bev na pregled ,na ctg pokazuva deka imam bolki ,plodova voda imam ,mi rekoja da odam doma,ako se pojacaat bolkite ili ako pukne vodenjakot da odam pak.Sega sum doma ,bolkite se isti ,nekoj sovet???
Истиот совет како и од докторот. Седи дома и почекај болките да станат посилни. Те прегледаа ли вагинално? Отворена ли си?
Jas denes cel den imam ladni noze, menstrualni bolki, nagoni za vo toalet ali lazni,polna sum so gasovi i celo vreme stomakot mi lopoti. Sovet sto da pravam I od sto moze da mi e vaka.
И јас имам ладни нозе, ваљда е пошо се залади а ? Менструални болки имаш или имаш грчеви доле кај јајниците? Ако се грчеви и се трпат, пиј магнезиум и ќе ти поминат. Не знам што е лопотење на стомак. Може е најубаво да се исконсултираш со доктор.
Grcevi dolu kaj jajnicite, magnezium pijam dvapati na den. Ke vidam utre kako ke sum,ako nema podobruvanje lekar ke bide. Blagodaram I prijatna vecer
Добро утро девојки.... Две ноќи по ред не сум спиена, на баба ми состојбата и е мн лоша, броени и се деновите, многу е тешко.... Мн ми е страв за бебуш, што можам да се напијам за да се смирам малку, постојано ми е во мисли
Јас во првата бременост имав проблеми со притисокот и минорепишаа дијазепам од 2 мг како најбезбедна варијанта. Според гинекологот само дијазепамот нема никакви контраиндикации и никако не влијае на плодот. Пиев секоја вечер по 1 цела недела. Сл лесно
Прво пробај со бедоксин, ако не те смирува консултирај се со гинеколог. Ништо друго немој да земеш без консултација.
Dali boli mnogu koga ke te pregledaat vaginalno da me vidat kolku i dali sum otvorena,mnogu mi e strav
Лелее и ја се припремам психички за тој момент кај и да е ќе дојде,ама па тоа е кратко, ваљда проаѓа за кратко болката, се тешам
Пробај прво со бедоксин и чај камилица... Јас кога доживеав несреќа на Гак ми рекоа задолжително диазепам од 2мг ради мојата растревоженост но сепак збори ти со доктор да ти даде зелено светло. Сама свој доктор за такви медикаменти-Не. Ајде со лесно и се да се среди во најдобар ред..
aкo ти е стрaв зa oвa тoгaш кaкo ќе рaѓaш мене ме бoлеше сaмo првиoт пaт, пoсле ме прегледaa уште стo пaти и oсвен штo ми беше непријaтнo другo ништo
Здраво девојки и од мене Во четврток имам закажано прв скрининг кај адамова во ремедика па ме интересира дали прегледот ќе биде вагинален или преку стомак ќе ме гледа да знам дали треба со полна бешика да отидам или не
Офф знам колку е тешко ...пред 4 дена бев и јас во таква состојба баба ми почина ...и ми беше мн тешко и се плашев да не му се случи нешто на бебето.... и јас прашав нешто да се напијам ми рекоја подобро сама да се контролирам .... тешко е но мораме за нашите најмили ... мене не ме носеа по закоп и сл. и некако другите гледаја да ми го отргнат вниманието ,.... гледај заради бебенцето да се држиш.
Бидна и прегледот денес. Во глобала задоволна од Петровска во Систина. Комуникативна, компетентна, темелна... Не траеше многу долго прегледот, но реално немаше ни потреба од повеќе. Бебушка 24+3, и околу 680 гр. Се си одговара според неделата. Цервикс над 5, плодова вода и плацента истотака ок. Сеуште карлично па ме клоца доле. Ми рече да препрашам во авиокомпанијата кај кои планирам да летам до кога максимум е дозволено летање на трудници. Пред полетување да направам термин за да ме погледне уште еднаш и да ми даде потврда. Важно задоволни, и она и јас.
Мешиња осеќате ли болки во куковите и надоле...ова не се издржува мислам ко да ме тегне некој и лево и десно истовремено :/