бидејќи на нив тоа им е поголем напор него на нас. Си се изнамачи ти поштено... :*

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ima nekoj treta smena? Mene son ne me faka I uste maki macam so kiselini :puke:

5. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    И јас сум уште тука, имам уште три дена до термин :) До сега неколку пати бев на ЦТГ во Чаир и сум презадоволна од третманот.
    Околу мене почнаа да фрштат кладби кога ќе не изненади буцка од стомак и најчудно е што никој не типува на последниот термин. Сите се или пред или по термин :rofl:
    Во меѓувреме јас си уживам и спремна ја чекам буцка да излезе :inlove:

На anicka1anicka и milamamica им се допаѓа ова.
  6. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    :D :D ubav vi petocen den....odlicen den za raganje....hahhahah :rofl: :hai:

На TSS, anicka1anicka, Delgadina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Добро утро и од мене..убав ден :rock:

На Idonea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Петак дан за метак, ама и Среда за све од реда (нема соодветен превод на мак. тоа е) :lol:

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Тогаш ОК, зошто знам пријателка која своеволно си потпиша за царски во Чаир.

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене, бебуш и моите ненормално големи отоци... :rofl:

11. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

хахаххаха...отоците? леле срцкаааа оти бре отоци од сега????? оф мори мајко....а ја си мислев дека мене ми е рано што ми чукаат нозете секој ден како саат... :doh: :D

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас сум пријател со отоците секогаш кога температурата ќе се покачи над 20 степени, освен што сега е будам со отоци. Вчера бурмата со глицерин ја вадев... :rofl: Мислев прстот ќе ми го пресече. Бидејќи секогаш ми се јавувале а не само како резултат на бременоста, докторката не го зема за сериозно, се додека пијам доволно вода, мерам 3 пати на ден притисок и одмарам доволно. А не одмарам доволно, за ќотек сум! :$

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Провери д димери и скриен шеќер мене ме напнаа со тоа..

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    Провери д димери и скриен шеќер мене ме напнаа со тоа..[/quot

како си ти денес....одморено и оптимистички ми изгледаш...баш ми е мило срцкааа.......таква да ми останеш..... ;)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Искрено никако не сум.Ама не сакам да зборам..ќе си ќутам - поубаво.
    Се надевам денес ќе имаат постручен кадар за работа. :)

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас си имам проблем со тироидната жлезда, од тука ми потекнува проблемот. Немаат врска ниту шеќери ниту Д-димери. Стандард сум натечена секое лето ко балон, откако памтам...

17. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

дај боже.....кога треба да одиш? пиши ни за исходот...ок :* i wish you all the best... :hai:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    После.Решив да не пишувам веќе за ништо додека не се породам. Ќе ти кажам во лична порака. Фала ти :) :*

19. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro i od mene srckii i jas so moite problemi nenaspana bolki vo grbot i oteceni noze :(

20. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    тоа дека си во сигурни раце, без разлика на изгледот во внатрешноста на болницата и јас сум презадоволна од третманот, грижата и однесувањето на сите таму. ајде ситно броиш уште малку

На Delgadina му/ѝ се допаѓа ова.