Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    абееее себатини ни се породиииииии :clap: :rofl: :rofl: :rofl: :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Дааааа срцка таа, ептен се израдував сега кога прочитав! Многу беше исплашена ама супер искочи на крај! :sun:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Лелееееееее Сабатини срцка нека и е жива и здрава малечката. :D Се изненадив баш =)

Него вчера бев јас на скрининг, за ова вишокот плодова вода, на приватно. И докторкава вика : има еден цеб поголем, ама воглавно во нормала е. Ама сепак треба сите испитувања да ги направам, крв анализи, и скриен шеќер.
    Вчера на матура бев, се изнајадов благо and stuff па решив во понеделник да правам лабараторија.
    Бебушко е многу голем, па ми го корегираа крајниот термин за 30 мај :)
    Негде мислам со Ана.Тинкербел ќе да сум 8)

*ухууу Сабатини повлече нога прва, баш се радувам, уште не ми се верува... Три дена бевме разлика во термин

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Оооо срцкаааа еве сабатини не превари а јас и ти ќе се погодиме изгледа :D во државна да не се пораѓаш?

5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Јас тоа го напишав оти кај неа веќе и е почнат до некаде процесот на раѓање, а не дека мене така ми текнало. И мене ме породуваа па не се лутев Форко знае за тоа |(

6. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Да во државна.. :rofl: Ако почека Форко уште малку, може да им отидеме таму трите наострени, па нека се пази цел персонал... Како puwerpuff girls ќе ги нападнеме :lol:

7. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    [/quote]

Оооо супер што убаво ако се начекаме :D а навистина во државна биле по две во соба? Се изненадив кога ми кажаа зашто мислев по 8-9 :) ти беше на цтг?

8. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Да и јас така слушнав...

Бев на цтг пред две недели скоро, сега кога отидов докторот ме прегледа само на ехо ми рече нема потреба цтг, а ни ваг. не ме прегледа изгледа брзаше негде, девојката го чекаше.
    Ама затоа ми запиша во налазот дека ме прегледал вагинално и цела дијагноза напишал, ќе прснев смеење кога видов, си викам `така му личам веројатно, дека ми е пву формирано, затворено итн итн`

9. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    И мене така ми направија пред 2 недели кога бев, ме виде на ехо и докторката вика нема потреба од цтг да се прави па ни вагинално да те прегледам, а се изначекав 2 саати за тоа цтг и ај викам ок, одам по 3 дена да се видам со една докторка и она вика ај на цтг да видиме коа виде дека имам контракции една фаца што направи :o вика зашто не кажуваш дека имаш болки ? викам па немам ништо не осеќам, значи они си прават како ќе им текне, ако имаат време ке те видат ако не ке ти речат нема потреба :D

10. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Ноќеска и претходната ноќ се будам и стомакот ми е некако тврд. Се случува ли кај вас вакво нешто? Да не се контракции? Незнам какви се контракциите затоа ми е чудно

11. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    I mene srcka nekako tvrd mie stomakot I nekoi cudni bolki na 2 seek AMA doktorot mi kaza deka toa e normalno ne se kontrakcii

12. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    нема врска тоа за контракции дека мора да ти се стврднува стомакот, мене само ниско долу ме болеше како менструална болка и 2 дена пред да се породам препоните ме болеа многу едвај се движев. поздрав

13. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Тоа и јас сега на маж ми му викав тврд ми е стомаков ми се чини ке ми испука секој момент :D

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    259.841
    Некој спомна дека сонувал само умрени. Не сум единствена :D .
    Почнав да се плашам веќе.

15. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    od bapski muabeti imam cueno deka bliskite koi se pocinati besprekorno se raduvaat na prinovata i se javuvaat vo son kako znak na zadovolstvo, sreka i beriket! Ne se plasi, poubavo e taka da si veruvas i mislis odkolku da razglabas u glava sto i kako e :D Jas taka bi se tesela...

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Оооо супер што убаво ако се начекаме :D а навистина во државна биле по две во соба? Се изненадив кога ми кажаа зашто мислев по 8-9 :) ти беше на цтг?[/quote]

Баш ќе биде убаво да си се начекате, јас така си се начекав со Анчетупанче, си се запознавме, заедно си се породивме и заедно си шеткавме по ходници. Убавини

За прашањево за собите, да најчесто се по две во соба, толку и има кревети, има телевизор, има посебно купатило во секоја соба, креветчиња за бебињата, кадичка за бањање, подлога за пресоблекување на бебето. Имаше некои соби каде беа по 3 жени, ама повеќето беа со 2. А со 8-9 нема.

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мешенца еве веќе два дена, ми се јавува не мачнина,туку тежина некоја во пределот кај желудникот трае едно 10/15мин и толку. Сабајле кога ќе станам, и навечер кога си легнувам.
    Сте имале нешто вакво?

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Нормално е..промени трпи организмот. Уживкај :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Мене во истиот предел ми се јавува трнење, неколку пати на ден. Само си давам утеха, бременост е, се е нормално :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HeidiDiWalt

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Леле луѓе мене ич денес не ми е арно...ми е страв да си го измерам притисокот да не ми е кренат.
    Мм е втора смена на работа, па прошетавме денес малку низ градов, и горештинава мислам ќе ме утепаше.
    Не сакам да знам како им е на оние мамички што се пораѓаат во Август или Септември на пример...
    Јас бар се тешам дека уште малку имам... 8)