Добро утро и од мене, имaјте убав викенд и ајде некој веќе нека се гушне со бебето =)) позз до сите..
епа незнаеш колку си среќна што можеш да спиеш 24/7.....мене несоница ме убива со месеци, башка со кошмари се расправам секој ден......и кога ќе станам како сварена, а не наспана.....е сега и детулето друго ми прави ноќно караоке, и се на куп собрано.....како да сум на дежурство во брза помош
до трудноќава ли е а? абре све со вампири се расправа и умрени луѓе по соништава....леле....а за пораѓаи да не зборам, секоја ноќ ја се пораќам...де царски, де природно, де мало бебе, де нема бебе...бог да чува....
Другарка и исто како тебе, само грозотии сонува. Јас па, де како јадам торта, де некои безобразни да ми е срам да кажам, де на одмор на плажа, де делфини, абе што да ти кажам, ко ќе се разбудам оцерена сум цела. Милина. Сигурно ќе смени, не верувам јас да сум некаков исклучок, ама многу сонувам. Многу!
Lele I jas do pred nekoe vreme imav kosmari od bremenosta ke da e . Mene drugo Nesto me maci ako ima bebeto do 2500gr koga ke se rodi Dali go stavat vo inkubator doktorot mi rece moevo ke bide negde okolu 3 kg koga ke se porodam ako bide pomalo ke go stavat Li vo inkubator?
^Зошто да го стават во инкубатор? Не се оптеретувајте со непотребни работи, 3 кг е сосема нормална родилна тежина, во инкубатор се стават предвремено родени со многу мала родилна тежина испод 1.8 кг и ако се со неразвиена плуќа. Темава е за да се споделат искуства а не за вадење на трудници од памет, како и се намерчивте на Форко јас да сум како нејзе нема ни да се уклучувам на форумот, тек денес и е краен термин а наназад 2 месеци сите ја породувате, олабавете ја малку, најсериозно.
ај да прашам, се некако заборавам......бебушкава ме клоца многу ниско долу лево и на средина, ама одма над срамната коска....дури и долу ги осеќам клоцањата (знаете каде долу)
И мене исто, уште од првиот пат кога почнав да чувствувам мрдање таму осеќав и еве сеуште таму остана. Ваљда е нормално (мене на средина и на десно доле)
аха...епа и ти си „потазе“ бремена, нешто после мене.....па изгледа тоа се случува на почетокот, па како ќе расне ќе се чуствуваат и погоре, нели? леле, абре све сум заборавила....а второ детенце ми е!
Прочитај во последниве 2 месеци уште колку пати е ово напишано, можеби е на заебанција ама на некој начин и вршите притисок непотребен, затоа викам да ја олабавите малку, си има уште 15 дена, се и е во ред, кога ќе сака бебуш да излезе ќе си излезе
хмм..јас апсолутно не ја форсирам, само пишав прашалници, односно се прашувам што и значи ова човечево....а јас сум малку слабовида....па да си прашам......поздравче до сите..
Значи дека се согласува со претходно напишаното, како што веќе кажав и јас се согласувам, замислите појдувате од дома на редовна контрола, ве пресретнува некоја комшика, и ви вели ааа ајде време ти е, оди раѓај со лесно, ќе те чекам со бебче во рацете, да јадеме мекици, мене би ми дошло да ја треснам по фаца а на вас?
Ajde mamicki ke izdrzime site mushki hehe bes da si preflame Edna na druga . Gushkii do site a da I mi olesna za odgovorot deka nema mozebi da go stavat bebeto vo inkubator se toa mi se vrtrse vo glavata moja Luda fala ti srcka za odgovorot
хахаха..ја да сум ќе речам: ЕЈ МЕКИЦИ ЌЕ ПРАВИШ..И ЈАС ЌЕ ДОЈДАМ НА КРКАЊЕ..МАРШ МОРИ ТАМУ.....ај да не пцујам..... убав ден од мене, како и убав викенд (ќе биде пеколно времето, спремете се)....се пишуваме во понеделник....чаос