мене последна менструација ми беше на 8 септември. во четвртокот на абдоминално ехо не се виде плод. не беше воопшто загрижена докторката, ми рече рано е.
i mojov maticen ginekolog ne bese zagrizen ama ko pojdov vo plodnost bitola kratoj i jasen bese odgovorot na doktorot. vika prazno e nema plod, ke cekame da se sluci cudo. ova e poslednoto eho nesto e mereno ama sto??? 2.02 mm
Dobar den i od mene rano stanav. Go nemase bebo da klocne, pa me zamisli malku... Ama kasnav, se napiv malku sok i eve go, se javi sega i edno nes kafe i uste povesel ke bide Vcera imav lazni bolki. Ubavo me razdrmaa nokjta. Ama se izraduvav deka pocnalo i nisto na kraj. Treba ponedelnik da pravam ctg pak. Ili pa eventualno utre da se porodam aaah kako ne! Aber nemam! Kolku ke go nadnosam e prasanjeto? A veke e tesko stvarno. Ajde uste malku @Jagoda123 do kaj si ti? Te mislam da znaes! So lesno
Јас сум попладне на клиника. Кај мене нема никакви промени. Ќе се породев демек вчера-завчера според претпоставките на докторот, но еве уште ништо. Утре точно 41 недела. Бебињава ни се спремаат да излегуваат во ист ден изгледа.
stanav sabajle, kasnav dve mandarini i kafe se napiv nes - sega idam da mi bapnat edna inekcija progesteron depo. uste sum vo iscekuvanje na vtronik - 25ti za srceva akcija, kojznae so ke se desi, ke vidime. ama mora da bide dobro neli?
@Jagoda123 juhuuu jagotce da kazes obavezno kako pomina. Mene mi prognozirase doktorot maks do ponedelnik, ama slabi prognozive nekako Samo neka e so lesno i da sme dobri!
Здраво мешиња Еве ме мене после подолго време. Вчера бев на контрола и бебушот е супер 24 недела сме и 650 грама.хахаСе е во ред.Мама е +6кг и така си растеме заедно .Наредна недела одам да испитам шеќер во крвта и такви работи а нареден месец ќе треба да ја примам таа инекција за негативна крвна група ( заборавив како се вика).Тоа е кај нас. Вие како сте?Како напредувате на вагата?Имајте убав викенд
Колку што знам Pctl е само статистика, просек, врз чија основа на се пресметува развојот споредено со останатите на истата возраст. Имаат некои дијаграми и споредуваат каде точно се наоѓа вредноста. Најсигурна и најточна информација секако ќе ти даде др. Не заборавај дека овулација на 14-15 ден од период е истотака само просек, не и правило, па кај многу мамички бебушот е покасно зачнат. Гушки и ти ја пуштаме сета среќа
немој да се грижиш ќе видиш наредната недела ќе го здогледаш на ехо ко слатко точкиче мн тешко испеваат да го фатат плодот во првите недели а 5 нед е рано да се виде нешто поеќе па и покасно ако си е зачнато ама наредната контрола ќе го видиш со сигурност аа мн не читај секаде не се оптеретувај оти секој е различен и глава ќе ти се измеша се .. Ајде многу среќа и све да биди добро
Самоо позитивноо ќе биди све колку подобро мислиш поубаво ќе е која недела напраи ти више после 6 нед и некоа ден зависи и се слуша кај мене точно на 6 нед го чуме мн тивко и наредната контрола ко лудо лупаше Јас за инекција во пон сум уф колку болаат до кога ги примаш ја до сеа 5 некаде испримав
Јас минатиот четврток 5та недела бев. Кај матичен после 1 недела ми покажа 5 недели и 2 дена )) Ова според сакусот. Изгледа како што на мене бавно ми минат неделите, така и на ехото бавно му одат )) Ваљда има разлика од апарат до апарат. Ама треба да сум 6та веќе, ако не и накај 7ма.
Zenskinkade vo skopje,i dali denes i do kolku saat mozam da ispitam d dimeri?Vo koja labaratorija i ceni ako moze.Pozdravce
со лесно и со убаво нека ти е и ја таква сум бавно ми минат само проверувам броам тмн ти се неделите вторник кога ќе одиш ќе си го слушниш бебчето
околу 800 во прив лабаратории зимат мислам дека наутро најдобро ти е испитај и после два три саати ги дават рез