Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И мене ми е интересно ова....а ме интересира што цена од прилика е, дали имаш прашано?

На pink95 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Со првата бременост другарка ми, која не профи фотограф туку само има Пасија за истото, ме сликаше.
    Си одбрав локација во природа и испаднаа прекрасни слики(барем за мене:lol:). На страна 8 од темата за трудници имам ставено.
    Не ме кошташе ништо а бев крајно опуштена покрај неа. И дома со мм не сликаше, како он ми го бакнува стомакот и сл. пози.

Избери една тематика, локација и замоли некого.
    Ништо не губиш.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Може и така да направам ако цените на профи фотографите им се до плафон :)

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Не би требaлo, aмa зaтoa требa дa се следи. Не сaкaм дa те плaшaм, aмa јaс би инсистирaлa нa редoвнo следење, ехo и цтг. Мене ми кaжaa oткaкo ме пoрoдијa декa ептен ми билa презреaнa, aмa бебетo фaлa Бoгу си е вo ред.

5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Па добро тоа не го следевте кај матичната? Јас на секое кога одам и викам "ај да видиме колку лакунки имам", демек на смеа ама да си види. Меѓутоа јас сум цело време на клексани, така да лекот го земам, па не зрее многу брзо.

6. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Дечкии како сте ? од коа се породив ме нема тука ...
    ако имате контакт со Диги кажујте до кај е со бременоста ? мислам дека тука негде и беше терминот па д авидам што напраило девојчето :)

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Породена е веќе. Здрав прав дечко и таа и тој се супер. ;)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Леле срцињааа :) многу да ја поздравиш !!! :D и ептен фала што ми пиша ...
    :*
    Со лесно девојки :*

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ме следеше и мaтичнaтa, aмa тaa велеше декa е се вo ред и декa е нoрмaлнo дa зрее пoстелкaтa кaкo штo oдминувa бременoстa. Спoред резултaтите oд трaнсфузиoлoгијa не требaше дa примaм клексaни, пoштo немaлo пoтребa (aмa пoсле пoрoдувaње нaдoпoлнив). Пoискусните дoктoри oбичнo мнoгу не се пoтресувaaт, пoмлaдите се пoпретпaзливи, a дoктoркaтa штo ме пoрaѓaше ми е брaтучеткa и релaтивнo млaдa и приличнo претпaзливa. Нa нејзинo инсистирaње прaвев цтг и ехo секoјa неделa, a пoследните две ми беa еднo пo другo, вo двa денa. Вo петoк цтг и ехo супер, вo сaбoтa кoнтрaкции и пoстелкa трет степен. Тoгaш и се пoрoдив.
    Акo се прaшувaше брaтучеткa ми, јaс ќе примaв клексaни вo бременoст, aмa д-димерите ми беa oкoлу 500 целo време.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Женички....
    Сега се мерам кај моиве и вагава покажува 70кг а бременоста ја стартував со 50кг.
    Што сум направила од себе? Да се ставам ли на режим/диета?

11. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Девојки не знам дали прашањево ми е за тука... Но доколку знаете да ми кажете дали во Веро Џамбо имаат донесено позимска гардероба за бебиња..? Пред десетина дена сеуште имаше боди на кратки ракави,а подебели на долги воопшто не...

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Има јас земав пред недела дена.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Па да прашав. регуларен фотограф за 6 слики дигитални мислам зема околу 100 долара. Јас имам колешка што работа со мене на факултет и ја прашав она ми рече 50 долара за неограничено слики исто дигитални. Од одма и закажав за бебчо да го слика ама за ова се двоумев. Фала ви женски.

