Женска немој да се секираш што бебче е помало. И кај мене е иста ситуацијата 2недели е помало но гин. Ми рече дека нема место за паника... Не е добро доколку бебето не напредува, од недела на недела да заостанува. Има различни бебчина, така да уживај во останатиот дел од бременоста и чекај го денот да си го видиш бебчето
На денот на пораѓај мереа и ми рекоа бебушка е 2.500гр, а вечерта се роди мадам 3730гр. И сега малава ми ја водат некој ден помала од старт...ако викаат нема место за паника јас би им верувала. Важно е бебуш да си има континуиран напредок.
Сигурно сите одма, секундарно, кликнавме на темава кога го прочитавме твојот ник во нови постови . Се ближи големиот момент мајче. Со лесно
Се сеќавам денот јас кога се породив. Цел божји ден акав, шетав...демек за побрзо отварање. Вечерта разочарана уште еден ден мина и пак ништо, бебушка не испаѓа...и легнав. Кога се разбудив кај 02-03 со симтпоми не знаев дали сонувам од преголема желба или стварно дошол моментот.
Ајде јаготке .. Уште малку си дошла до целта ..со лесно со убаво да ти пројде се .. Па да не израдуваш
Здраво мајки! Ве читав ама не ви пишував. 21+ сум, денес бев на втор скрининг во мојот град и докторката ми кажа дека чашките на бебето се пошироки. Инаку читав на нет се вика - пиелон и ми дава само српски и хрватски форуми, мкд нема ништо. Инаку станува збор за проширување на каналите на бубрезите и се задржува урината во бубрезите. Некое искуство??? Од памет сум извадена. избезумена. А се друго е во ред. Ми рече за две недели контрола, да видиме дали уште се шират.
. Најверојатно ќе ти е најдобро да си побараш второ мислење а не да се мачиш психички 2 недели што е и како е. Јас друго не би можела да те советувам, само да ти посакам да е со помин и дај боже да биде се ок.
И јас редовно ве читам но не пишувам. Би ти рекла обавезно второ мислење со оглед на тоа дека јас поминав низ многу тешко. Бебето ми имаше аномалија и морав да ја прекинам бременоста пред неколку месеци. Светот ни се сруши. Дај боже кај тебе да не е аномалија, но обавезно кај некој постручен да си побараш мислење. И дај боже да си ја тераш бременоста до крај.
Za ovie rab dr.Dzikov da go najdes Ne rab mislam na klinicki poveke On e specijalist za bubrezni anomalii kaj fetus. Imas opcija i amnio da napravis
VI blagodaram, doktorot go rece imeto na testot ama jas go zaboraviv. Koga ke otidam zdravje ke vidam sto e i kako e. Poz imajte prijaten vikend
Јас денес 36+4 мислев правам последна проверка крвна слика и мокрача пошто пред два дена ништо не пикажаја брисевите супер. и кај најде сега на крајот некоја си бактерија во урината покачени 5-6 леукоцити 3-4 еритроцити понеделник неработен дури вторник во микробиологија резултати дури ко ке треба да се порагам кога ли ке ја лечам бактеријата Помагајте и кажете колку ли се страшни овие покачуванја ако знае некој
женски помош бев денес на ехо и докторката цело време ми вика се е во ред со бебушите супер се, е сега кога го гледаше второто рече дека виде нешто на срцето, ама не е сигурна, и дека треба или на си го напрам тестот преку крв, или да одам кај специјалист за срце. се извадив од памет не знам шо да прам.иначе специјалист за срце има во струга ама се одело тек во 20 недела а јас сум 15. најверојатно ќе се одлучам за тестов.скренав начисто
За кој тест ти рече? Тој јас што го знам е за хромозоми 21, 13 и 18. Консулрирај се со специјалист колку истиот б ти завршил работа за конкретната недоумица која ја имала докторката или можеби сепак специјалист за срце е подобро. Доколку имаш можност закажи во Ск., претпоставувам мир ќе немаш сега додека не добиеш конкретен одговор...
Одма да отидете на второ мислење после тоа Амниоцитеза и Магнетна да направите. Без овие испитувања и добар доктор ништо.
Najstrucen za srce e Drasko vo Sistina ama kaj nego se odi mislam od 21 nedela natamu mislam, za sekoj slucaj javi se vo sistina i prasaj
Би сакала да прашам што е тоа приска? Јас бев на прво ехо во 11 недела за утврдување на бременост, по две недели за утврдување на полот но се криеше бебето, ми зедоа брис однесов стакло и тие некои 4 на микробиологија каде што ми зедоа и крв од вена, сега чекам резултати, а за една недела имам термин за проверка на крвна група. Исто така не ми е јасно тие што ги однесов на микробиологија за инфекции се или? На листот пишување микроплазма, цервикс...