Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mecolino

mecolino Активен член

мојата во 24 недела за скриен шеќер

2. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

цело бебе, сите внатрешни и надворешни органи и се гледа дали има аномалии

mecolino likes this.
  3. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Денес ме изнервираа на работа, со зебанциите го претераа многу јадеш мнг јадеш колку пати денес ќе јадеш, мислам ми се одјаде.

4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Јас колку што се сеќавам тој втор скрининг е ехо со 4Д, т.е. ги гледаат сите органи на бебето поединечно. Исто мислам дека е многу битен.

kavadar4anka likes this.
  5. mecolino

mecolino Активен член

А што е со ехо на срце што се прави тоа се смета ли за некаков скрининг или по желба бидејќи мојата матична ништо не ми спомна

6. kavadar4anka

ако не дај Боже нешто се посомнева матичната ќе те упати на детален преглед на срце, а ако имаш желба можеш да го направиш... јас не направив бидејќи и во Систина др.Петровска и овде матичната во Кавадарци ми рекоа дека се е во ред и бебушот е супер

7. kavadar4anka

свој леб јадат, туѓо гајле берат...
    и кај мене ми викаат малку диета... ама ни на крај на ум не ги ставам... што сакам тоа си јадам!

8. LadyC

LadyC Форумски идол

На втор скрининг се гледаат. Мерки земаат, па кај мене и рачиња и ноџиња и прстиња, рбетче, главче, се прегледаа, ама најмногу обрна внимание на срце детално. И ден денес на секој преглед срценцето му го гледа, за секој случај . :)

kavadar4anka and mecolino like this.
  9. mecolino

mecolino Активен член

Искрено многу сум возбудена кога ке одам на преглед што ми се качува и притисокот :) , сите мерки се што спомнавте е во ред , а и матичната ми е детален тип на човек што сака се да се испита така да верувам ако требало ке ме пратеше на дополнително испитување на срцето ко се разбира е на приватно а не и е во корист , поздрав мамички

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас срцка посебен скрининг на срце не правев. Мислам дека докторите си ја знаат работата и ни останува да им веруваме. Јас треба во 34та недела да одам на преглед, не ми се чека, а од сега натаму ќе терам на 2 недели на прегледи и се понетрпелива станувам да го упознаам мојот најбитен маж у животот! :inlove:

11. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Dobar vi den mamicki. Jas na 24 imam termin kaj doktor veke sum 10+5 mi zakaza za da pravime nekoj test za bebeto no ne zapametiv kako se vikase testot. Pa ako mozete nekoja od vas da mi kaze koj e toj test I kako se pravi. Poz :hai:

LadyC likes this.
  12. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

11 недела јас правев Приска и брисеви ми земаше.

Mama_Mia likes this.
  13. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Mi rece ke pravime test da vidime dali bebeto e ok,da vidime dali ima nekoi anomalii ne daj boze.

14. kavadar4anka

изгледа мислиш за Даунов синдром.. за аномалии е подоцна од 18 недела до 22 недела

danichap likes this.
  15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Машала што е убава темава вака живната со нови трудници, да ти е мерак да читаш. :inlove:

Времето брзо лета, ко вчера да беше кога се распрашував и јас за првиот скрининг, а еве сега веќе во осми месец влеговме. Сега главни теми ми се оние во темата за бебушите, се едуцираме за доење, за што е потребно да се купи... не смее да фали ништо :lol:
    Од сабајлево бев на контрола, синко пораснал, скоро 2 200г, а машала расне и мама, ја раситни 80ката. :o

Како се ближи времето, се повеќе страв ме фаќа од пораѓајот, љубопитна сум, се распиткувам и се полнам стравови. Една утешителна породилна приказна не слушнав. :worried: Уште повеќе ме фаќа паника што треба да се породам овде, во нашиов град, каде условите се мизерни. Пари за приватно нема, а упати за на ГАК не даваат така лесно. Ќе мораме да бараме врски за упат, мада тешка работа. :(

16. LadyC

LadyC Форумски идол

прв скрининг мајче ќе правиш. Нека е со лесно срцка и се нека е ок :D

17. izmislena

izmislena Истакнат член

Ajde da mi kaze sega nekoja taze trudnica koja pominala niz ova veke...
    Imav nekoj iscedok poslednive 5-6 dena pa denes otidov povtorno na konsultacija kaj maticnata.
    Me gledase na abdominalno eho i osven gestaciski sakus od 14 mm ne se vide nisto drugo. Spored nea sum 5 nedeli i 2 dena bremena, a minatiot cetvrtok na vaginalno eho sakusot odgovarase na tocno 5 nedeli bremenost (sto znaci sega treba da sum polni 6 nedeli)
    Dali e mozno abdominalnoto eho da ne go detektira embrionot i srcevata akcija? Ona ne bese uopste zagrizena, mi rece dobro e - rastete...za iscedokot da ne se sekiras uopste
    Ama aj kako da ne se sekiram?
    Jas ocekuvav srcence da cujam :(

18. majavel1

majavel1 Популарен член

@LadyC @kavadar4anka
    @kikin фала ви мамички за одговорите :* имам уште две недели да одлучам кај да го правам скринингот се мислам и кај матичната ама по се изгледа во Систина ;)

LadyC, kikin, Natasa. P and 1 other person like this.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Не се секирај,секако исчекувањето и неизвесноста си го прават своето... Зависи кога настанало оплодувањето,ние слушнавме срцева реакција на 6+ некои на 7...

LadyC likes this.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

prasanjeto mi e i dali ima vrska sto me gledase abdominalno? pretpostavuvam deka so vaginalno eho vo ovaa faza od bremenosta moze da se cue i vidi poveke...

Lady4 likes this.