Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    pa ne znam valjda e ok, a? me isplasi malce toa so posle 1 nedela mi pokaza 5 nedeli i 2 dena, a jas ocekuvav tocno 6 pa duri i srcence da se cue.

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Денес некако посебно ме мрзи да станам :D еве јадев за бебушка да не штрајкува и да се спремам:makeup: и на работа ,кој ќе оди уште три месеци :yawn: почнува да тежи беба којзнае како е во 9-ти :?:

На kavadar4anka, LadyC и aaa.vitooo.aaa им се допаѓа ова.
  3. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    добро си е не се грижи и мене кај старата матична подруго ме кажуваше недела понапред одиме кај др назад една недела и по логика така си е а новава колку не израдува е ако си 12та на 4д може и полот ќе го видиме и ме седнуе аа вика не си уште :/ пак ќе дојдите .. ќе го слушниш јас на точно 6 едвај ти викам успеа да го фати само на монитор откуцаи видовме а срценцето скрос тивко и за една недела ехее :D се ќе си е ок опуштено само :)

На Bebulleee и izmislena им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ајде ајде... нека биде како што ти викаш :) а за полот имате некакво претчувство? јас уште од сега некако осеќам дека е машко...

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    Мора се позитивно да мислиме и тоа ќе дојде а и бебушите се осеќаат :)
    шо знам викаме да е здраво и живо ама асоцира на машко док некња вика по откацаиве мн сигурна сум за машко па и мн бесно беше :D а и вика демек не и грешела интуиција ќе видиме следна контрола а и тестови шо праам :D и овие бабинскиве све машко :D :D здрави и живи да ни се битно :)

На kavadar4anka и izmislena им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Секaде мoже дa испитaш, aмa не дoбивaш секaде препoрaкa oд трaнсфузиoлoг. Без препoрaкa привaтнo е пoд 1000, сo препoрaкa е 2200. Нa држaвнo е бесплaтнo сo препoрaкa, aмa не рaбoтaт денес.

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    Како се пиеше фолнава киселина до крај на 12та нед или штом флезиме во неа и прекинуваме ..

8. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    почекај да ти каже доктор, срцка... мене во извештајот последен ми пишува - фолна киселина до крај на бременост

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.687
    хмм како тоа до крај знам обично прво тромесечје и се прекинуе .. за неколку дена одам за брис секако и ќе а прашам .. забораам многу - хормони :D :D
    :l:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @Надежна не се брзај, во вторник земи си приоритетен упат и ќе.си појдеш на клиника.

Инаку јас навлегпв во 36та, по некои рачунки тоа е 9-ти. Како и да е, бев на последен преглед кај матичната и бебо е супер , тежиме 3 кг и цело време мрда мава, а мајка му последно толку благо јаде што до пораѓај ќе качи уште.10 кг. :) :) :)
    Убав викенд жени

На kavadar4anka, Lolipop23, Надежна и 5 други им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    ќути не спомнувај заборавање... вчера заборавив колешката со која делам канцеларија како се викаше :D затоа мм го носам со мене на сите прегледи, он да памти, ја да лутам негде...
    а за фолната, мислам дека по потреба препорачуваат... прашај си, најсигурно ти е. инаку и мене ми падна чудно зашо знам сите викаат до 3 месец се пиела

12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    ајде, со лесно сега...
    а за благото...конечно некоја да признае дека јаде и благо... не само овошја и салати читам, па се жалат ќе се здебелеле :) :makeup: :wasntme:

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Еве јас :DЕдна милка голема обавезно на ден .. Плус и некој еклер,, и нутела теглата пред мене :D

На aaa.vitooo.aaa и izmislena им се допаѓа ова.
  14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мене ми рекоа на почеток да сум избегнувала благо и леб. :(

15. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Женички , помош. Овие два дена имам зголемен бел исцедок, ама е густ . Го имав деновиве, ама денеска некако најмногу. Нема никаков мирис ама е мнооогу густ и бел . Страшно е , што мислите ? :( Не сакам само да кревам паники. А иначе докторката ми рече две недели да одмарам да лежам повеќе, ама јас ко за бељата, не сум допрена денеска. :(

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.609
    Од вчера ме боли глава не можев да издржам па денеска пиев лимонада па аналгин но не ми помина. Дали смее да се напијам до вентор? Би се напила до вечер доколку не ми помине меѓутоа не знам дали е дозволено, инаку имам нормална бременост барем така кажа гинекологот.
    А кога веќе спомнавте јадење јас претежно јадам овошје, зеленчук и млечни производи, но почнав да се мислам можеби би требало и месо да внесувам а не знам какво бидејќи се плашам па ако може предлог, а риба не можам да јадам, се освен риба што би можела да внесувам?
    Јас сеуште немам кажано на никој па немам со кого да се консултирам освен со вас феминки. :|:)

17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    A zaso ne kazuvas na nikoj? pa ti kriticniot del si go pominala, veke si vo 4 mesec? Cisto vaka me interesira...
    Inaku ne znam analgin i ventor dali smeat trudnici da gi pijat...neka kazat poiskusnite...

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.825
    Допаѓања:
    182.836
    само парацетамол никакво вентор и аналгин

На majavel1 и tanja manja им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.609
    Не кажувам бидејќи сакам прво да дознаат мајка ми и татко ми, а се плашам да му кажам на татко ми бидејќи на факултет сум а дечко имам само 4 месеци колку што сум и бремена. Секако еднаш ќе треба да кажам но не можам да соберам храброст. Имам 22 години но сум многу повлечена и не сум многу блиска со моите. :( А дечко ми е прерадосен им кажа на неговите се израдуваа, ми вика и моите ке се израдуваат дека тоа е радосна вест но јас немам храброст.

20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Па се што е многу штетно е ама што да правам :$ иначе спрема што јадам не сум здебелена . ..

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.