Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро и од мене мешковци. Ужас кафе си сварив, ама ќе го испијам некако. Важно е што ќе го пијам сама на раат, мм сега излезе, да одморам од него. Внимание ми бара повеќе од мало бебе, дали ја користи приликата дури ја има уште кратко не знам :?: , ама се лути ако не му правам муабет, ако шетам после работа со другарки, ако одам кај моите подолго време и слично. На повидок две бебиња за одгледување, да ми се здрави и живи само:rofl:
    Иначе вчера конечно купив тоа што треба за беба од болница.:inlove: Ништо не ми се допаѓаше, веќе депресија ме фати од глупави работи по продавнициве наши, па на крај најдов во чико, единствено прифатливо, ќе ставам слика во соодветна тема после. Демек бабата купувала. Ма јас купив, свеки само ми даде пари кога и го покажав8) Сега единствено кадичка ми остана. Вие какви земавте, анатомски да има каде да го поставиш бебето или обична? Со постолје се и двете. На ум сум за обична оти поголема е и ќе можам повеќе да ја користам^_^ А, да, козметика од чико ќе земам, таа со овес и тоа само гел, не би да ја мачкам со лосион од толку мала. Другото за нега ќе си купам од плодност на бегање дома да не лутам.

На kavadar4anka, Bebulleee, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Козметика ќе земам на Медела (најверојатно) , кадичка од Локо Кроко обична земав без постоља и сл (има термометар само внатре) околу 600 денари, а за од болница за земање на бебушот немам ништо одбрано, ништо не ми фаќа око, се е пренакинџурено или па скрос едноставно. А планирам да е она стандард, шпикозни, капче, ракавчиња и ќебенце. Др ништо не ми треба. :)

На kavadar4anka, Natasa. P и majavel1 им се допаѓа ова.
  3. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Кога ги прекина вагиналетите? Од нив дане ти е ? Знам по мене пошо сабајлето ко ќе станев обавезно истекуваше од нив. Какви вагиналети користеше?

На aaa.vitooo.aaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Zenicki...sto bese toa za tunata nesto se pisuvase deka ne smeela da se jade?

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Со постолје е полесно капењето. Иако тоа е за првите месец-два, после станува рутина и немаш потреба од додатна помош. Мене таа што ме бендиса беше 2400 денари со постоље, термометар немаше, анатомска демек безвезе, ми се допадна само што има црево за испуштање на водата па не мораш да ја креваш тешка. Иако, ќе повторам тоа се фрлени пари, дури не се научиш, после знам ќе ми биде криво што сум ги дала. А за алишта не ми зборувај. Толку се нервирав кога ќе ги видев тоа кутиите што ќе ми ги извадеа по продавници, па внатре 10 работи, а доволни се само шпикозни, боди и ракавички. Пелената не мора да е комплет, можеш да си купиш друга што ти се допаѓа. Ова се во комплет кога ќе видев искрено сељачки ми делуваше. И плус кога ќе му кажев за женско веднаш пеперутките и чипката, а бе ужас. Лесно е во Ск. Повеќе избор има. Мајка ми последно кога беше изнакупи се, ама ете за од болница свеки купувала, па морав живци да кинам барајќи овде. Среќа што барем во чико беа попристојни комлетите па од таму се погоди.
    @Natasa. P Туната се избегнува во првите 3 месеци заради живата и витаминот Д кој има тератогени дејство на меките ткива ( а веќе доволно го примаш во трудничките витамини) па да не ти дојде многу. Јас сепак мислам од една туна никому ништо. Да не е пречеста употреба.