На LadyC и kikin им се допаѓа ова.
  14. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Annath znam deka e pozelno da se sledi zatoa i mi e cudno sto mi kaza da dojdam tolku docna. Ama odluciv ke odam vo ponedelnik, ke baram ctg da mi naravat.
    Inaku @kikin sekako gi sledev kaj maticen lakunite. Za sreka ne bea zgolemeni nitu gi imase poveke na broj. Mislam deka bea 3 vkupno i na sekoe merenje bea isti. E sega kaj maticnata posledno mi bese ehoto so poslednite brisevi, 36 nedela. Po toa mi naglasi deka veke ne odam kaj nea tuku samo na gak.
    Se nadevam se ke bide vo red. Tolku pomina, sega malku ostana :inlove:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688
    Може малце да се ставиш на некоја балансирана диета ништо поеќе салати лесна храна и ја еве втор месец сум а почнав со 56 сега заслабнав 3кг заради повраќања па се надевам натаму ќе имам ред ама тешко како што иам апетит од сеа :/ пази сега оти е потешко за симињање нормал поправање е до 12/13кг целесно ко што рачунаат док ти си некаде плус 7 кг помината .. Ајде фрлај се на салати :)

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Kristula postelkata i mene mi e so dva lakuni, a od nea se hranat dve bebinja. Potresena bev do besvest no na klinika mi rece doktorot deka lakunite ne im precat na bebinjata vo ishranata. Bitno e dali zree i koj stepen e. Stom ne zree, lakunite ne se problem.
    Vo prethodnata bremenost primav kleksani zaradi eden lakun na postelkata, ovoj pat ne primam nisto. I sum posmirena.
    Inace eve me 35+1. Sekoja nok sonuvam nesto vo vrska so raganjeto. Dali spinalna kako mi stavaat, dali kako mi prska vodenjak, kako dr me slika so bebinjata... Se drzam, iako neznam dali ke me sfatite ama nemozam da si go nosam stomakot. Do wc n e mozam da go odnesam. A cel den aktivnosti so moevo malo momce doma sto eve videte koga zaspiva. Bebinjava da mi se zivi i zdravi se mnogu aktivni i rasposlani niz mene mislam deka i koskite mi se izmesteni, e samo nekoi organi. Nekogas klocite vo grlo gi osekam. A najaktivni se noke.
    Ajdeeee se raspishav a treba da se spie (raboti niz doma)

На Kristula, wings, letters и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Девојки има некое чаре за болките во препоните и тој дел? Едвај се движам, а сум 35 недела.

Честитки до новите мамички, сите да си дочекаме :inlove:

На pink95 и LadyC им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Баш препони те болат? јас ке се потрудам да објаснам што ме боли. Значи по линија на препоните надоле -од внатрешна страна како лигаментите да ми се истегнати ... Незнам дали е од тежина или од премореност бидејки деновиве после работа не сум застаната само шетам негде . Инаку сум 29+4... Некој со слично искуство ?

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!
    Ве читам, ама немам што да пишам. Осеќам дека бебе мрда и се радувам. Инаку сум 20 +. Другата недела имам закажано на ГАК. Ама сакам да закажам и кај Димчев, пак. Па се милслам дали може и во 22 недела? Што викате вие? Читав од 18-22 недела се прави скринингот, па се мислам.

Инаку добра сум. Поправена сум сега за сега 2,5 кг. Ама имам многу помалку апетит за разлика од првата бременост. Некако и немам време многу да мислам со дете по дома, урнебес ми е. Сепак имам помош од мм и мајка ми. Ја мислам @danichap како издржува сама со детето. И јас дома можам да ја чувам, ама надвор нема шанси. @eleni27 алал нека ти е и тебе.
    Знам дека кога нема кој да помогне сам ќе собереш сила и се ќе биде како што треба, ама јас сум си навикната на помош.
    Инаку читам и се мислам во првата бременост никој ништо не ми рекол нит за цервикс, нит за лакуни, ништо ко падната од марс. Ама се добро помина. Се надевам и овој пат така ќе биде.

На Lepaaa, DVAANGELA, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас втор скрининг правев во 22 недела кај Димчев,ми кажаа дека тој скрининг најубаво е да се прави во таа недела :)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.