Апсолутно се сложувам, но баш тој некој кој „дели совети“ уствари тоа го сфаќа како солење памет, користејќи изрази како „никако не смееш“, „јок, не ни помислувај“ и сл.. Едно е да искажеш мислење и личен став, друго е некого да убедуваш во нешто... Мислам дека овие две работи сите членови на форумот требало да ги знаат уште пред да се зачленат...
Потполно си во право, барем за ова форумов е целосно непристрасен. Јас лично имам пријавувано на повеќе наврати дрски и навредливи коментари и истите беа отстранети. Во однос на ставовите, секако дека секој треба да си ги искаже - за тоа е форумот...но не и да „наредува“ или наметнува сопствен став или искуство. Баш како што кажа @Grungie - секоја бременост е различна.
Хехех па не сме мали деца, како би можел некој непознат од форум да ме убеди во било што? Туку ајде да не одиме офф...
Никој никого не навредува и не тера со сила на нешто. Секој сам си одлучува, одлуките си се индивидуални и со консултација на сопствениот гинеколог. Најважно е да останеме позитивни, смирени и со доверба на оние во чии раце сме.
Да ви кажам јас имам причина да бидам нервозна ( ако се смета ) ама мачката си ја земав пред еден саат од стерилизација, цел ден плачам ако ми верувате како да ми е дете. Не се карајте. Не ми беше целта да направам кавга а се осеќам како иницијатор. Јас сум крива, јас сум многу нервозна. Извинете ме. Не ми беше тоа намерата. Голем бакнеж и поздрав до сите вас.
Of be dusicke... ke bide vo red maceto, ne se potresuvaj tolku pa i ti. i nema vinovnik, nikoj ne bara vinovki, ima samo golemi mesinja so besni hormoncinja koi ne vadat od kolosek. Jas na primer, vo eden period mi se ima sluceno da se iskinam od placenje dodeka gledav skijanje. Kaj nas doma resivme turski serii da ne pustame zasto mnogu placat i se potresuvam, vesti da ne gledame zasto se nerviram... i aj vika soprugot skijanje. I toa ne bidna Sega samo na FOX komedii gledam Pustete si komedii i nasmevka na liceto odma
Jас ако не се карам - плачам. Се бетер и бетер. А плачка сум од почеток на бременост па се до сега. Не реков дека некој бара виновник, ама јас бурно изреагирав зашто мислам дека докторот треба да е на прво место. А да не беше Фемина, немаше да запознаам мн прекрасни особи со кои сега си контактирам.
И ние да се јавиме на рапорт. Бевме пред 3 дена на ултразвук, едното е куре, другото се крие, се срами, нејќе да се покаже Се снабдивме со креветче, се спремаме полека, ги очекувам доста пред терминот. сите искуства за близнаци досега што ги прочитав е дека предвреме дошле, и на царски рез, така да за тоа се спремам психички.
Добредојде на сите нови трудници во темава на чело со најактивната ни @Natasa. P . Со лесно само и пред се здравје.. со се друго можеме да се сносиме. Ве читкам чат пат, се едуцирам и акумулирам позитива, тоа ми е и повеќе од потребно.. другото не е важно. Се ситни и 6 тиот месец, на повидок убаво заоблено меше најсакано на цел свет. Поздрав трудници и мамички.. се радувам кога читам убави вести од сите по ред
Blagodaram mila.. ke ve olabavam za nekoe vreme so pisuvanici, ama sega ne mozam da se sopram, presrekna sum So lesno neka e i kaj tebe p.s. samo se gledam na ogledalo, nemozam da docekam da mi ripne meseto
Мене многу ми тежи мешко, останата сум цела иста, само мешко си расте. Почнаа навечер и грчеви во долниот дел на стомакот да ми се јавуваат, па докторот ми рече да одмарам сега, да не седам многу, да лежам на лева страна. Така ако уште некоја исто има мака со грчеви нека си знае.
Јас денес 18+2 бев на ехо се утврди дека е девојче баш се израдував а и татко и исто. Се ок со бебче но цервикс 3 см искрено се подзамислив, докторов рече во ред е во оваа недела нема место за паника ама ајде де читам дека над 4 см ви е и бебо ептен до јајници стои како многу долу
Немој да се секираш... Јас цела бременост ја поминав со омекнат цервикс, гледај повеке да лежиш, некревај тешко, не напинај, не станувај наеднаш, и не клекнувај... Дали примаш утрогестан? И за бебчето не се секирај што е долу еве јас сум 32недела и долу го носам... Уживај во бременоста, нема место за секирање, само повеќе пазисе.
@Anetaoh ako doktorot rekol deka e vo red, nemoj da se grizis i jas bev tuka nekade vo nedelite koga prv pat mi izmerija cerviks. Bese 3.1 cm. Doktorot isto.mi rece deka e ok, a jas demek popametna od nego, cela nokj na google ja pominav vo istrazuvanje. I se izvadiv od pamet! Se isplasiv, se zagriziv, trista crni misli mi dojdoa. Ne bidi kako mene! Sekako ides na kontrola, doktorot ke prati. Ako ima potreba od nesto plus sigurno nema taka da ostavi Uzivaj si. Sekako treba da odmaras kolku mozes. Ne krevaj tesko, ne vleci tesko i slicno. Ova sekogas vazi Ziva zdrava neka bide curicata tvoja! Mene denes mi bese termin, ama nisto gledas,em pokrstok cerviks,em ke nadminam termin Moevo momce verojatno od ponedelnik nekoj den ke pristigne
Jas bliznaci nosam so cerviks 2.6cm, od sam pochetok. Eve cela nedela i dva prsta sum otvorena, pa ne se poragjam.
Фала ви многу женички, навистина ми олесна повеќе ќе одмарам и нема да кревам макар да работев се низ дома како порано ама сега повеќе ќе се пазам. Можам на раат да се израдувам дека е девојче, многу сакав... Ве гушкам сите
ми требаше hug верувај многу. И на сите ни требаше вакво убаво освежување во темава. Нека ни е денешен Св.Тома на помош и дај боже темава се повеќе да се полни. Те гушкам силно назад!