На kavadar4anka, Anetaoh, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  6. aaa.vitooo.aaa

aaa.vitooo.aaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Канестен вагиналетки од тие што се три во пакување. Ама јас пред да ги ставам имав жолтеникав исцедок, а вчера и завчера бел и мнооогу густ. Затоа се загрижив. Од вагиналетките не е , тие беа како апчиња тврди ,а и мене од други ми истекувало . Денес еве немам ништо , никаков исцедок од сабајле :D

На LadyC и jovana03 им се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.686
    мене од пред скоро недела ми дадоа и оние Centravit prenatal вит и омега што се и задоволна сум вака од нив а док мислам кажа до 12 недела за фолна ама заборавам :D : D

На LadyC и izmislena им се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.686
    Иначе како сте сите идни мамички денеска убав сончев ден за шеткање и галење мешиња :)
    а за белото и кај мене се јави така бело густо ама и настинкава си го прави своето :|

На kavadar4anka, aaa.vitooo.aaa и Natasa. P им се допаѓа ова.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    и во нив има фолна... веројатно затоа препорачуваат до 12 недела + фолна, а после си ја има секако во витамините... :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.686
    даа во право си баш сега читав упаството .. а за јадењето коа сме и ја не пазам ама па благо ич неможам да каснам :/ а и вит каков апетит отвараат ооо :D

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    да и јас немам апетит за благо многу. коа ќе размислам вака, си јадам исто како и претходно дури може и троа помалку, ама не пазам на тоа шо ми рекоа - да не јадам леб. знам дека е штетен ама па не можам без него и без млечни производи...:|

На Poppins и LadyC им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене мојот доктор ми рече уште на почетокот да се концентрирам повеќе на овошни снегулки, корнфлекс, житарици, а не на свинско, тестенини, благо и сл.
    Не напоменав: Пред да ми каже што повеќе да јадам, т..е. на што повеќе да се концентрирам од храна ми напомена дека треба да се однесувам исто како и претходно. Ете, јас на таа реченица се задржав. :rofl:

Последна измена: 23 октомври 2016
    На kikin, Natasa. P, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.686
    јас скоро почнав да јадам поеќе иначе мн повраќав и намалив 2/3 кг а немав ни мн сега сум 54 скоро ама треба да јадиме тоа сето и за бебето е јас бел леб офф ко мрдната по него :Dи теглото к.краставички :D :D а до пред брем. само црн сега него не го смислуам аа @LadyC мене листа шо ми дадоа со еден збор се е забрането само трави смеш да јадиш :D :D па ми вика несмеиш поеќе од 12кг целосно да мрдниш .. аха секако тоа треба ништо да не јадиш

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Истото ми го кажаа душо. Еве ме +17 кг бев на последна контрола пред скоро 2 недели. А имам уште до крај. :D
    Искрено? Гајле ми е. И онака ме чека после неспиење, нередовно јадење и сл па како ги качив така и ќе ги симнам брзо. :)

На kavadar4anka и aaa.vitooo.aaa им се допаѓа ова.
  15. aaa.vitooo.aaa

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Хахахаха мислам јас се прочитав :D

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Мoжи дa ти е oд вaгинaлетите. Јaс кoгa ги кoристев ми беше бел и густ исцедoкoт, a другите денoви пoвoдест и прoѕирен.

На aaa.vitooo.aaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Nemas predstava kolku se izraduvav koga te vidov vo trudnicki :) :* divno! Izbegnuvaj konzervirana hrana, jas jadev tuna mozebi ednas vo tek na bremenosta.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Zenski jas vcera bev na kontrola vo remedika i bebe e super ehtra e,no doktorkata mi merese cervix i mi pisuva na slikata 24 mm i jas i vikam ne e toa malce mi vika neee super e se grloto na matkata ti e extra,no od se sto citav se izludev i sega neznam sto da pravam,dali da odam i kaj drug na merenje :(

19. aaa.vitooo.aaa

Се зачлени на:
    3 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    128
    Може да е , да. Ама и сабајле баш читав во оваа недела бил нормален зголемен исцедок. Битно бебушка е добро, си мрда , си се мази со мама од сабајле... уфф крофна , едвај ја чекам да се роди да се гушкаме :l::l::l:

На kavadar4anka и majavel1 им се допаѓа ова.
  20. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Над граница си ,верувај им на докторите и без паника.Дал ти препорача нешто?