Исто и јас имав баба што почина во септември.Бабата што почина не ми беше многу блиска баба тетка на татко ми беше и само двапати во животот ја имав видено. Како и да е муабетот ми беше не заминав на погреб зошто никогаш не сум била ни па сакам да одам. Тоа ме тераше и да не мислам на тоа и на неа. Мораме да мислиме на нас и на бебушките. @LadyC Верувам дека хаби е веќе дојден ама само за тебе да се смириш ако не е, ураганот Matthew is gone. Постирај што ти донесе за бебето, многу сакам да видам.. Гушкиии
Нека ти е здраво и живо бебчето и цел живот среќа да го следи! @pink95 хаби е дома и е добар, вчера слета ама до задњо не се знаело. Сме имале среќа. Нема за бебуш мн купувано од Америка, од Мајами го има земено истото комплетче ти што го имаш земено ( она beyond cute) го имам и јас постирано у истата тема и од Јамајка има земено тропалце, маиче и мече. Тие ќе ги постирам деновиве кога ќе се средиме зашто у огромен хаос сме моментално со обврски околу средување на станот. Фала што праша, срцка си.
Ej стварно е истото, дури сега видов. Досега ги купив сите нови комплетчиња што дојдоа во бебешките за машко.Важи, Keep us posted. Живо и здраво нека е.
Неможам да се редактирам а сега ми текна да ве прашам. Што мислите за Maternity photo shoot?? одсекогаш сум сакала свадба и фотосесија во есен никогаш немавме шанса да направиме една. Па сега ми текна дека може да направиме фотосесија ние двајца, плус бебчо додека е во стомак... Расфрлање со пари или добра идеа да се запамети моментов? Инаку план ми е да биде во парк, ќе почекам уште малце да пожолтат убаво лисјата и јас поголема да бидам. Еве неколку идеи што сум замислила.
Kako ste mi mami? Jas budna uste od 5. Poslednive dva,tri dena se taka stanuvam. Izgleda me trenira bebe da vidam kako e nenaspanost zaspivam vo 3, stanuvam vo 5... Sega se spremam da peglam, pa da zacistam malku. Mi ostana uste zavesi da isperam i gotovo Da vi kazam deka edvaj cekam da se pojavi bebko! Nestrpliva sum veke, a i stomakov tezi. Ne e mnogu golem,ama si tezi. Se mislam dali nedelava da odam na gak. Da im kazam deka imam grcevi i da mi napravat edno ctg? Nekako 20ti mi e daleku. Plus postelka so lakuni...mi e strav da ostavam taka do kraj bez da me vidat. Od druga strana si vikam, pa da lazam li deka me boli? Ama aj si vikam, ke si recat mozda ovaa prvorotka,ne se razbira Sakav i da ve prasam, mi treba li upat za poragaj? Da znam da odam kaj maticnata da baram ako treba. I sakav da prasam, onaa famozna torba koja edvaj ja spakuvav i e polna do vrv, od sam start li ja nosam so mene? Dali e mozda popametno da ja podelam vo dve? Ve pozdravuvam mamiimajte ubav den kolku sto e mozno so dozdov
Упат не ти треба, ќе си креираат на ГАК кога ќе ти дојде време за породување. Торбата може да ја носиш со тебе, а може и да ти ја донесат откако ќе се породиш, сеедно. Друго, за цтг, јас одев секоја недела поради постелката, поради зрелоста и лакуните, ме следеа да не презрее, па редовно од 36 полни еднаш неделно правев цтг. Замоли ги да те следат, евентуално кај матичниот да правиш цтг. Пошто сега на ГАК им е политика да не прават цтг од 36, пошто гужва многу имаат. Ако имаш одбрано доктор, со него/неа договори се, јас така направив.
Ангел снаа ми се породи во Чаир пред скоро 2 мес.. матичниот и даде упат за пораѓај а таму докторот во Чаир и закажуваше термини за преглед и цтг без дополнителни упати
Ти благодарам Тања јас со приоритетен отидов првиот пат,а иначе веќе не издаваат матичните упат за пораѓај дирекно се иде у болница и таму си средуваат.
@Annath fala ti mnogu za informaciite! Iskreno bas go naglasiv toa so lakunite koga bev sega pred nekoj den. Ama doktorot samo mi potvrdi deka nema potreba od kleksan i deka se e vo red. Tolku bese. A, mene najiskreno me fakja strav od taa postelka. Da ne sosreeze premnogu do 20ti. Ne znam, mozebi i ne e mozno da sozree premnogu za ovie denovi ama od kade da znam? I sto ako otidam na termin? Da me zadrzat odma? Za da probaat so provokacii? Ke me vratat ako nemam bolki iako mi e termin ili...? Ne se plasam ako me zadrzat, se plasam samo od momentot da ne nastanat nekoi problemi vnatre zaradi postelkata.
И мене ми рекоа да чекам до термин, ако не се породам до тогаш да отидам. Со син ми се породив 4 дена по терминот. Нема да те задржат ако немаш болки и не си отворена. Само ќе ти направат цтг, ехо, можеби и вагинален преглед и ќе те пратат дома ако е се во ред.