Јас сум 12та недела и пред неколку дена дена наеднаш почна да ми биде многу добро. Претходно или многу спиев или имав несоница, секое сабајле гадење, немав енергија, брзо се заморував и ме болеше стомакот во долниот дел и ми беше подуен како за 6 месец. Сега сум супер, имам енергија, многу се движам и не ме боли стомакот, спијам нормално. Исто така и градите ми беа многу зголемени а сега наеднаш ми ги снема? Дали е ова нормално или можеби постои простор за паника?
Здрaвo мaмички..јaс сум 32неделa и пoследниве некoлку денa oсекaм се пoчести згрчувaњa нa стoмaкoт..претхoднo aкo негде 4-5 пaти се згрчувaше вo текoт нa целиoт дем сегa тoлку вo 1чaс.... Некoјa сo тaквo искуствo ??
Hormoni. Kaj mene pa obratno vlakno nigde ne mi porasna, ni depilacija ni bric. Zatoa cela kozha mi se peruti, mi izlegoa trtki i bruncinja na vratot i najbolnata tocka kosata mi pobele. Isto mi bese i vo prvata bremenost, se se sredi nekolku meseci posle poroduvanjeto. Ne se grizi voopsto.
Мешковци добро утро. Гледам вчера за боледување сте зборувале. Јас баш вчера бев кај матичната да прашам за отварање и се договоривме преостанатиот одмор од 5 дена да го земам почеток на декември и после да отворам породилно, а термин ми е 10-ти декември. Здравје ако е се во ред и ако е се како досега така ќе направам. На кожава ми излегоа некои ситни точкички на рамената, ме чешаат, ја прашав докторката, ми рече не се страшни не се од бременоста. На ехо не ме виде оти во Плодност си одам нели. Сега да закажам уште средба да се видиме таму со беба. Денес 31+5. Времето лета
кога исто се мислев за 7ми и по табелите беше 27+1 ама кај матичниот кога бев кажа 28 полни недели па по таа пресметка плус 4 недели 32 полни
Јас се водам од оваа табела, која е иста со онаа кај матичниот во ординација.. Чим направив 30 г.н си рачунав 8ми месец.. пуста радост побрзо да го видам бебе
Zenski za nastinata besika osven brusnica,ispituvav urina ne mi e mnogu losa, bolki imam dole vo besika na eho se e ok,a bolki jaki,za da ne pijam antibiotici,uvin moze li?bidejki imam slusnato deka ne se preporacuva vo bremenost,ve molam pomossss
Мене матичната ми кажа да пијам секој ден по една шоља увин чај бидејки ме пецкаше доле пред неколку недели. Сега секое попладне додека сум стоплена дома си пијам . Мислам дека нема штета.
31+ е 8ми месец. Ама јас си рачунам пр. ако ми е краен 12.12. значи на 12.10 влегов во 8ми, односно вчера. Бидејќи и онака се ми нема некако логика.
И јас така рачунам, според термин П.с за ова што е за породилново да се продолжи на 18 месеци мислам беше? Што се случува до каде е работата? Колку што видов ни 100 гласови не се собрани, ете каков народ сме, се силевме со коментари а само 25-6 потписи се собрани.