Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не знам срце не сум доктор да не те лажам, ама јас прокрварев во 4ти месец ( ама од хематом беше кај мене) . Во прво томесечие пиев само магнезиум и фолна со јод ништо друго.
    А кога имав исцедок ми беше строго забрането шетање, мирување само и прогестерон инекции со утрогестан примав и плус витамин ц зашто тој сопира крварење. Моето и твоето не се исти нормално, секој си е своја индивидуа, ама за аспирин мислам дека шири крвни садови.
    Бтв најубаво исконсултирај се со доктор, ама јас би на второ мислење да одам да видам што ќе ми кажат. Јас мојот прв матичен го шутнав одма зашто според него е „нормално да се испушти плод на почеток на бременост“ што мн ме испаничи а еве ме 8ми месец со курле во мене. :)
    И докториве не ни се светци, затоа побарај си уште едно мислење и не се секирај се ќе биде во ред, ќе видиш. :*

На ssweety, Bebulleee, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Леле ме збунивте цуци волку коментари одамна не сум видела во темава. :rofl:
    Дај боже да не се постига да се дочитаме ете толку мн да не има. :inlove:

На ssweety, wings, aaa.vitooo.aaa и 4 други им се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Така е...јас всушност се консултирав со двајца други - матичниот само на хартија ми ја води бременоста, ама известен е за цела терапија дадена од ремедика и смета дека е ок... а и со дежурниот во неделата се консултирав, па и он рече дека е ок со терапијата, не ми посочи ништо конкретно за аспиринот. Препорака за мирување имам од дежурниот и на мое барање од матичниот - земав боледување 2 недели па сега претежно сум во хоризонтала, ама еве вчера прошетав околу зграда малце колку да се раздвижам...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    I mene mi se javi malku krvav iscedok, nakaj kafenikavo. Koga mu kazav na doktorot mi rece da gi prekinam aspirinot. A inaku od terapija strana ova go zemam:
    Estrofem, 4x3
    Prolutex, 1x1
    Vit.D3 od 1000, 1x1
    Vit. B-complex 3x1
    Q10, 1x1
    Dekortin 5mg 2x1
    Folna 5mg, 2x2
    L-methylfolate 1000mcg, 1x1
    Crinon gel, 1x1

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Se konsultirav so doktorot od Remedika... Mi rece aspirinot do kontrola da go prekinam, a Utrogestanot da go pijam namesto vaginalno... Mi rece deka moze i od utrogestanot da e kafeaviot iscedok...

На Natasa. P и LadyC им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Тогаш ич да не се секираш. Доктор е доктор, сепак е стручно лице. Чим ти се поклопиле мислења од двајца, слушај ги и одмарај. Само би ти препорачала да си го продолжиш боледувањето со специјалист и да поседиш дома повеќе од 2 недели. :)
    едит: Може да си се подгребнувала на ставање вагинално... Се може. :)
    Ете, ќе видиш што како ќе биде. И јас орално го примав утрогестанот :)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Леле терапија машала :) само да биде се ок, ќе се пие, што ќе се прави... зашо го пиеш естрофемот и декортинот?
    можно е, да... мислам дека и претходно кога ставав утрогестан после инсеминации - исто ми се јавуваше некој малку обоен исцедок...сега се сетив. ама добро, еве пред малку и аспиринот ми го прекинаа на консултација по телефон :)
    ептен ми се допаѓа ова со боледувањето :) живи стресови ми е на работа, ич не ми се враќа :)) едвај чекав да дојде ден кога ќе можам оправдано да си одмарам и да ме гледаат како кралица... еве и јавно морам сопругот да си го пофалам, срцка жива е... пегла, пере, готви, иде на работа, доаѓа да ми носи храна и лекови - дури и инекциите он ми ги става... На сите им посакувам ваков прекрасен маж :)

На pepapa, eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Aко си поминала сито и решето ич да не се мислиш да си седиш до пород на боледување. Еднаш месечно ќе оди мт и ќе носи документи од матичен предлог и од специјалист извештај и ќе одмараш дома. Тоа би ти било најпаметно. :)

На Natasa. P и izmislena им се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Па не знам, реално гледано многу од форумов имаат поминато многу повеќе од мене...
    Јас една троа подолга операција за отстранување на преграда, 3 инсеминации и ХСГ... терапии со кломифен во меѓувреме, тоа отприлика :)
    Ова се рачуна ли за сито и решето? :)

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добар ден мешиња.
    И мене ме привлекова новите трудници во темава. Срце ми се полни кога се полни и темава :inlove:

@izmislena добро е што си во постојан контакт со докторите и добиваш брза консултација. Опуштено и гали мешето.
    @Natasa. P :hug: за добредојде во катчето.

