Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    абееее себатини ни се породиииииии :clap: :rofl: :rofl: :rofl: :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    496
    Дааааа срцка таа, ептен се израдував сега кога прочитав! Многу беше исплашена ама супер искочи на крај! :sun:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Лелееееееее Сабатини срцка нека и е жива и здрава малечката. :D Се изненадив баш =)

Него вчера бев јас на скрининг, за ова вишокот плодова вода, на приватно. И докторкава вика : има еден цеб поголем, ама воглавно во нормала е. Ама сепак треба сите испитувања да ги направам, крв анализи, и скриен шеќер.
    Вчера на матура бев, се изнајадов благо and stuff па решив во понеделник да правам лабараторија.
    Бебушко е многу голем, па ми го корегираа крајниот термин за 30 мај :)
    Негде мислам со Ана.Тинкербел ќе да сум 8)

*ухууу Сабатини повлече нога прва, баш се радувам, уште не ми се верува... Три дена бевме разлика во термин

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Оооо срцкаааа еве сабатини не превари а јас и ти ќе се погодиме изгледа :D во државна да не се пораѓаш?

5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    214
    Јас тоа го напишав оти кај неа веќе и е почнат до некаде процесот на раѓање, а не дека мене така ми текнало. И мене ме породуваа па не се лутев Форко знае за тоа |(

6. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Да во државна.. :rofl: Ако почека Форко уште малку, може да им отидеме таму трите наострени, па нека се пази цел персонал... Како puwerpuff girls ќе ги нападнеме :lol:

7. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    [/quote]

Оооо супер што убаво ако се начекаме :D а навистина во државна биле по две во соба? Се изненадив кога ми кажаа зашто мислев по 8-9 :) ти беше на цтг?

8. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Да и јас така слушнав...

Бев на цтг пред две недели скоро, сега кога отидов докторот ме прегледа само на ехо ми рече нема потреба цтг, а ни ваг. не ме прегледа изгледа брзаше негде, девојката го чекаше.
    Ама затоа ми запиша во налазот дека ме прегледал вагинално и цела дијагноза напишал, ќе прснев смеење кога видов, си викам `така му личам веројатно, дека ми е пву формирано, затворено итн итн`

9. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    И мене така ми направија пред 2 недели кога бев, ме виде на ехо и докторката вика нема потреба од цтг да се прави па ни вагинално да те прегледам, а се изначекав 2 саати за тоа цтг и ај викам ок, одам по 3 дена да се видам со една докторка и она вика ај на цтг да видиме коа виде дека имам контракции една фаца што направи :o вика зашто не кажуваш дека имаш болки ? викам па немам ништо не осеќам, значи они си прават како ќе им текне, ако имаат време ке те видат ако не ке ти речат нема потреба :D

10. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Ноќеска и претходната ноќ се будам и стомакот ми е некако тврд. Се случува ли кај вас вакво нешто? Да не се контракции? Незнам какви се контракциите затоа ми е чудно

11. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    I mene srcka nekako tvrd mie stomakot I nekoi cudni bolki na 2 seek AMA doktorot mi kaza deka toa e normalno ne se kontrakcii

12. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    нема врска тоа за контракции дека мора да ти се стврднува стомакот, мене само ниско долу ме болеше како менструална болка и 2 дена пред да се породам препоните ме болеа многу едвај се движев. поздрав

13. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Тоа и јас сега на маж ми му викав тврд ми е стомаков ми се чини ке ми испука секој момент :D

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.853
    Допаѓања:
    264.711
    Некој спомна дека сонувал само умрени. Не сум единствена :D .
    Почнав да се плашам веќе.

15. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    od bapski muabeti imam cueno deka bliskite koi se pocinati besprekorno se raduvaat na prinovata i se javuvaat vo son kako znak na zadovolstvo, sreka i beriket! Ne se plasi, poubavo e taka da si veruvas i mislis odkolku da razglabas u glava sto i kako e :D Jas taka bi se tesela...

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    779
    Оооо супер што убаво ако се начекаме :D а навистина во државна биле по две во соба? Се изненадив кога ми кажаа зашто мислев по 8-9 :) ти беше на цтг?[/quote]

Баш ќе биде убаво да си се начекате, јас така си се начекав со Анчетупанче, си се запознавме, заедно си се породивме и заедно си шеткавме по ходници. Убавини

За прашањево за собите, да најчесто се по две во соба, толку и има кревети, има телевизор, има посебно купатило во секоја соба, креветчиња за бебињата, кадичка за бањање, подлога за пресоблекување на бебето. Имаше некои соби каде беа по 3 жени, ама повеќето беа со 2. А со 8-9 нема.

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    Мешенца еве веќе два дена, ми се јавува не мачнина,туку тежина некоја во пределот кај желудникот трае едно 10/15мин и толку. Сабајле кога ќе станам, и навечер кога си легнувам.
    Сте имале нешто вакво?

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Нормално е..промени трпи организмот. Уживкај :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Мене во истиот предел ми се јавува трнење, неколку пати на ден. Само си давам утеха, бременост е, се е нормално :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Леле луѓе мене ич денес не ми е арно...ми е страв да си го измерам притисокот да не ми е кренат.
    Мм е втора смена на работа, па прошетавме денес малку низ градов, и горештинава мислам ќе ме утепаше.
    Не сакам да знам како им е на оние мамички што се пораѓаат во Август или Септември на пример...
    Јас бар се тешам дека уште малку имам... 8)