Сo среќa и сo леснинa и јaс сум 9 неделa и истo тaкa имaм тешкoтии aмa тoa е ке трпиме.јaс пoчнaв нaвечев дa ги пијaм тaкa пoмaлку ми се лoши.ке ги испијaм и ке си легнaм
Добар ви ден и од мене. Да се надоврзам за премама дуо. Мене во аптека ми рекоа таблетата после главниот оброк, а омегата навечер и така ги пијам и не ми се лоши од нив. Денес сум 20+1 и бебушка почнав почесто да ја осеќам иако плацентата е на преден ѕид. Позз мамички имајте убав ден
И јас ги мразам витамините за трудници. 2 недели не сум се напила, докторката ќе ме убие. Инаку денес денов безвезе. Се јавувам да закажам преглед, др. зафатена цела недела. Се мислам да одам на незакажано онака да се пробам. Не ми се чека воопшто, ќе пробам да одам па лично да се закажам за побрзо. А баш си бев позитивно возбудена за брза средба со бебушка. ММ мртов ладен ми вика е ако де ќе одиме следната недела. Инаку настинкава скоро да помина, подобра сум не ме фати силно фала богу.
Поздрав до сите, јас сум и нова и тазе "трудничка"....почнувам 9 недела. Сум била само еднаш на гин за потврда на бременост... Докторот ми даде само Вит Б6 и Фолан....дали можеби можете да ми препореачате добри витамини како суплементи. Ви благодарам, и ви најавувам дружба во наредниот период
Добро ни дојде. За витамини повеќето ги користиме премама дуо, јас прво тромесечие користев центравит пранатал, сега на премама сум. Горе долу сите сличен состав имаат. Земи си и магнезиум во прашок оти грчевите ќе ти почнат сега. Со лесно!
Честитки! Јaс вo бременoст и зa време нa дoење ги кoристaм Pregnazon complete, бебуш е супер, a железoтo низ целa бременoст ми беше 29 Тoплo ги препoрaчувaм. Не се ни нaјскaпaтa oпцијa, еднa кутијa трaе двa месеци. Пoздрaв и сo леснo.
Здраво и од мене. Редовно ве следам иако јас сум веќе на пола од бременоста. Денес веќе 21 недела. Не знаевме што е бебушот, чекав да ни кажат па да се пријавам тука. Од четвртокот официјално кажаа ке биде девојче , лепота на мама и тато , и толку се возбудив , мислам дека не заспав вечерта од радост, иако маж ми првично беше да не речам разочаран бидејќи очајно посакуваше син. Ама , желбата ми се исполни мене, тој ќе мора да почека. Ви посакувам убав ден на сите и многу љубов до мешињата
Еххх тоа се знае само што јас колку што се израдував толку тој се разочара што тој ден си помислив овој нема да си го сака девојчево )), ама како што поминуваат деновите, се повеќе љубов покажува. Знам дека ќе му го освои срцето на првата средба... љубов на прв поглед ќе биде
Јас сакам Pregnacare да ги пробам наредни. со омега 3. Ги користи некој, задоволни? @Freyja тие нели се пијат по две дневно? Или може и едно? Инаку денес 22+6
Да , јас сите ве следам, ти си малку пред мене. 28 февруари ми е краен термин. Здравје боже, си поминува времево полека полека. Втората половина ја раситнивме .
честитки, лесна бременост ти посакувам...еден совет можеби се малку поскапи ама со фемибион 2 мислам дека нема да имаш никалва мака
Ama bev i na privaten lekar i na maticen i tie mi gi kazaa da pijam nz dali da gi smenam sama.a ne e mnogu deka mi se losi ama ne mi e ubavo cel den kako riba da sum jadela pozz
Zdravo na site. Doagam od temata "vestacko oploduvanje" Najprvo da ve zamolam nesto, da se pomolime za site tie zenicki tamu koi tolku mnogu se borat i posakuvaat da zabremenat i da stanat mamicki Gospod da gi blagoslovi i da im ja ispolni taa najgolema zelba. Tie navistina go zasluzuvaat toa. Dolgo vreme i jas posakuvav i se borev da sum del od temava. Denes mi se ostvari taa zelba. Imav pozitiven test, beta hcg 157. Rana bremenost, 12ti den od transfer. Se nadevam ke se druzime i ke si davame podrska. Vi posakuvam lesna bremenost na site i se cekiram kako nov clen na temava
А замисли јас што покрај фемибионот , пијам и ракиено чашиче рибино масло... бљак, еден час после мислам дека риби од уста ми излегуваат. Ама се за бебо и заборавив... ЧЕСТИТО ЗА БРЕМЕНОСТА, со лесно и уживање да си ја истераш