Јас ја терам 26 недела. Според датум на последнта менструација денес требаше да влевам во 27, но со корекцијата од 3 дена се помести истото. Го чекам петок за официјално да го раситнам седмиот месец.

Првата бременост качив 10 од кои при напуштање на болница околу 7.5 ги снема. Остатокот, оние 2 си ги носев 9 месеци до наредна бременост. Не мрднав грам, ниту нагоре ниту надоле. Реанло на висината ми фалеше некој кг па се радував, не ги сфатив трагично, а ни мажето :lol:

Сега кај мајка веќе 2 месеци повеќе ме тинтри па и вагата покажа. Со околу 8 кг плус влевам во 7ми. До крај очекувам уште неколку. Трудница не треба да гладува, најважно е да е балансирано.

Во 30 недела ќе летам накај дома.
    Агенцијата дозволува до 34 недела летање...ама страв мие да претерувам до толку, посебно оти знам дека 8миот месец ми беше најтежок во првата бременост. Ќе отидам повторно кај Петровска или Димчев за да ме прегледаат и да мид адат потврда и после со мажето и малата си одиме дома.

На Lepaaa, Natasa. P, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Срце, и те како се рачуна. Дури докторите сами препорачуваат. Мене мојата уште прв пат у Систина кога отидов ме испопраша 300 прашања за да знае третман каков треба. А јас забременив брзо и лесно, ама па цела бременост само нешто си тргав, среќа се со помин. Ете ме дома седам и на породилно ќе одам уште малку. Дај боже да не тргаш сега ништо и како песна да ти е се. Но еве јас не сум доктор, исконсултирај се, ќе видиш дека истото ќе ти го кажат. :)

На kavadar4anka и izmislena им се допаѓа ова.
  12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Terapijata...ludnica. 30 apcinja dnevno mi doaga da pijam :D Za podrska na bremenost mi rekoa drugive dve. Bidejki e rana bremenost kaj mene, ako ne se lazam dekortinot bil za da ne go otfrli organizmot embrionceto, a estrofemot go zemav za obezbeduvanje optimalno nivo na estrogen za da dojde do bremenost. Sega do prvi mi rekoa da ne gi prekinuvam, pa posle kontrolata verojatno ke ima izmeni.

13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Aaa super...sega ti ja gledam lentickata, so lesno da ti e - i se da bide ok ;) pregratki...

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    15 недела а веќе проблеми со спиење. И соништа лоши..мнг лоши :|.
    и како да си ставам лентичка и јас ако може помош?

На kavadar4anka и aaa.vitooo.aaa им се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Честитки на сите нови
    Добро е, се собра нова екипа :)
    Со лесно и мој совет: да не паничите за се и сешто, верувајте, се е до психата. Само позитивно и одма ќе летнат неделите :*

На majavel1, LadyC, VedaG10 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Jas ja napraviv lentickata ... ama ne znam kako da si ja stavam sega na profilot . :(

На Natasa. P и LadyC им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    елај си при мен, не се притисњавај. :rofl:
    Сега во лп ќе ти пишам, махер сум за лентичкиве. :D
    Инаку несоници од второ тромесечие ме дружат и мене чат пат. :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ајде тука ќе ви објаснам. На линков http://lilypie.com/ наместете си датум последна менструација, одберете си сликички и до крај нели следете инструкции.
    Кога ќе дојдете на крај доле под има едно Code snippets
    Ќе го наместите на IMage URL , копирајте го линкот и ставете го кај вас во потпис во Фемина ( у прикачи слика имате одма десно кај смајлијата ) и зачувајте.

Се што е нејасно слободно обратете ми се. :)

На kavadar4anka, Natasa. P, mikimaus123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    потписот каде е? LadyC

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    кај тебе кликни на профил и ќе видиш „потпис“ potpis.PNG

На mikimaus123 и Natasa. P им се допаѓа ова.