Cestitkiii da bidat zivi,zdravi,srekni i mnogu ljubov da gi sledi. Neka imaate veseli detski denovi I da ve pravat najsrekni roditeli.
i jas isto kako tebe 20 +1 do sega sum pravela na pocetokot mikrobioloski testovi,krv,mokraca,vo 12 nedela priska,i sega vo petok ke odam na 4d za vtor skrining.ti zakaza li za vtor skrin7ng sto se pravi od 20 do 22 nedela
Prv skrining,vtor skrining,mokraca,krv,brisevi,prisca,ogtt odnosno skrien seker,d dimeri,posle natamu pri kraj vo 8 mesec imas test za streptokoka....
Zdravo zenski!!! Tuka sum jas, uste sum trudna, ogromna i srekjna. Ma kako sum trgnala do 40ta ke gi nosam. @Jokiiniki da se zivi i zdravi devojcicite @Kristula jas redovno odam kaj Kjaev, no iskreno iako se kratki pregledite, sepak se sto ke kaze covekot e tocno. 34+5, bebcinjata se odlicni, nemirni si rastat. Ke si gi vidam vo cetvrtok. Veke pocnav poleka da se spremam. Torbica, perenje alista... Samo psihickata podgotovka ja izbegnuvam. Cekame 36polni nedeli i ke se sretnam so moite palavkovci. Sitno, mnogu sitno
Jas kolku sto znam se izbegnuva toj test vo bremenost poradi grebenje. Se pravi okolu 6m po poroduvanje.
Zdravo mamicki,jas imam bolki vo kicma i kako menatrualni bolki ,sabajle koga bev vo toalet na hartija imav kako bledo roze prljavo mnogu bledo,bolkite ne se mnogu jaki,sto da pravam??
Оди во болница да те ѕирнат. Мислам дека неколку дена сме разлика јас и ти. Можеби е почнат процесот на породување. Со среќа и со лесно!
@eleni27 ne e deka ne mu veruvam na doktorot, no nisto ne kaza. Imase studenti vnatre vo ambulantata,nesto niv im se obrati okolu glavceto na bebeto i zeludnikot i tolku bese. Mene samo mi kaza deka bebeto e malo?! Pa se popravi, dolgo bilo pa licelo deka ima pomalku kila. I toa bese toa. Kontrola na termin. Osven neli ako ne dobijam bolki prethodno. Jas sum bitno spremna. Vcera ja kompletirav torbata za vo bolnica. Se e isprano, ispeglano, namesteno, pa sega dali ke ceka bebo termin ili ke se zapoznaeme prethodno, na nego ostavam Se nadevam samo deka za brzo ke ozdravam. Nastinkava uste ne popusta osven toa i kiselinite navecer, druga maka nemam. Otocite na nozete mi se namalija. Toa bi bilo kaj mene Imajte ubav den galete gi meskovcite i posedete malku na sonce, da fatime malku esenski vitamin D
Eden sovet od mene - napravete gi site pregledi obavezno i da rece ginekologot nema potreba obavezno sve pregledajte, site skrininzi