Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Нека ти е со лесно и Господ да ви е на помош, немој ич да се секираш, може не си ме прочитала мислам дека еднаш кажував, јас сум била големо бебе (сум се родила 3850 кг ) а пак мм бил 2500кг а па золва ми 1900кг. Ич ич не се секирај, се ќе е во ред ќе видиш. Само ти посакувам да поминеш лесно, принцезата ќе си ја бакнуваш наскоро и да закрепнеш побрзо. :hug::hug::hug: :*:*:*

На mar_mar, Bebulleee и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  2. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    фала ви многу,сега баш ќе одам на гинеколог и ќе ми каже. дај боже да е се во ред

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. suzimuzi

suzimuzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    183
    фала многу,ме утеши јас бре преплашена реков сега сигурно грипов ќе направи некој проблем.Се надевам дек аоваа бременост ќе ми е во ред, уплашена сум дека еднаш имав спонтан.Фала многу уште еднаш со лесно до крај :*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Аии колку убаво , свадбени бебиња ќе си имаме :). На 26 јуни правевте свадба ? Леле колку само и јас го сакав овој датум ...и си го резервирав, ама поради сплет на околности испадна моја фамилија да ми го "украде" па ние на 28 мај правевме. Само не ми е јасно , како ти си пред мене со терминот ? :D Гушки до тебе и бебушот :* :* :*

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Пиши што ќе ти рече ... еве и моево слабо го осеќам два три дена ... :(

6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Zenicki...pomagajte.
    Se vidov sega se zaprepastiv. Imam kako temno kafen, duri nakaj crn iscedok. Cela sekojdnevna mi bese natopena... Sto se slucuva? Znae li nekoj ... ;(

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Бев преладена пред некој ден. Грипот ме држеше цела недела за воља на вистстината многу ми беше лошо, од кревет не можев да станам. Се облакав плус топло, чај и супа.. за една недела ми помина.
    Ако можете да издржите и ако сте без температура не земајте парацетамол ионака е грип и поминува.
    Јас парацетамол би зела во случај само на температура.
    Обична настинка со грип затнат нос грло и малаксаност не може да се залечи се до моментот кога потрајува и поминува за неколку дена.
    Ќе биде подобро не се секирајте, период на грип има поради смена на темератури ;).

На LadyC, kavadar4anka, VedaG10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Како што се пишуваше овде се што не е свежа крв не е страшно. Кафеавиот исцедок не е опасен. А и сигурно примаш доволно прогестеронска терапија. Најважно: бр. 1 не се паничи, бр. 2 ако си во можност зборни со докторот и бр. 3 извести не овде што ќе направиш.

На Bebulleee, LadyC, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    @ANGIE1 @aaa.vitooo.aaa
    Нормално е, сите паничиме за свашта и потсвеста ни е таа во бременоста за малите нормално. Но треба да имате обзир дека сеуште се мали и кревки, тие мрдаат а вие многу често не ни го чуствувате тоа мрдање посебно ако плацентата ви е напред, за некоја недела ќе си осетете и многу посилно чуство, дајте си време и без нервози и нетрпеливост бебушите се мали а посебно што имаат внатре место па се вртат и мрдаат без да осетите на моменти.
    Знам дека неизвесноста убива, но, за често и осетливо мрдање сеуште се мали.
    Оваа проблематика ја кунсултирав со доктор и многу жени.
    Сите истото го зборуваат.;)

На LadyC, aaa.vitooo.aaa и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Јави се на гинекологот и побарај термин за денес или консултација по тел. Лично искуство немам, само што сум читала дека и др. Девојки споделиле слично искуство.
    Гушки и остани смирена

И мене од вчера ме фати грип. Без болки во грло или растечен нос, но со омалаксаност, главоболки и темп. Која отиде до 38.5, па за среќа се симна.
    Нека мине со лесно кај сите.

