Znae li nekoja nesto poveke za poragjaj so indukcija? Denes sum 40+1 pa za narednata sreda mi zakazaa indukcija ako ne se porodam do togas. Vo tekot na cela bremenost mislev deka ke se porodam porano od 40 nedeli a sega sum zagrizena zosto uste ne saka da izleze.
Срцка по термин рачунај си најпаметно. Кога е краен термин по него. Ако не, рачунај тебе како ти е најзгодно.
Ииииии десет дена пред термин расипан лифт ја на седми... У право време поздравче женски и јас си рачунав од термин наназад
Sega otvoriv kalendar za da vidam koja data e ponedelnik koga ke odam na gak za ctg...gledam 17ti , a mene termin 20tiauuu kakov shok mi dojde! Sega se svestiv duri kako tolku brzo dojde? Kako vcera da bese koga vidov dve crtki mislam deka sum spremna, ama koj bi znael uste od sega? Ne mozam da zamislam deka naskoro ke go vidam bebko si vikam ke me poznae li? Ke si rece li: aaaa eve ja ovaa sto ne i davav da jade 5 meseci a sega nadoknaduva so se i sesto Kakva li ke bidam? Dali ke me biva? Se nadevam da Doma sum vo faza na cistenje. Sekoj den samo brisam, peglam, prereduvam, samo gledam da ne slucajno ima nekade nekoe prasince ili ronce i odma idam vo akcija a ne bev vakava porano. Sega se mi stoi deka ne mi e dovolno cisto, sredeno, deka ne mi e soodveten rasporedot na mebelot Cudna nekoja posledna faza e ova izgleda
DEvojki so 36+ 1 vleguvate vo 9ti mesec i togas bebko e spremen za izleguvanje, se sto e pod ovie nedeli se smeta za predvremeno rodeno bebe.
Zdravo zenicki kako ste denes... Kako se bebulinjata ... Jas sum mnogu zagrizena 23 nedela sum ... Vo 21 nedela pravev vtor skrining vo Sistina i mi rekoa se e vo red ... Pominaa cetiri dena otidov i kaj maticniot i ne mu kazav deka imam praveno skrining me gledase na eho posle toa i vaginalno i mi rece deka se e dobro so plodot no kako da vide poveke plodova voda ... Mi zakaza pregled za dve nedeli i denes bev mi rece deka plodot e dobar ne gleda anomalii no zaortanuva pet den spored nedelite i mi dade prioriteten upat za vo Skopje ... Kazete mi dali nekoja imala vakvo iskustvo zosto epten sum zagrizena a utre ke odime vo drzavna vo Skopje da vidime sto ke mi kazat i tamu ... Poz
Еве ме и мене Мали грчеви (секогаш ги имам кога беба мрда) и не можам да спијам. 39+5 сум. Секој ден во исчекување. @Kristula мене во недела ми е термин, ако до тогаш не се породам на 17-ти се гледаме. И мене ми рекоа тогаш да дојдам. Тогаш би била 40+1 Инаку низ истата фаза и јас минувам. Секој ден чистење и перење. Да си ги оставам двете мажиња во чисто додека не сум дома. Шетам турбо, постојано сум во движење бидејќи убедена сум дека токму тоа ќе допринесе да имам полесен пораѓај и побрзо да се отворам. Подготвено е се за бебушка, а и се за мамичка. Психава и да сакам, не можам да ја подготвам. Многу испреплетени чувства. Страв, возбуда и исчекување. Со лесно на сите, па и јас да поминам убаво. Добра ноќ!
Добро утро мамички , вчера бев на контрола се е во ред со бебувчето и конечно можиме да се однесуваме во кој род е , така да ве молам означете розово девојче е иако не ми беше важно што е некако убаво ми дојде уба на мајка ,а татко е веќе почна да вика од тато девојчето некако ко наеднаш да се разнежни , имајте убав ден и галете мешиња
Хелоу женски... Во средата бев на скрининг кај матичната, ме гледаше саат време... Се е во ред, бебе одговара за + 1 недела, тежи 500 грама, убаво си напредува... ни правеше гримаси, палецот го пикаше во уста, ги триеше очите и ни се кривеше докторката рече дека личе на мене љуби га мајка .... Само крвта ми е заслабната железо 9, а хемоглобин 100... по Флорадиксот, ми препиша Хеферол вчера се напив една капсула со витамин Ц и цел ден ми беше лошо повраќав, така да ќе се обидам на природна база да ја поправам крвната слика, ми кажаа мед, семе од коприва, сусам и јаткасти плодови што сакам по сопствен избор (лешки, бадеми... мелени) цело се меша заедно и два пати на ден по една супена лажица се консумира... Левата рака сеуште ми трпне и боли, навечер се будам со болка... синко да е добар, мене ќе ми помине Поздрав лепотици!
Значи мене цело време ми паѓаше хемоглобинот од 110 до 100 се движеше. И јас викав на природна база ќе ја поправам крвта ама како што расте бебо , така си зима и кај мене ништо не се поправаше и покрај 300 семиња, мед јаткасти плодови и др чуда. На крај се предадов по настојување и од матичната и од гинеколог дека морам да ја поправам крвта да ми биде по "асална" на пораѓај и зедов да пијам хемовит. Со природното ништо не направив.
Девојки да ви се пожалам... Откако влегов во 7ми имам ненормален проблем со дигетивниот систем,болки во цревата,гасови,грчеви... ужас! Внимавам што јадам,колку внесувам..но ова не се трпи. Се мислам дали да започнам со Линекс или строга диета...
Zenski za skriningot sega sto e od 18-22 nedela,jas zakazav vo 21+3 taka treba za polna 22 ili poubavo e da zakazam posle taa nedela koga kje bidam 22+3,sto mislite?Pozzzz
Супер си е терминот, таман си на среде од 22ра недела. Нема потреба од презакажување, 23 би било доцна, бебуш би бил голем и не се гледа толку убаво.
A @Jagoda123 moze da me pocekas da se vidime vo ponedelnik Aj da sme cimerki sto ubavo ke bide da si imam nekoj poznat za uteha. Ama mene mi stoi za malku deka ke mi izbegas. Vcera cela nokj ja pominav vo istrazuvanje za poragjaj so indukcija. I ne znam sto mi trebase toa Se iznacitav se i sesto i me fati panika do sega za se sto imav pretcuvstvo mi se ispolni. I sega osekam deka nema da me fatat bolki do termin i se si mislam deka ke zavrsam da ragjam so indukcijaa ubavo ne se zamarav, ama ete, bidna. Bas da vidam vo ponedelnik kako ke projdam. Daj boze se da e vo red! Najmnogu sakam da me fatat doma bolki i da si pojdam na klinika spremna i sredena ama edno e sto sakam, drugo e sto stvarno me ceka Imajte ubav soncev den mami
И ние абер немаме, си дојдов од контрола сега, наредно за една недела па ќе видиме може ќе изненади бебуш у меѓувреме