Нека ти е со лесно и Господ да ви е на помош, немој ич да се секираш, може не си ме прочитала мислам дека еднаш кажував, јас сум била големо бебе (сум се родила 3850 кг ) а пак мм бил 2500кг а па золва ми 1900кг. Ич ич не се секирај, се ќе е во ред ќе видиш. Само ти посакувам да поминеш лесно, принцезата ќе си ја бакнуваш наскоро и да закрепнеш побрзо. *
фала многу,ме утеши јас бре преплашена реков сега сигурно грипов ќе направи некој проблем.Се надевам дек аоваа бременост ќе ми е во ред, уплашена сум дека еднаш имав спонтан.Фала многу уште еднаш со лесно до крај
Аии колку убаво , свадбени бебиња ќе си имаме . На 26 јуни правевте свадба ? Леле колку само и јас го сакав овој датум ...и си го резервирав, ама поради сплет на околности испадна моја фамилија да ми го "украде" па ние на 28 мај правевме. Само не ми е јасно , како ти си пред мене со терминот ? Гушки до тебе и бебушот
Zenicki...pomagajte. Se vidov sega se zaprepastiv. Imam kako temno kafen, duri nakaj crn iscedok. Cela sekojdnevna mi bese natopena... Sto se slucuva? Znae li nekoj ...
Бев преладена пред некој ден. Грипот ме држеше цела недела за воља на вистстината многу ми беше лошо, од кревет не можев да станам. Се облакав плус топло, чај и супа.. за една недела ми помина. Ако можете да издржите и ако сте без температура не земајте парацетамол ионака е грип и поминува. Јас парацетамол би зела во случај само на температура. Обична настинка со грип затнат нос грло и малаксаност не може да се залечи се до моментот кога потрајува и поминува за неколку дена. Ќе биде подобро не се секирајте, период на грип има поради смена на темератури .
Како што се пишуваше овде се што не е свежа крв не е страшно. Кафеавиот исцедок не е опасен. А и сигурно примаш доволно прогестеронска терапија. Најважно: бр. 1 не се паничи, бр. 2 ако си во можност зборни со докторот и бр. 3 извести не овде што ќе направиш.
@ANGIE1 @aaa.vitooo.aaa Нормално е, сите паничиме за свашта и потсвеста ни е таа во бременоста за малите нормално. Но треба да имате обзир дека сеуште се мали и кревки, тие мрдаат а вие многу често не ни го чуствувате тоа мрдање посебно ако плацентата ви е напред, за некоја недела ќе си осетете и многу посилно чуство, дајте си време и без нервози и нетрпеливост бебушите се мали а посебно што имаат внатре место па се вртат и мрдаат без да осетите на моменти. Знам дека неизвесноста убива, но, за често и осетливо мрдање сеуште се мали. Оваа проблематика ја кунсултирав со доктор и многу жени. Сите истото го зборуваат.
Јави се на гинекологот и побарај термин за денес или консултација по тел. Лично искуство немам, само што сум читала дека и др. Девојки споделиле слично искуство. Гушки и остани смирена И мене од вчера ме фати грип. Без болки во грло или растечен нос, но со омалаксаност, главоболки и темп. Која отиде до 38.5, па за среќа се симна. Нека мине со лесно кај сите.
Мамички добра беше .. Мрза е, спие .. Ми направи скрининг добро беше се .. Со рачињата го крие лицето ... Околу 400 и нешто грама беше ..
Тоа со мрдањето, според мене дефинитивно сами си ствараме паника беспотребно. Бебињата си мрдаат од сам почеток кога ќе се оформат, само што ние не го чувствуваме тоа постојано. Па дури и на апликацииве има да броиш мрдање. И што ако мрда помалку од 10 пати? Ништо.Малку релакс во секој поглед треба, бременоста да се врви опуштено (со целата претпазливост која е потребна се разбира). За жал не стигнав да се размазам, се наведнувам, клекнувам, качувам скали итн. Морам што да правам, освен да вработам човек по мене да трча Инаку вчера од кај матичната ми се јавија да одам да ми ги допишат тие антитела од трансфузиологија што ги правев на почеток во мајчината книшка, секако ги имав направено, па да не плаќам дополнително 7-8.000 денари пред пораѓај. Отидов и ми вика ај да те ѕирнам пошо веќе месец ти поминало од контрола во Плодност, па да можеш да закажиш за наредна недела кога ќе земиме и брис и таман да си го однесам резултатот и со докторката во Плодност веќе да почниме да разговараме за пораѓај. Колку летна време... Ја видовме беба на кратко, со главчето си стоеше надолу, а газето напред, дундето не и се гледашеТежиме 2.080 гр., постелка 1-ви накај 2-ри степен зрелост, па отприлика пораѓај накај 1-ви декември да очекувам Дури го пишувам постов, убав ќотек ми удри
еоо што ќе беше со нас сите настинати и јас исто ко другиве еве трета ден со грлово нос све хаос ама само овошје мн мандарини а дознав и мн добри се за развој на плод исто и калинки и вит и топло млеко со мед др немаше спас за мене како почнав со реков со темп ќе стигнам а чаеви и супи јок за мене ги повраќам :/ ајде брзо оздравување кај сите само на овошје и топли напитоци
Јас сум преладена еве уште ме држи носов ми е затнат катастрофа, првите два дена пиев парацетамол, речено ми е дека трудни смеат парацетамол, а имав толку силна главоболка што неможев да издржам и се напив и бруфен Сега само уште носов ме држи затнат, ама не пијам више ништо само шумлив витамин Ц.
zavisi koja nedela e site sne minale niz tie rab ne e opasno ne se sekiraj pa i temno ako e toa vise isceduva neso so imalo da izlezi nepotrebno precka ama pak doktor najubavo si znae edna kontrola konsultacija ne smeta em ti ke se smiris i znajs ovde sekoj razlicni pricini ama nemoj da se kosis
Мислам дека повекето од нас имале кафеав исцедок, не се паничи . Јас имав во 7 недела ,мојот др кога му се јавив ми рече не е тоа ништо одмарај ... нема место за паника.. Ако можеш јави се на др а уште поубаво да отидеш да те види и да бидеш мирна .
јас од затнатата неможев да спијам добро грдо време мн настинки ама вит ц и топло му е спасот и избегавај таблети мн нр влијаат на овоа парац смеиме ама ја ич несакам гледам све на природно и има ефикасност 4/5 дена мах држи све после опушта
А јас па на одмор сум останата морето убаво влијае и на веридба дознав дека сум бремена најубавиот момент