На vitamina, LadyC и Natasa. P им се допаѓа ова.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички добра беше .. Мрза е, спие .. Ми направи скрининг добро беше се .. Со рачињата го крие лицето ... Околу 400 и нешто грама беше .. IMG_20161021_113654.jpg

На pink95, Bebulleee, Надежна и 12 други им се допаѓа ова.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Тоа со мрдањето, според мене дефинитивно сами си ствараме паника беспотребно. Бебињата си мрдаат од сам почеток кога ќе се оформат, само што ние не го чувствуваме тоа постојано. Па дури и на апликацииве има да броиш мрдање. И што ако мрда помалку од 10 пати? Ништо.(facepalm)Малку релакс во секој поглед треба, бременоста да се врви опуштено (со целата претпазливост која е потребна се разбира). За жал не стигнав да се размазам, се наведнувам, клекнувам, качувам скали итн. Морам што да правам, освен да вработам човек по мене да трча:lol:
    Инаку вчера од кај матичната ми се јавија да одам да ми ги допишат тие антитела од трансфузиологија што ги правев на почеток во мајчината книшка, секако ги имав направено, па да не плаќам дополнително 7-8.000 денари пред пораѓај. Отидов и ми вика ај да те ѕирнам пошо веќе месец ти поминало од контрола во Плодност, па да можеш да закажиш за наредна недела кога ќе земиме и брис и таман да си го однесам резултатот и со докторката во Плодност веќе да почниме да разговараме за пораѓај. Колку летна време...
    Ја видовме беба на кратко, со главчето си стоеше надолу, а газето напред, дундето не и се гледаше:DТежиме 2.080 гр., постелка 1-ви накај 2-ри степен зрелост, па отприлика пораѓај накај 1-ви декември да очекувам:worried::):worried::)
    Дури го пишувам постов, убав ќотек ми удри:rofl::inlove:

На Bebulleee, Lolipop23, kikin и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    еоо што ќе беше со нас сите настинати и јас исто ко другиве еве трета ден со грлово нос све хаос ама само овошје мн мандарини а дознав и мн добри се за развој на плод исто и калинки и вит и топло млеко со мед др немаше спас за мене како почнав со реков со темп ќе стигнам а чаеви и супи јок за мене ги повраќам :/ ајде брзо оздравување кај сите само на овошје и топли напитоци :hug:

На suzimuzi и LadyC им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас сум преладена еве уште ме држи носов ми е затнат катастрофа, првите два дена пиев парацетамол, речено ми е дека трудни смеат парацетамол, а имав толку силна главоболка што неможев да издржам и се напив и бруфен ;(
    Сега само уште носов ме држи затнат, ама не пијам више ништо само шумлив витамин Ц.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    zavisi koja nedela e site sne minale niz tie rab ne e opasno ne se sekiraj pa i temno ako e toa vise isceduva neso so imalo da izlezi nepotrebno precka ama pak doktor najubavo si znae edna kontrola konsultacija ne smeta em ti ke se smiris i znajs ovde sekoj razlicni pricini ama nemoj da se kosis :*

На LadyC, izmislena и Natasa. P им се допаѓа ова.
  16. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мислам дека повекето од нас имале кафеав исцедок, не се паничи . Јас имав во 7 недела ,мојот др кога му се јавив ми рече не е тоа ништо одмарај ... нема место за паника.. Ако можеш јави се на др а уште поубаво да отидеш да те види и да бидеш мирна .

На LadyC и Natasa. P им се допаѓа ова.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    И бруфенот е дозволен не грижи се:)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    јас од затнатата неможев да спијам добро :( грдо време мн настинки ама вит ц и топло му е спасот и избегавај таблети мн нр влијаат на овоа парац смеиме ама ја ич несакам гледам све на природно и има ефикасност 4/5 дена мах држи све после опушта :)

19. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Свадбата ни беше на 04 Јуни, а дознав после 10 дена дека сум бремена ... на 26.06 ми е роденден :hug::l:

На aaa.vitooo.aaa и Poppins им се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    А јас па на одмор сум останата :D морето убаво влијае :) и на веридба дознав дека сум бремена најубавиот момент :inlove:

На Bebulleee, kikin, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.