Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Па и да ви кажам прв пат не се потресувам за килажата супер ми е :)

На Bebulleee и LadyC им се допаѓа ова.
  2. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Јас водам. Бременоста ја почнав со 50кг а денес 34+5 сум 71 кг... :) Ама само бебе да е добро, па килограмите ќе си ги симнеме кога ќе трчкаме по нив :)

Последна измена: 16 октомври 2016
    На girl-miri, Lolipop23 и mar_mar им се допаѓа ова.
  3. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ете ме и мене нешто слично како тебе @tanja manja. :) Ја почнав бременоста со 50 кг, сега имам нешто повеќе од 66 кг. Ист термин имаме.

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Денес цел ден мислам дали ке ги препознаам породилните болки, па како да знам дека тогаш е моментпт за во болница, абе 1000 прашања... помагајте хахах ке се мрднам :D

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    Isto i jas, 40+4 sum denes uste nema nikakvi znaci

На Bebulleee и mar_mar им се допаѓа ова.
  6. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Нека каже некој чаре за убрзување на процесот,не ми се чека толку.... Баш би сакала да ме изненади бебуш деновиве.:)

На mar_mar и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Ке може ли да прашам која е цената за испитување крвна група и Рх фактор со упат од матичен гинеколог и државно а не приватно, фактички со здравствени картони?

8. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    So upat od doktorot koj ti e maticen k kaj kogo ja vodis bremenosta, nema da te cini nisto. Ke dobies prioriteten upat i ke si go rezerviras toj den za transfuziologija. Se ceka mnogu.

Ajde dobro vecer od mene. Denes na dezuren na gak, za ctg. Mi se kaci pritisokot od nigde nikade i morase da se odi. Ne sum otvorena. Ima dovolno plodova voda. Prvoto ctg ne bese dobro. A kako da bide? 100 pati me svrtea na levo i na desno i se gubel tonot na srceto. Pa ajde dojdi za dva saati. Pa ajde od novo. A mene edno tesko da lezam na grb, edvaj disev. Ama projde. Utre na kontrola pak. Ete...se mislev kako da pravam za da dojdam do ctg i eve, samo si se napravi. Kontrakcii lazni imam sekoja vecer. Eve i sega. Stomakot tvrd, kamen. Dolu nisko me stega, pa me pusta... Ajde da vidam utre kako ke bide. Moze ke se zapoznaeme za skoro so bebus (fingers)

На LadyC, kavadar4anka, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Mi dadoa upat so termin so datum i vreme.

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Eve me imene 35+6. Bebushi aktivni da ne raskazhuvam kolku. Sega imav situacija. Desnoto bebe se tegne i so glavata me udira vo prepon, mene solzi mi potekuvaat od bolka, a so nozete vo zeludnik. I ... povrativ... na krevet.
    Stanuvam mnogu nervozna, po celi denovi samo gledam chep dali mi padnal, dali mi puknal vodenjak, dali mi se spushtil stomakot. Sto mi vika dr, bar edno gajle pomalku imam, be injata se nonstop aktivni pa ne mora da brojam fetalni dvizhenja :D
    Prvicno beshe da vlezam vo 36ta pa da me porodat, ama n eli ctg mirno, plodova voda dovolno, postelka ok, pa aj neka sedat uste edna nedela.
    Sega mi se uvrte vo glava deka i naredna nedela ke bide ista prikazna (facepalm)
    I jas sakam da se porodam, da ubrzam proces, ama mi e strav zosto neznam dal ke odime spontano ili so carski, ushte ne sme definirale.
    Inace @^angel^ za pobrzo otvaranje jas koga mi padna chepot mi rekoa da izedam edna konzerva ananas ili desetina urmi. Jas go odbrav ananasot. Neznam dali od toa, ama se otvoriv ekspresno za 2 saati. Probaj, ne gubish nishto.

