Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    ne...

2. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    извини може си пишала ама ми избегало :) бебчето го видоа ако е добро, не се секирај, не паничи...одмарај пиј терапираја и само позитивно јас првите два месеци имав кафен исцедок и тоа не по малку...се ќе се среди само рилекс :):inlove::hug:

На MiloMalo и izmislena им се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    бебчето уште е сакус со формирана жолчна ќеса... срцева акција нема уште, во петок треба да идам...

На Bebulleee, LadyC и Natasa. P им се допаѓа ова.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.937
    Не се плаши, имав и јас во почетокот околу недела дена ми траеше, исто бледо такво никакво и баш така преку ден ништо само навечер, ама поминува тоа не е страшно :)

Инаку бебе тропа внатре си ја прави интересната, на моменти ме фаќа жал што му е досадно па му правам и муабет (строго насамо :D) или музика му пуштам. Бев на анатомскиот скрининг, се е во ред, расте напредува мака си нема. Ама многу клоца, и ехото го исклоца. Срцка :inlove: (heidy)

Последна измена: 18 октомври 2016
    На kavadar4anka, ssweety, izmislena и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Ке oдиш вo
    Леле срце и јaс едвaј чекaм дa пoрaсни и дa гo чуствувaм кaј штo мрдa

На aaa.vitooo.aaa, LadyC, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  6. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Ке го осетиш ... ќе видиш, немало поубаво чувство на светот од тоа. Те потсетува дека не си сама, ти дава поддршка :* . Уживам во овие моменти... се мази со мама, а со тато слабо , кога ке мрда почесто , му ја земам раката и тоа престанува. Мамина маза ке си биде :)

На Natasa. P, kavadar4anka, mikimaus123 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobredojde na site novi :hug: so lesno i ubavo da si ja pominete bremenosta.
    Nie denes sme si polni 36 nedeli. Mama se oseka odlicno :muscle:
    Vo cetvrtok sme povtorno na kontrola i se nadevam ke me zadrzat, edvaj cekam da gi zapoznaam dvete mazinja sto mi gi iskrsija rebrata, mi ja ispukaa kozhata na stomakot i me napravija kako podvizhna vrekja cement:inlove:
    Bato, neznam dali sfati koga mu kazhuvav za bebinjata, pa sega samo mi doagja me gushka i me pipka levo i desno na stomakot. Nekogash se rasprava so mojot stomak, se razbira na kineski :lol:
    @danichap tvojata kako reagira na mesheto?

На artemidis, pepapa, Natasa. P и 7 други им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    .Ќе може ли некоја мамичка да ми објасни ЛМП ми е 20.07.2016 односно последна менструација колку што сум упатена, и под него на сликата од ехо пишува ГА 12 недела и 2 дена, а на другото ГА на сликата пишува 13 недела 1 ден и +-8 дена. Што значи првото а што второто. Исто така кога бев првиот пат на контрола бев како во сон па на докторот му реков дека последна менструација ми била на 15.07.2016, а вториот пат му кажав точно 20.07.2016, но и на двете слики пишува ист краен термин. Последната менструација всушност нели ми била имплатациско крварење но јас мислев дека е менструација иако малку и кратко. И дали имплатанциското крвареше е последна менструација според која гинекологот го смета крајниот термин?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Никако...како да не постои. Пробав да и објаснам но не разбира и ја тргнавме таа тема на страна.
    Ќе биде изненаџење кога ќе го види бебето Јануар.

Ти ќе го запишуваш ли малиот градинка, претпоставувам ќе бидеш дупло позафатена со близнаците, па да се истрча и изигра што би рекле или за сега не ја разгледуваш таа опција.
    Мојава е желна за дружба, игра и радо би пробала. Само да видиме со место како ќе биде..
    @gjoker4e според последна менструација си била тогаш 12та недела и 2 дена, но според мерките бебушот ти е понапреден.
    Често се случува +- за некој ден или недела да се разликуваат мерките на бебушот. Најверојатно не е зачнат по оној просек овулација на 14 ден од менструација, посебно ако не ти е редовна на 28 ден.
    Не го корегираат крајниот датум сеуште бидејќи може ќе има дополнителни корекции.

Нема потреба за грижи.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Женскииии помагајте, кашлам корнам, ништо друго не ми е (фала му на бога) ама кашлам више стомакот ме боли од кашлање и плуќата ме боли кога кашлам,цел ден пијам прегорен шеќер со млеко но не помага,што да пијам друго,помагајте ќе ми падне стомакот од кашлање

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Herbion sirup...na prirodna baza e i mozes da go pies

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Isto ima eden lek - zolcka jajce, puter, mleko, soda bikarbona i med...sekoe sabajle i vecer po edna goltka - garantirano pomaga

На Bebulleee и Надежна им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688

јао и ја сум хаос исто ама јас и мрсолава грлово ме корни па на кашлање ме збуцнуе в стомак неможам ич да кашлам а може ли сируп да се пие со сигурност?! што друго е дозволено

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Необработено јајце, живо, немојте во текот на бременост.

15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Од каде сега ова? тоа излезе едно време кога имаше опасност од салмонела, но немам слушнато некој да се отруе од свежо јајце во последно време, така што не сфаќам зашто би било забрането за време на бременост?

16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Za sirup znam sigurno, sestra mi go piese podolgo vreme vo tek na bremenosta...ama prirodniot - herbalen.
    I za ovoj vtoriov home made lek sum sigurna deka moze poso se prirodni sostojki...a mnogu pomaga...za drugo ne znam

17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Секако дека одлуката е индивидуална, на секоја трудница.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А јас што сум во голема забуна и што незнам која недела сум. :x

Според македонскиот гинеколог, краен термин ми е 22. Ноември (пресметано според последен циклус). Тоа би значело дека денеска сум 35 недела, баш денес ја почнувам истата.

Според овдешниот гинеколог (земајќи в предвид дека имав нередовен циклус и покасна овулација) краен термин ми е 06. Декември и според него на 06. Ноември влегувам во 9ти. :sweat::D

Не знам кога да очекувам, кога да се заспремам ама она сериозно да си исперам се, да испеглам...

@danichap или некоја друга девојка која не живее во Македонија, да не имате вакво искуство и како во вашите земји сметаат краен термин?

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ако ме прашаш мене одма ќе ставам црн бибер со ракија на грло и ќе се кутнам у кревет. Да видиш нова ќе си до сабајле. :)

На Надежна и izmislena им се допаѓа ова.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Тоа е апсолутно, но прашав од каде е тоа дека не смее да се јаде живо јајце во бременост? Доктор го кажал?