Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Со помин нека е!
    И јас бев таква кашлај,кивај и бриши носот а и уште сум, мислам дека колку повеќе се движам подобро ми доаѓа. Пиј повеќе топли овошни чајчиња и камилица и топла супа.
    Ти посакувам лесен пораѓај.

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Jaс водам бременост во Систина, е сега колку што знам зависи од доктор. јас сум кај Кацарска и углавном ок ми е докторката, еднаш месечно плаќам 2150 за преглед а ми се десило да одам и неколку пати месецот и ништо не плаќам плус. Што не ми се допаѓа е тоа што еднаш ми наплаќаат за уринокултура и за крвна 820, нареден пат 1370 денари, врска немам зашто. Првите брисеви не знам цена ги правев кај матичниот, али вторите 5600 ги платив. Јас не ги менувам, мојава од дома доаѓа за мене притисокот само да ми се крене одма. :)
    @ANGIE1 Ми паѓаше додека не почнав да користам шампон со лук на Афродита. Енормно мн ми паѓаше, али веројатно е нормално. Не си единствена не се секирај...

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravo dzenski, apdolutno nemam pojma koja do kadestignala so brrmenosta, bas mi e zal ama toa e toa, nemam bas vreme so malata. Momentalno sne vo bolnica, pa bi sakala da vi kazam I da ve posovetuvam site, definitivno uzivajte vo bremenosta, toa e eden ubav period po koj sledi definitivno najubaviot del od celiot zivot. No odmorete se I soberete energija za ponatamu ke vi treba I toa mnogu. Nazpijte se I ne se zalajte na golemiot stomak, zatoa sto sega so cuca moja I cetiri casa ako otspijam sum srekna. Malata e srcka ama ne mozine da se oppravine od zolticata. Pozdrav do site I uzivajte!!!

На 24.07, Lepaaa, Jagoda123 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    Nesto sto ni najmalku nema da mi fali od bremenosta se kiselinite, skoro sekoja vecer koga ke si legnam znam sto me ceka |( Vecerva sigurno legnav-stanav nad 10 pati, eve veke 5 sabajle e ne znam sto da pravam, piev kisela voda (obicno mi pomaga), probav so ladno mleko, nisto. Soda bikarbona nemam nikogas vo zivotot pieno ne znaev sto se toa kiselini do sega :(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    @SofiMar_ и јас иста борба водам секоја ноќ со киселините... ги пробав сите природни алтернативни начини за сузбивање на киселините ама на крај содата се покажа вистински делотворна кај мене... без неа заспивање немам и дежурам низ собите

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Само мене ништо не ми помага ли за киселиниве?:worried: Еве сум сега на работа, желудников боли ќе ми експлодира. Гастрогард спомена некоја:wasntme:

7. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Гастрогард се 140 ден. Може да пробаш само што кај мене воошто не делуваа. Апсолутно никаква реакција од нив. Ориз немам пробано... викаат 5-6зрнца да се проџвакаат и голтнат...

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    И непечени бадеми сум слушнала дека се ефикасни за киселини во бременост и внесување помалку кофеин. Поздрав мамички

9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Нека и жив и здрав... во радост, љубов, среќа и здравје да расти! Честитки на мамичката!

10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво женски... Ние сме супер!
    Вчера цел ден во Скопје го поминавме, резултатите од контролата за тероидната се подобри од минатиот пат... Во Систина имав закажано во 15:00 часот, влеговме во 15:40 малце почекавме... Прегледот траеше околу 20тина минути, задоволна сум од докторката, се е во ред со синот на мама :) ни го потврдија полот, мм радосен, па се прошетавме во сити мол и го направиме првиот чекор, му купивме нешто на бебе! Мама е поправена 7 кг, па ми рекоа да водам сметка на исхраната...
    Вечер сме на свадба, ќе се дотераме и ќе денсаме :music::dance:
    Поздрав, имајте убав викенд:l::hug:!
    Јас утре на работа :(

На 24.07, MiloMalo, pink95 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Рупурут мене ми помага.
    @kavadar4anka јас од денес сум +17 кг поправена. :)

На Poppins, BirMelek, tanja manja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Najiskreni cestitki, da e zivo i zdravo i mnogu srekno a so nego i vie da bleskate od sreka. Se naj najubavo :l:

На Еме 22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Јас 1.5 месец се немам измерено а терам веќе 25та :?:.
    Понеделник Систина кај Петровска па ќе прашам да ме мерат. Ако е за кажување бројката ќе ви кажам :rofl:. Се надевам да нема големи разлики во крајната килажа од предходната.
    Карлично оти е детево ножињата доле притискаат, боли...но во глобала сум баш фит, многу повеќе од првата бременост.
    А и со малово ѓаволче дома како не би.
    Убав ден мешиња :f:

На Lepaaa, Lolipop23, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  14. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    I banana pomaga za kiselina probav snosti :)
    Jas 11 kg sum popravena od pocetok do sega eve veke 39+2. Ne se pazam mnogu si jadam se :wasntme:

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Неколку пати кажав, сода бикарбона ми помага, пијам обавезно по едно лажиче во денот.

На Poppins, kavadar4anka, sr@cen&ce) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Јас или гастрогард или рупурут земам, ми ги дозволи докторкава и двете пробај нешто би требало делува

На LadyC и BirMelek им се допаѓа ова.
  17. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Zdravo mamicki, jas imam edno prasanje.Denes malku poveke rabotev po doma (vadev tapeti) sega imam bolki vo polovinite, se nadevam deka ne e strasno i deka ke pominat koga ke odmoram malku. Poz I prijaten vikend

18. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Утре одмори и ќе ти се смири одма, а мене денес ми истече повеќе секрет доле и погуст, немаше мирис, претпоставувам е нормално при крајот тоа.

19. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Meshinja koja nedela ste vie shto imate kiselini? Vo koja nedela treba da gi ocekuvam? Jas sum 28+2 butur ne mi e.. povekje energia koga ne bev trudna nemav.
    Aaa i ova, vo koja nedela izleguvaat strii?
    Jas se mackam so shea butter pa sakam da znam koga izleguvaat odprilika za da se mackam pocesto.

На VedaG10 и LadyC им се допаѓа ова.
  20. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    Strii ne mora da znaci deka ke imas, kaj sekoja zena razlicno e pretpostavuvam zavisi do kozata. Jas uste pred da ostanam bremena se mackav so kokosovo maslo i so Vaseline no sepak mi se pojavija mnogu crveni strii po zadnikot i butovite iako ne sum mnogu popravena. Po stomakot fala bogu nemam. Probav i so Bio Oil masloto no nemase nikakov efekt i se pomiriv. So tek na vremeto valjda ke izbelat barem da ne se poznavaat mnogu.

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.