Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Што е до мене јас уште сега би го отворила, што знам некако страв ме фаќа откако една колешка ми кажа дека се породила дента кога влегла во 9ти :whew:
    Па сакам да искористам одмор пред да си заминам, матичнава не ми отвара порано, ме тера до 1-2 ноември да работам а на 29 октомври влегувам во 9ти :worried:
    Ти кој месец си?
    Во 8ми веќе ми стежна ептен, не можам да се движам, се задишувам, бебе клоца и пред муштерии и пред газди се виткам :rofl:
    Мое мислење барем една недела пред 9ти да се отвори :)

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Многу ќе ви требаат тие 1-2 недели кога ќе треба да се разделите со бебуш за да се вратите на работа, премногу.
    Не само ради емотивниот дел, да се разделите од детенцето, туку дали и колку се има уходано со воведување оброци, дали има прифетно флаша во случај да доите, дали ќе можеет да се одмолзувате...
    Што викаме ние да биде малку поопркнато.

Јас лично, би одела на работа до максимум колку што се може. Потоа, секој ден плус со бебуш, ќе ви биде скапоцен.

На Jagoda123, Lepaaa, apple12 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    И јас го отворив со полна 37ма ама мене работата ми беше со стоење и се осеќав дека неможам веќе подобро дома да одмориш, на раат да исчистиш, па перење на бебешките алишта шетање па и некое ново рецептче да напраиш натенане :Dи ми летна време а не сум ич уморна. Само се надевам дека ќе ме изненади бебуш а не ја да го молам да излезе :D

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе и јас би седела на работа скроз до крај додека се породам за да бидам подолго со бебо, ама како што кажав погоре не можам веќе, сафри ме фаќаат. 34 недела сум, цервикс се скратил , се изморувам не можам да одам, и сега кога ќе размислам шт е побитно, поарно да одморам 2недели порано за да биде бебо ок и се да истераме до крај како што треба, па за после 9 месеци кога ќе треба да се разделиме, ќе земам неплатен ако треба...Битно е да не ја зафркниме работата сега, кога во 8-ми е најризик се ми тежи едвај одам, не сум голема ама бебо притиска страшно

На tanja manja, danichap и VedaG10 им се допаѓа ова.
  5. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Па земи двенедели обично боловање ако имаш уште простора тоа ти се некочку дена уште луфта од тие 45 пред термин, јас така направив, вистина е, во 8ми се осеќав како слоница најтежок период

6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    I jas vo 32ra zemav 15dena boleduvanje od maticen. Posle 45dena unapred otvoriv porodilno. Ama moeto porodilno e 15mes, plus posle odmor, pa posle pak ke zemam neplaten ako treba, nega na dete, sto ke moze toa samo da se oporavqm ko sto treba i decata da gi osposobam za vo gradinka i posamostoen zivot. Iskreno ic ne mi e bitna rabotata, najbitni se decata i nivniot razvoj. Ednash se zeznav, zaradi finansii se vrativ porano na rabota, a vsushnost ne zastediv ic nisto, duri i vo minus otidov sto se vika, sega nema shansi.
    Moj stav, ne mora da znaci deka e ispraven.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе имам некој ден одмор, ќе земам една недела обично боледување, и ќе му дојде некаде 36037 да го отворам. Така некако ќе направам. Ја отворив дискусијава опто да видам како размислувате, да не сум само јас "лигле" шо сака дома да седи од 8-ми да проверам :)

На eleni27, majavel1, tanja manja и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    И јас планирам здравје да одам до максимум. Секој ден со бебушот отпосле би ми бил од големо значење. Работата ми е многу стресна и напорна, цело време сум на нога и во движење, но се надевам тоа ќе придонесе за полесен пораѓај :lol: Или си правам филмови??? :?:
    Како и да е, сега за сега сум супер, 31 недела и тераме одлично. Одам и ноќни смени и воопшто не ми смета....си спијам ко бебе, без разлика дали ден е или ноќ |-)
    Инаку @kikin секој индивидуално, кој како се осеќа, немој да се замараш, ако мислиш дека навистина ти е доста, тогаш така и направи. :*

На LadyC, kikin и tanja manja им се допаѓа ова.
  9. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Хахаха не не така е кај сите, со исклучок на оние што стварно имаат таква работа што не ги исцрпува физички.

