Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Апсолутно се сложувам, но баш тој некој кој „дели совети“ уствари тоа го сфаќа како солење памет, користејќи изрази како „никако не смееш“, „јок, не ни помислувај“ и сл.. Едно е да искажеш мислење и личен став, друго е некого да убедуваш во нешто... Мислам дека овие две работи сите членови на форумот требало да ги знаат уште пред да се зачленат...

LadyC likes this.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Потполно си во право, барем за ова форумов е целосно непристрасен. Јас лично имам пријавувано на повеќе наврати дрски и навредливи коментари и истите беа отстранети.

Во однос на ставовите, секако дека секој треба да си ги искаже - за тоа е форумот...но не и да „наредува“ или наметнува сопствен став или искуство. Баш како што кажа @Grungie - секоја бременост е различна.

3. Grungie

Grungie Популарен член

Хехех па не сме мали деца, како би можел некој непознат од форум да ме убеди во било што? Туку ајде да не одиме офф...

4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Никој никого не навредува и не тера со сила на нешто.
    Секој сам си одлучува, одлуките си се индивидуални и со консултација на сопствениот гинеколог.

Најважно е да останеме позитивни, смирени и со доверба на оние во чии раце сме.

kavadar4anka, ssweety, LadyC and 4 others like this.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Mesinjaaa, hormonite malku nervozni znaat da ne napravat:lol: .
    Aj stavete seker vo kafeto :sun:

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Да ви кажам јас имам причина да бидам нервозна ( ако се смета :!:) ама мачката си ја земав пред еден саат од стерилизација, цел ден плачам ако ми верувате како да ми е дете.
    Не се карајте. Не ми беше целта да направам кавга а се осеќам како иницијатор. Јас сум крива, јас сум многу нервозна. Извинете ме. Не ми беше тоа намерата.
    Голем бакнеж и поздрав до сите вас.

7. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Of be dusicke... ke bide vo red maceto, ne se potresuvaj tolku pa i ti. i nema vinovnik, nikoj ne bara vinovki, ima samo golemi mesinja so besni hormoncinja koi ne vadat od kolosek. Jas na primer, vo eden period mi se ima sluceno da se iskinam od placenje dodeka gledav skijanje. :D Kaj nas doma resivme turski serii da ne pustame zasto mnogu placat i se potresuvam, vesti da ne gledame zasto se nerviram... i aj vika soprugot skijanje. I toa ne bidna :lol: Sega samo na FOX komedii gledam :$
    Pustete si komedii i nasmevka na liceto odma :sun:

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Jас ако не се карам - плачам. Се бетер и бетер. А плачка сум од почеток на бременост па се до сега. :D
    Не реков дека некој бара виновник, ама јас бурно изреагирав зашто мислам дека докторот треба да е на прво место.
    А да не беше Фемина, немаше да запознаам мн прекрасни особи со кои сега си контактирам. :)

9. Offspring

Offspring Форумски идол

И ние да се јавиме на рапорт. Бевме пред 3 дена на ултразвук, едното е куре, другото се крие, се срами, нејќе да се покаже :D
    Се снабдивме со креветче, се спремаме полека, ги очекувам доста пред терминот. сите искуства за близнаци досега што ги прочитав е дека предвреме дошле, и на царски рез, така да за тоа се спремам психички.

kavadar4anka, pink95, Lepaaa and 6 others like this.
  10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

:hug: :sun:

LadyC likes this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Добредојде на сите нови трудници во темава на чело со најактивната ни @Natasa. P . Со лесно само и пред се здравје.. со се друго можеме да се сносиме.
    Ве читкам чат пат, се едуцирам и акумулирам позитива, тоа ми е и повеќе од потребно.. другото не е важно.
    Се ситни и 6 тиот месец, на повидок убаво заоблено меше најсакано на цел свет.
    Поздрав трудници и мамички.. се радувам кога читам убави вести од сите по ред :sun:

12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Neka se zdravi i zivi, so lesno neka ti pomini se kako sto treba. :sun:

kavadar4anka and Offspring like this.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Blagodaram mila.. ke ve olabavam za nekoe vreme so pisuvanici, ama sega ne mozam da se sopram, presrekna sum :sun:
    So lesno neka e i kaj tebe :hug:
    p.s. samo se gledam na ogledalo, nemozam da docekam da mi ripne meseto :lol:

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Мене многу ми тежи мешко, останата сум цела иста, само мешко си расте. Почнаа навечер и грчеви во долниот дел на стомакот да ми се јавуваат, па докторот ми рече да одмарам сега, да не седам многу, да лежам на лева страна. Така ако уште некоја исто има мака со грчеви нека си знае.

kavadar4anka and LadyC like this.
  15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Јас денес 18+2 бев на ехо се утврди дека е девојче баш се израдував а и татко и исто. Се ок со бебче но цервикс 3 см искрено се подзамислив, докторов рече во ред е во оваа недела нема место за паника ама ајде де читам дека над 4 см ви е и бебо ептен до јајници стои како многу долу

16. ssweety

ssweety Популарен член

Немој да се секираш... Јас цела бременост ја поминав со омекнат цервикс, гледај повеке да лежиш, некревај тешко, не напинај, не станувај наеднаш, и не клекнувај... Дали примаш утрогестан? И за бебчето не се секирај што е долу еве јас сум 32недела и долу го носам... Уживај во бременоста, нема место за секирање, само повеќе пазисе.

Natasa. P, LadyC and Anetaoh like this.
  17. Kristula

Kristula Истакнат член

@Anetaoh ako doktorot rekol deka e vo red, nemoj da se grizis :) i jas bev tuka nekade vo nedelite koga prv pat mi izmerija cerviks. Bese 3.1 cm. Doktorot isto.mi rece deka e ok, a jas demek popametna od nego, cela nokj na google ja pominav vo istrazuvanje. I se izvadiv od pamet! Se isplasiv, se zagriziv, trista crni misli mi dojdoa. Ne bidi kako mene! Sekako ides na kontrola, doktorot ke prati. Ako ima potreba od nesto plus sigurno nema taka da ostavi:)
    Uzivaj si. Sekako treba da odmaras kolku mozes. Ne krevaj tesko, ne vleci tesko i slicno. Ova sekogas vazi:*
    Ziva zdrava neka bide curicata tvoja!
    Mene denes mi bese termin, ama nisto:lol: gledas,em pokrstok cerviks,em ke nadminam termin:D
    Moevo momce verojatno od ponedelnik nekoj den ke pristigne:D

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Jas bliznaci nosam so cerviks 2.6cm, od sam pochetok. Eve cela nedela i dva prsta sum otvorena, pa ne se poragjam.

Freyja, Bebulleee, LadyC and 3 others like this.
  19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Фала ви многу женички, навистина ми олесна повеќе ќе одмарам и нема да кревам макар да работев се низ дома како порано ама сега повеќе ќе се пазам. Можам на раат да се израдувам дека е девојче, многу сакав... :hug: Ве гушкам сите

20. LadyC

LadyC Форумски идол

ми требаше hug верувај многу. :*
    И на сите ни требаше вакво убаво освежување во темава. Нека ни е денешен Св.Тома на помош и дај боже темава се повеќе да се полни. Те гушкам силно назад! :hug: :*