На LadyC, kavadar4anka, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    17.645
    Тешко беше, пишував и тогаш. Моите бебиња ми викаа дека се по 2,800 а на крај излегоа по 3,300 двете. Јас спиев во фотеља, ма да и тоа не беше спиење, плус и најтешкиот период во најголемата вруќина ми беше. Осми месец беше најтежок, во деветти дали веќе навикнав или ми олесни не знам. Се породив со царски во 38 ма недела а абер немав за отварање или болки. Издржав се и пак би поминала низ истото. Тие што ќе се пораѓате на ГАК, ве предупредувам дека персоналот е кошмар, зграда нова хигиена нула, физичка помош при болки од персонал нула, грижа за бебиња нула. Барајте да ви ги носат бебињата да бидат со вас, зашто таму вриштат по цела ноќ. Ќе си поплачете тие денови од болка и немоќ ама се ќе заборавите кога ќе си дојдете дома со бебињата. Немој да мислите дека на приватно е многу подобро, и таму ќе поминете низ истата болка со нијанса подобар третман.
    Издржав храбро и сега си гушкам две ангелчиња.

На girl-miri, Lepaaa, kavadar4anka и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Добро утро :) Нова сум на оваа тема, инаку бремена сум 13 недели бев на контрола минатата среда и матичниот ми ги препиша PreMama duo таблети и капсули само што од нервоза бидејќи многу чекавме јас заборавив како ми рече кога да ги пијам таблетите а кога капсулите. Ако може да ми објасни некој... :)

На pink95, kavadar4anka, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.937
    Добро утро и добредојде :) Инаку и јас ги пијам истите. Најдобро после оброк, јас ги пијам после ручек, двете одеднаш. Исто имав недоумица кое кога да го земам па ми објасни докторката дека може така, без проблем.

14. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Фала на најбрзиот одговор :*

15. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Здрaвo мешињa кaкo сте.јaс сум 9 неделa и сегa зa сегa е супер oсвен кoгa ке ги испијaм премaмa.тoлку ми се лoши штo целo време ждригнувaм кaкo рибa дa имaм јaденo.a и oд кoгa ке ги испијaм здивoт мнoгу ми мириси истo кaкo нa рибa.мијaм и зaби и бoмбoни јaфaм и се aмa џaбе е не пoмaгa.пoмaгaјте вие некaкo :(

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Најпрво честитки и со лесно
    Сме го поминале истото со премама односно омега капсулата. Мене некогаш и сега во 8ми месец знае да ми направи шроблњм, коселини и повраќање. Тоа е и индивидуално и не е за грижа.
    Со лесно да ти мине бременоста.

На Bebulleee и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Честитки и со лесно.
    Пиј ги кога сакаш најдобро после оброк, двете се пијат во осто време. И да заборавиш некој ден во тоа време може после другиот оброк. Битно е да ги пиеш :)

На Lady4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.927
    @Kristula da se umesam vo muabet:)koga odev na ctg taa sestrata ne stavase nikoj na krevetot do vrata demek rasipan bil aparatot.Utredenta dr.sestra gi stavase zenite na istiot.Moze i aparatot da ne bil dobar pa ctg ne e dobro.
    Eden primer od mene-pravime ctg bebeto zaspano bilo,go nemalo da mrdne i sestrata mi vika aj da ne cekame mnogu da pies koka kola i blago me odnese do obezbeduvanjeto i mu vika zenata neka se kaci do gore do skali i nazad.ovoj ja gleda zacudeno|(ama me pusti do gore do rodilna sala i nazad.pravime ctg -bebeto tahikardicno:worried:pa mi dadoa diazepam ama me preplasia mnogu:^)i na kraj posle 2 saati drugo ctg ispadna dobro.a jas si okapav 4 saati tamu.
    Izvini se raspisav ama samo sakav primer da kazam so rezerva malku da zemate tamu na ctg so vikat:|
    So lesno;)

На Kristula му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Фалаа :*

20. oceana

oceana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    70
    И мене матичната ми ги препиша премама дуо, почнав да ги пијам ама некако тешкотии имам во желидникот. Инаку сум 12 недела и од четврток почнувам со испитувања крвна слика и приска 1.

На Bebulleee, mikimaus123 и Lady4 им се допаѓа ова.