Не се искача, многу е тешко времево, ние до маркет што појдовме ми се чини ке пукнев почнав тешко да дишам, ама и мешињата ни тежат веќе срц еве сега се мерам на вага за оваа недела повеќе што одмарав по дома одма сум качила 4 кг плус тоа ти е, само ајде уште малку и ќе се спасиме
два дена веке од ко направив тест и дознав дека сум бремена си имам така благи болки во стомакот и половината, како пред добивање. Нормално е тоа или? Може се некои мацнини, ама во првата бременост ги немав . Поздрав за сите трудниЧки.
Mesinja da ne mislite deka sum ve zaboravila so porodilnata prikazna...ke vi ja pisam od doma kova ke sum poslesno ke mie sega imame poseti vo bolnica pa cicame cesto pa placeme hahahah ....obavezno zdravje ke ja pisam samo da se privikneme malku ... Iako ne pisuvam ve citam koga eve kako sega ke dolovam nekoja minuta....ve pozzz
Dobar den i od mene.Vi posakuvam ubav den ispolnet so prekrasni momenti. Forko kako si ti denes?bebuskata?
Најпрво честитки Нормално е и јас го имав истово, мислев дека секој момент ке добијам А тоа дека не си имала мачнини, благи болки во стомакот итн во првата бременост, не значи дека и во наредната ке немаш секоја бременост може да биде различна. Така да без стрес и секирации уживај си во бременоста
идни мамички и кај мене истото ми се случува еве можеби три дена јас си реков можеби нема никаква врска со бременост ама гледам и вас истото ви се случувало...ете покрај другите симптоми што ги имам и тој го имам...се надевам дека и јас наскоро ќе дознаам дека носам мало душиче во мене
Убав почеток на работната недела, за тие што работат,.......... а за тие што не работат............БЛАЗЕ НИВ! хаха...........како и да е има ли некаков новитет во „породилни приказни“ или е status quo...?? ВЕ БАЦНУВАМ....
Поздравче до сите и пријатна недела Само јас сум мрзлива и едвај чекам одмор или има и некоја друга? Со мака станувам и одам на работа
Вчера беме на свадба, цел ден на нога...заморно. И кога стигнавме во ресторанот, ме фатија ужасни грчеви, како цела линија да поминува од лево кон десно и назад. Кумашинката како што седеше до мене ми вика, не се плаши, од матката се тие болки - нормални биле. После дојдов дома, на секое вртење во кревет нови полки како со тупаници да те мава некој во леве/десна страна....
Сите викаат дека се нормални тие болки,како пред добивање,а мене кога бев бремена 3 дри различно ми кажаа.Едни дека не е убаво да ги имаш,други дека е нормално.Како и да е превентивно се дава нешто,јас да сум на ваше место ќе се консултирам со гинеколог,пошто најлесно е да кажеме нормално е(можеби и е) кога секој си е приказна сам за себе.За тие грчеви обично се зема магнезиум,така да мој совет ви е прашајте гинеколог,за секој случај
^еве сега се чув содокторката, ми рече дека се нормални болки, и да почнам магнезиум да внесува-шумечки таблети. п.с. смеам ли со нишадор да направам гаргара за грлово што ме боли?
... од лично искуство, за болно грло од сабајле и навечер пред спиење, гаргара со јаболков оцет (внимавај да не се напиеш по грешка)...за два дена грлото топ! викендов го имав тој проблем еве денес сум како нова...и можеш прополис капки.....помага дефинитивно..
јас ќе ти се приклучам со мрзата не си сама, ми се гади секое станување од сабајле и трчаници, дали јас да се спремам дали детето немам сили веќе ама ај до 20јуни здравје и фаќам магла од работа и онака сум во крш фирма нема аир од седење за без пари. пред време ќе си одам дома бар мирна ќе бидам
Е значи скроз се испи*див ...Сабајлево станав во 7ипол, за да одам во ГАК да испитам скриен шеќер нели. Не јадев, не пиев и тргнав. Си чекам уредно со упатот и книшата, и после некои пола саат едно девојче до мене што беше ме прашува `извини ти имаш закажано`? -Не и викам, докторот ми даде упат да дојдам денес да направам анализа. Ми вика -Мора да закажеш по телефон инаку нема да те примат! И јас фино, се собрав, со уште една трудница од истата мака што си испати, ја напуштивме просторијата. И цел пат се прашував како не му текна никому, па и на докторчено што ме упати, да ми напомене дека сум требала да закажам по телефон... а бај д веј... телефонот на кој треба да закажам од тогаш до сега е зафатен. изгледа не е во функција. Па за сите пари што ги плеснав за такси и сл. денес,- а ќе треба и утре, стопати ќе си го направев на приватно испитувањето... А и се мислев кога излегов од ГАК, ама неможев да најдам во близина лабараторија. Адриалаб ја најдов, ама ја затвориле.
HeidiDiWalt оди во Систина направи си 610 денари е, или ако ти е многу далеку тогаш можеш во Авицена (700 денари) или Анализис (500) денари.
Систина ми е далеку, јас сум од Аеродром...има тука Авицена во 3 бисери мислам.. А каде се наоѓа анализис?