Добро утро мешиња! Времето само за спиење и топлење под ќебенце . Викендот ќе одиме во Банско со уште три пара, ќе има уште една трудница па ќе си имам друштво за “лафење“ (по кавадаречки) и теми за разговор. Денес варосуваат кај нас, заради дизинфекција спалната и детската соба само, па свекрва ми е главна дома со мајсторите, за се ми помага срцка е! Сега болки и трнење имам и во двете раце се нервирам затоа што спијам на рати Контрола здравје, ми рече матичната во 27 недела и тогаш + испитување за скриен шеќер, значи за 4 недели ќе го видам синко Поздрав мали и големи мешиња!
Спиете бе женишта? Ајде будете се, доста беше, со кој да муабетам јас? Убав ден ви посакувам, се читкаме покасно.
Хелоу,станав рано бев крв да ми земат,утре имам закажано кај матичната ќе си го видам бебуш.Верувате ли дека не дозволува да му го видеме лиценцето,нон стоп се крие,сака да биде изненадување на кого ќе личи,хихи.Еве ја тераме 32 мислам,утре ке ви пишам за сигурно и како е бебка.убав ден мешковци
Леле ова пишано ко за мојов. Еднаш на преглед за бубрези по грешка се покажа и видов дека има крупни очи и само тоа знам. Главата стандард ја крие со раче, или па се пика во постелка. Ако е таков мојов и не сака да се слика, 100% карактер на мм носи.
Добро утро и од мене. Конечно слободни, зедов годишен, па ќе уживаме со беба последниве недели. Конечно се наспавме денес мирна беше, затоа сега и дадов малце кафуле се размрда Имајте убав ден мешиња, ние заминавме да купиме креветче
Здраво , времево ама баш за одмарање домче ,ама мораме да работиме , инаку за лек за грло освен лекот со ракија и црн бибер , дополнително шмукајте што повеке лути бонбони од оние појаките и има резултат , конечно еден поврзан викенд па ќе се шетни малку , ви посакувам убав ден мешиња hug:
Девојки, колку често е безбедно да се прави вагинално ехо во рана бременост? Прашувам затоа што во неделата ми правеа, утре сум на контрола кај матичната - сигурно и она ќе сака да ме види, а во вторник сум во Ремедика на контрола? Да не е премногу?
Sega bas si go citam komentarot i na istoto pomisliv Ono ne se gleda, tocka e uste, jas veke planiram kako ke se poragam Sama si razmisluvav, Lazarevski znam deka ne vrsi poragaj, samo ivf raboti, no neznam zosto mislam deka Ivanovski i na poragaj odi. Bi sakala do kraj kaj nego da bidam..zatoa.
Добро утро и од мене,денеска малце подобра но пак кашлам корнам само малце болките ми се поднамалија,како ќе помине незнам се чудам,ноќеска цела ноќ наизменично ставав крпа со ракија и бибер,па се мачкав со свинска маст на гради да ме загрее убаво,но уште појќе сега кашлам,оффф како ќе се издржи
Istiot primer e so mene...jas sum kaj Hadzi Lega, on mi pravi pregledi sega, znam deka i poragja zatoa sto dodeka sum bila kaj nego nekolku pati zborel na tel.za toa kako pominal poragajot i sl. A eve i on so IVF raboti...
И мојава мома е од срамежливите, не дава лице да и видиме. Ниту на скринингот ниту прегледот некоја недела покасно се покажа. Нареден, во 29-30 недела можеби. Сестра и од 22 недела убаво се покажа, носе, обравчиња, уста...цела на татко и. И сега кога ќе ја видам во профил истото главче, не се сменила многу
Otkako ke se utvrdi bremenost so test, prviot pregled kako ti go napravija, so vnatresno eho ili nadvoresno vrz stomace?
Vaginalno... 3 pregledi do sega vo ovie 2 nedeli vaginalno mi gi pravea. Nadvoresno ne se gleda nisto,rano e.
Da da...na prvoto - odma posle test, 5 dena po kasnenje na ciklus se gledase samo zdebelen endometrium. Posle 6 dena se vide sakus od 5 mm, vo nedelata - 5 nedeli i 3,4 dena na dezuren se vide i sakusot i plus zolcno kese. Sega sleden pregled ocekuvam i srceva akcija da se vidi, mi rekoa deka se gledala neposredno posle pojavuvanjeto na zolcnoto kese...