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Воопшто не си лигле доколку имаш мака или некакви индикации поради кои се препорачува одмарање. Само рационално размислуваш.

Осмиот месец е мачен, имам споделено. Јас секогаш викав доколку не се породам 30-34 ќе надносам..така и бидна. Посебно 32 некое сечење како со нож, болки...мислев раче/ноже ќе ми испадне :tmi::rofl:.
    А во 9ти добив некоја сила, пофит бев од цела бременост. Чудна работа.

Јас се осврнав само на моментот кога ќе треба да се остави бебуш и да се продолжи на работа. Посебно оние кои ќе треба во градинка да ги носат дечињата, за нив реално уште потешко. Некогаш тешко се фаќа редот со воведување оброци или прифаќање флаша....тежок период е, па тогаш секој ден е битен.

На Lepaaa, mal.ecka и kikin им се допаѓа ова.
  11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Јас планирам да искористам годишен пред породилното, ем нема да ми се скрати, ем ќе одморам малце. И јас сум нон стоп во движење. Седни стани, навали се исправи се, башка и без слободен ден сум :(

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи точно како што опиша ми е - сечење со нож и болки доле често ми се случуваат. Здравје, ќе одмарам сега, па натаму ќе ја мислиме со бебо кога ќе има 9 месеци :)

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Девојки , освен што ми се расипа лицето за време на бременоста значи од чисто лице сега има брунчиња , цело време ми е како нафрлано, а пред некое време почнаа да ми растат влакна во пределот на брадата што навистина ме загрижува , дали и се има случено на некоја нешто слично или да барам решение после породување оти навистина неубаво изгледа ? :worried::?:

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ко што знам нормално е да дојде до хормонален дисбаланс во бременост и после се се враќа во нормала. :)

На mecolino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @LadyC како си женска? Послабо некако на форумов :P сигурно уживаш со мт... како е бебче?;)

На LadyC и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  16. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Mamicki normalno li e za ovaa sostojba naednas da ni stanuva zesko,naednas me obli topol bran, mi stanuva preterano zesko I racete mi se zatresuvaat po malku :sweat: kafe nemam pieno 3 dena poradi toa sto dusata ne mi saka a normalno piev po 3 najmalku na den.

17. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Кај мене во фирма дозволуваат до кога сакаш, планираж до максижум, работата ми е пред компјутер, имам срцки колешки што ме чуваат... така да се надрвам ќе издржам.... иначе сум 34 + 3 дена и уште трчам како да не сум бремена, ми се чудат на работа, спијам како бебе :)

Термин ми е 21 ноември, па сакам здравје до кај 10 ноември да одам на работа хахаахах

На Lepaaa, Lolipop23, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Бевме денес се видовме со бебо кај матичниот , а утре сме во Систина кај докторката што ме води. Бебо е супер, супер си напредува, умен беше денес не покажа пред докторот колку е хипер, инаку бил долго бебе, мама нели малата па затоа... :D
    Инаку мм е дома, у хаос сме со реновирање по дома и затоа ме нема. А ми недостигате ама ве читам редовно.
    Ти како си кажи ми? :*

На Jagoda123, Kejtovska, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Се е нормално, не се секирај, башка јас бев пушач кој викаше нема да остави цигари и да сум бремена, па ми се згадија и не пушам од почеток. Кафе не пиев ми се отсака се до кај 4-5 месец, ама и нешто да не сакаш сега, а си сакала е нормално скроз, така да без грижи. :)

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Мило мие што сте добро. Сега работете па уште малце ќе уживате заедно со бебчето. Иначе и ние сме добри ...бебе е мн активно пред мене е разбудено на утро а на вечер после мене заспива хаххаа... ми го разместува стомакот срценцеее ...па во петок закажав на контрола да го видам од пред 3-4недели се немаме видено .:hug: :*

На Jagoda123, Jokiiniki, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.