Кажи ми дали те удираат ниско? Мене ме удираат скроз доле, некогаш имам чувство дека ќе се помочам кога ќе ме удрат, ко да ќе излезе со ногата Искрено не се секирам многу, гледам да останам прибрана параноја воопшто не ми е потребна, само веќе почнувам да се припремам дека за брзо може да бидне. Досега се шо прочитав искуства во последно време близнаци раѓале на царски. Знаеш ли околу ова нешто?
Мамички можеби е глупаво сега за цени да прашувам, ама се размислувам каде да го правам вториот скрининг па ме интересираше колку кошта во Систина. Знам многу кои викаат дека кога ќе прашаат за цена на услуга телефонски, многу често не се совпаѓа со таа која ја плаќаат таму на шалтер па мислев вас да ве прашам што сте со лично искуство
Da. Me udiraat nisko, mislam raka izleguva ili nekogash si vikam gotovo se porodiv A be za poroduvanjeto, znam mozhe i prirodno, ama nekogash mora carski. Kaj mene licno carski e prva opcija bidejki se ednojajceni. Sto ke ispadne ke vidime. A jas bi sakala priroden poragjaj. Vo sekoj slucaj, ona sto e najbitno e da gi noshish sto podolgo i da ni se rodat zivi i zdravi. Ne sum te procitala odamna, kako si ti, ti kazhaa li pol, kolku se popravi, slika od mesheto...
Во Систина за втор скрининг беше 3900 или 4000, не се сеќавам баш најдобро (мислам дека 100та не игра голема улога )
Добредојде и за тебе . Јас и ти сме исто , само еден ден си пред мене . Кога ти е краен термин ? И фемибионот како го пиеш ? Многу се радувам и јас што наеднаш се намноживме... колку е убаво вака вчера касно дојдовме дома со маж ми и кога отворив не можев да дочитам јеееееееее .
еднаш месечно се оди на преглед кај матичната, пред прегледот се прави крвна анализа, доколку има потреба матичната те советува и ќе ти објасни кога микробилошки брисеви (мене еднаш ми имаат земено до сега во 13 недела) се земаат, за скрининзите (до сега два пати сум била, првиот пат бевме во Плодност во 13 недела, вториот во Систина во 21 недела и + кај матичната ги правев исто).. матичната ми рече на контрола во 27 недела, значи за еден месец и тогаш ќе се проверува скриен шеќер... За друг скрининг не знам кога се прави... http://acibademsistinababy.mk/index...emenost/8-zadolzitelni-pregledi-vo-bremenosta
Ај добро ви утро! Јас денес сум на скрининг и едвај чекам да одам, само се молам се да биде во ред. Здебелна сум до сега 3,5 кг а сум 21 +. Досега немав апетит, ама сега ко да почна да ми се зголемува. Гледам да јадам здраво, ама без леб не можам. Благо воопшто не ми сака душата. Бебо мрда а јас му се радувам. Многу не водам грижа покрај едно дете дома, ама резултатите од крвта ми беа добри - Хемоглобин 118. железо 18,3 и шеќер 5,3. ве читав за полот - мислам колку и да се сака машкао или женско, ко ќе дојде на свет што и да е неможете а да не го сакате. и мм сакаше машко, а имаме девојче. Сега за второво ми вика покрај онакво злато дома што и да е не е битно. Многу ми е мило за новите трудници. Дај боже само да се полни темава со нови и нови. Сега покрај едно дете дома, можам да кажам дека нема нешто поубаво, помило нешто што може толку да ти ја наполни душата, да ти даде сила, поттик. А сега да ве прашам во која недела се прави контрола за скирен шеќер? Ми рекоа некаде во Аеродром во фармахем позади Капитол, се закажувало по телефон за преку фондот 30 денари, па да знам кога да закажам.
Едвај чекам да се роди бебуш... навистина помило нешто нема. Маж ми ту се помирува ту пак преговара дека мојата желба се исполнила а неговата не па уште чека да не случајно згрешиле со полот ... го чекам на слабост кога ќе си ја гали и успива па да му го буцнам за синот . Иначе и мене ме интересира испитувањето за скриен шеќер , зошто до сега не ми спомнала матичната. Задолжително е ? Јас освен двата скининзи, крвна слика и микробиолошки брисеви друго немам испитано.
@aaa.vitooo.aaa аххххх да видиш само каква татина маза е. А па јас дека сум трудна, тој повеќе трча по нејзе и што се не му прави. Ќе си осети и мт таква љубов, ќе расте ко квасец ко ќе го гушка Инаку скриен шеќер не знам дали е задолжителен, ама мојов гинеколог за се ми дава да испитувам, а јас си правам за да не ми стои на глава.
Ке барам и јас да испитам, што е сигурно сигурно е . Кај нас во нашиов град ова за скриен шеќер не е многу актуелно , ретко го даваат, ама јас ке барам сама. Имам време до 27 недела, само ќе треба да прашам дали ке може тука кај нас да се испита или во Скопје ќе треба . А второво бебче што е , ви кажаа ?
Јас сум секој ден се потешко, многу неубаво се чувствувам во своја кожа, не во смисла надворешен изглед, туку како да ми е тесно во сопствената кожа Сабајле пак се разбудив со грч во долниот дел на стомакот, неможев воздух да с земам. Се напив чај и пак некако заспав. За едното напишав, дознавме дека е машко, а другото се крие не се покажува. Другарка ми која има близнаци вика дека машкото рано се покажало, а женското се криело до крај не дознале што е. Ама си смислив јас имиња за сите варијанти. И да се две машки, и да се две женски и да се комбинација А иначе не сум поправена многу, само мешко расте, последен пат бев 61,50 кг, а иначе стандардна тежина во нормални услови ми е варирала секогаш од 50 до 53, преку никогаш не сум отишла.
кај нас најмногу се израдува свекорот, мм не покажа посебна емоција... на вториот скрининг кога бевме докторката рече убав син на мајка и дури тогаш забележав сатисфакција кај него... иначе свекор ми мислам дека рипна до таванот
Девојки едно прашање зборувате за втор скрининг , втор скрининг се прави на цело бебе или се прави скрининг на срце , јас бев на преглед докторката измери се што треба сите мерења се во ред во сооднос на неделите на бебето но не ми спомна за скрининг воопшто кој и како ако можите да ми кажите , бацки